-iar musafirul de astazi este prietena mea Dana care locuieste pentru un timp cam departe, dar ne vom vedea curand. Sa va arat ce minunatii a realizat.
Tehnica se numeste Driftwood, adica ramasite de lemn spalate de oceane, mari, lacuri, rauri, ca urmare a inundatiilor, vanturilor puternice, naufragii etc. Eroziunea si actiunea valurilor pot face dificil sau imposibil de determinat originea unei anumite bucati de lemn. Pot fi folosite ca mobilier decorativ sau pentru creearea unor altor forme, si ca element in peisajul acvariilor. Se mai pot folosi si alte materiale gasite, plase de pescuit, pietre, scoici etc. Bineinteles ca este o munca destul de mare de depus, de curatat si tratat lemnul si iti trebuie si mult mult simt estetic. Pe care, prietena mea Daniela il are din belsug...sper ca nu ati uitat gradina ei :), daca da, o sa va amintesc curand de ea cu niste fotografii! Habar nu aveam de aceasta tehnica, admiram bucatile mai ciudate de lemn spalat de valurile marii, dar artistul din mine tacea malc :))). Acum am aprofundat si am vazut ca multa lume se ocupa cu asa ceva si chiar se pot vinde.
Va las cu fotografiile, drept sa va spun, eu am ramas cu gura cascata cand le-am primit, chiar daca stiam ce lucruri minunate ii ies din maini, tot m-a uimit! Ideea a pornit de la un perete gol, pe o veranda...care, cica...ii statea pe creieri...pardon...asa a zis :)))
un superb suport de lumanari
scaunelul si vasla, au fost gasite pe plaja, curatate si vopsite, scaunelul este perfect acum ca si suport pentru un terrarium- un ecosistem de plante in miniatura pastrat ca obiect decorativ sau ornamental, la fel ca un acvariu.
este ca merita tot efortul???
acesta este urmatorul proiect, o rama de oglinda din driftwood, nu este gata dar sigur o sa fie superba!
Multumesc Danutei pentru aceste minunatii!
Ce parere aveti? va incumetati??
Coco