Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 30 mai 2018

Ghid de turism- modulul 2

               Eurocor ma indruma in tainele celei mai frumoase meserii din lume, zic eu si cred ca nu aveti argumente sa ma combateti, nu?. Ce poate fi mai frumos decat sa calatoresti, sa cunosti locuri noi, oameni diferiti, alte culturi, gastronomie si noutati. Ziceti si voi!!!


               Modulul numarul 2 al cursului te indruma in psihologia grupului si psihologia turistului. Indivizii care alcatuiesc un grup, formeaza caracterul grupului dupa o perioada petrecuta impreuna, pot actiona ca un grup placut, agreabil sau, dimpotriva, ca unul dificil. Urmarind caracteristicile generale- mentalitate, comportament-, caracteristicile materiale si sociale, religioase si morale, politice si istorice, se poate determina psihologia individuala, tipul de turist si astfel se ajunge la o unitate si la succesul activitatii. De asemeni, cursul ofera elemente de psihopedagogia varstelor, intr-un fel trebuie lucrat cu tinerii si in alt fel cu cei varstnici, fiecare din grupuri avand altfel de nevoi.             Rolul unui ghid este acela de a dinamiza un grup, punand in evidenta diferitele faze din parcursul drumului spre tinta, favorizeaza si faciliteaza schimburile de informatii, cand grupul este ''in pana'', sugereaza mai multe alegeri si actiuni posibile. Este un modul foarte interesant din care am invatat multe lucruri pe care nu le stiam si in principal am retinut aspectul ca ghidul nu intervine asupra fondului sau continutului activitatilor, acestea ii privesc pe membrii grupului, care sunt liberi sa le determine. Ghidul incearca sa le procure mijloacele cele mai eficiente si mai sigure din punctul de vedere al tehnicianului, pentru ca membrii grupului a-si relizeze obiectivele pe care le considera utile pentru ei.


         La Eurocor gasiti multe cursuri interesante si acreditate, niciodata nu este tarziu sa inveti lucruri noi si sa te dezvolti!

vineri, 25 mai 2018

Noul magazin L'Occitane En Provence Constanta


          Un nou magazin L'Occitane a fost deschis in Constanta in City Park Mall. Desi am ajuns cu intarziere...nu ma spuneti, am fugit de la birou pentru eveniment..., am putut admira in voie produsele atat de dragi mie si noutatile. Magazinul este foarte frumos amenajat, predomina galbenul solar, deci vesel si plin cu atatea minunatii. L'Occitane en Provence reuseste sa ne uimesca de fiecare data cu miresmele produselor, eu le ador si am regasit si o mare iubire, parfumul meu preferat, este un pic mai jos, nu l-am putut rata! 
      V-am pacalit cu poza acelui parfum de mai sus, desi imi place foarte mult si acela, nu pot sa nu raman la asta, este exact ce-mi trebuie mie pentru o zi minunata! Verbina si citrice, lamaie si portocala...mmmm...prospetime...

              Despre acesta, ce sa zic... vine tare din urma sa-mi detroneze preferatul :)


         Desi imi pare rau de intarziere si de faptul ca nu m-am vazut cu fete dragi, m-am bucurat de noile produse si am primit spre testare cateva miniaturi pe care abia astept sa le incerc si sa va povestesc despre ele.
                     Iar cosul... o sa mearga sa vada marea curand :)


           Intampina vara cu prospetimea L'Occitane si zilele vor avea miros de vacanta toata perioada!

marți, 22 mai 2018

Weekend prelungit pe Dunarea veche         Dupa o minunata seara cu delicii specifice locului, dansuri si cantece, foc de tabara si multe surprize... icrele acelea de stiuca nici nu am cuvinte sa va spun cum erau...plimbarea cu barca cu motor ne-a scos in cale frumusetile acestui loc de care nu ma voi satura niciodata, poate am fost lipoveanca in alta viata, nu stiu... iubesc teribil acest loc!
         Nu pot decat sa va las cu imagini, sunt convinsa ca si voi iubiti mult aceste locuri.         Am gasit multe colonii de pelicani, cormorani cu pui mici, nuferi imbobociti, am inteles ca restul pasarilor cuibareau, cand voi reveni totul o sa fie incantator. Astept libelulele acelea minunate, albastre...


               Mult noroc :)... am lipsit justificat!