In vizită la muzeul de ciocolată, unde am aflat tot ce trebuia să știm despre fabricarea deliciosului desert de care poftim zilnic și unde ne-am desenat și propria ciocolată! Sculpturi, figurine mici și de mari dimensiuni, tablouri, aici ciocolata joacă rolul principal. Muzeul vă oferă toate informațiile necesare, de la boaba de cacao și arborele de cacao pînă la amestecarea ingredientelor și turnarea ciocolatei în forme, ateliere de creație, degustare de produse- în general trufe sau praline cu diverse arome și gusturi.
O ciocolată de calitate conține cum am spus, masă de cacao peste 70%, ingrediente puține: cacao, zahăr nerafinat, unt de cacao, lecitina și eventual diverse semințe, uleiuri, bucăți de fructe sau condimente. Producția de cacao a scăzut masiv în ultimii ani iar ingredientul cheie din ciocolată este din ce în ce mai scump. O ciocolată bună este mai scumpă, dar avînd în vedere că nu trebuie să ne desfătăm prea des cu ciocolată, pentru că totuși conține multe calorii, savurați mai bine o ciocolată de calitate superioară, după ce studiați minuțios compoziția. Poftă bună și mergeți să vizitati Choco-Museum cînd ajungeți prin București, chiar merită!
Un an nou cu bine și ne vedem în 2020, care sper să fie un an minunat pentru noi toate!