Totalul afișărilor de pagină

marți, 23 septembrie 2014

Manastirea Caraiman

            O manastire ortodoxa relativ noua, un complex monahal,  infiintata in anul 1998 pe locul unui schit, in localitatea Busteni, la poalele masivului Caraiman, un loc splendid, situat intro oaza de lumina, intro poiana inconjurata de brazi.


                Zile frumoase si cu soare sa aveti!
                           Coco

joi, 18 septembrie 2014

Rabla la periuta de dinti :)


 Tare ne-a placut initiativa, chiar daca ne-a luat cu soamne :)))

 Si chiar daca avem numai 4 dintisori, ne spalam pe ei!


               Pupi si nu uitati de igiena bucala!!!

duminică, 14 septembrie 2014

Castelul Cantacuzino

           Castelul Cantacuzino din Bușteni, de o mare valoare arhitectonică , istorică , documentară și artistică, a fost construit în 1911 la cererea prințului  Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul) , fost ministru al României între 1899-1900,1904-1907.

    Castelul,construit în stil neoromânesc , este înconjurat de un parc ale cărui alei te poartă spre grotă , cascade și fântâni arteziene. Sala de primire adăpostește o colecție de heraldică unică în România. Edificiul realizat în piatră și cărămidă după planurile arhitectului Grigore Cerchez , se întinde  pe o suprafață de 3148 mp.

    Repertoriul decorativ conferă ambianței interioare un pronunțat caracter romantic. Vitraliile, stucomarmura, consolele, plafoanele cu grinzi aparente și pictate, balustradele din lemn, piatră sau fier forjat, feroneria turnată în bronz și bogat ornamentată reprezintă o măiestrie a meșteșugului artistic. Șemineele realizate din piatră albă, ornamentate cu mozaicuri policrome, împlinesc atmosfera de reședință boierească, sporind valoarea edificiului.

    Castelul posedă o colecție de heraldică reprezentând blazoanele familiilor de boieri încuscriți cu cantacuzinii și o friză de picturi votive cu iluștrii membri ai familiei Cantacuzino din ramura munteană.

 mini scena pe care concerta des George Enescu


                Eva a apreciat foarte tare frumusetea si linistea castelului...a adormit-o cultura! S-a trezit pentru leagan! Pupici! :)