Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 iunie 2011

MIERE CU VANILIE WILHELM TARTLER

                          MIERE DIN APICULTURA ECOLOGICA ...UN FEL DE SOUFLLE...VANILAT..BUNUTAAAA...INTERESANT GUST..O SA INCERC SA PREPAR ...DUPA CE DOVEDESC BORCANELUL...



 PRIMA...DEGUSTARE...





CE EXPLICATII AM GASIT :


Albina meliferă a rămas până în ziua de azi un animal relativ sălbatic şi putem influenţa doar limitat încotro se îndreaptă ea în căutare de nectar, polen şi apă. Produsele apicole sunt un rezultat al mediului înconjurător în care trăiesc albinele care zboară pe o rază de mai mulţi kilometrii. Chiar dacă nu putem direcţiona albina spre o anume plantă, apicultorul poate influenţa decisiv calitatea produselor apicole. O cerinţă importantă în apicultura ecologică este calitatea materialului din care sunt construiţi stupii. Se foloseşte doar lemn care nu a fost tratat chimic. Ca urmare a contaminării cu acarianul Varroa, de provenienţă asiatică, albina nu poate supravieţui fără protecţia activă oferită de apicultor. În apicultura ecologică se folosesc în acest scop doar substanţe care apar ca şi ingredient natural în miere: acid formic, acid oxalic si acid lactic. De asemenea sunt folosite uleiuri esenţiale ca timol si eucaliptol. Nu se folosesc medicamente care lasă reziduri în ceară, pentru ca aici se acumulează uşor aceste substanţe şi de aici pot ajunge în miere. Nici antibiotice nu sunt folosite pentru tratarea albinelor din aceleaşi considerente.
Toate aceste reglementări şi chiar mai multe decât atât sunt impuse în România prin lege. Numai produsele apicole care satisfac cerinţele acestei legi pot fi indicate ca provenind din apicultura ecologică. Respectarea acestei legi este garantată de organisme independente de certificare.
Stupina noastră este certificat de: SC Ecoinspect SRL, RO-ECO-008 (certificat).
DACA VA PLACE...O GASITI LA http://kzarinne.ro/

              SI...GATA...COPILASU A ZIS CA E SUPER.. CA TREBUIE SA I-O DAU...CADOU...CA E ZIUA COPILULUI....SI NU MAI AMMM...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu