Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 iulie 2017

Crama Delta Dunarii- degustare de vinuri biologice

         Am avut deosebita placere sa fiu invitata la o degustare de vinuri organice, cam des ma indeletnicesc cu asta in ultima vreme :), impreuna cu alti colegi bloggeri constanteni. Crama Delta Dunarii ne-a delectat cu 8 vinuri albe, rose si rosii, toate provenind din aceasta crama si toate certificate bio si prelucrate mecanic cat mai putin posibil.


             România este o tara cu o puternica traditie a vinificatiei, iar zona Deltei Dunarii este o zona in care uniunea dintre fiintele umane, vita de vie si peisaj a ajuns la un echilibru unic in lume. Crama Delta Dunarii din localitatea Somova, jud. Tulcea are 20 de hectare si o crama de 300 mp. Soiurile de vita de vie , sunt pentru cel alb: Feteasca Regala, Rkatiteli, Riesling, Sauvignon, Muscat Ottonel si pentru cel rosu: Merlot, Babeasca, Blauer, Sangiovese. Domnul Roberto Pieroni, un impatimit al vinului, este incantat de perspectiva de a produce vin de calitate intro tara care este a 2-a lui patrie. Ne-a organizat o degustare de vinuri intr-un cadru forte frumos, la Curtea Brancoveneasca, ne-a asteptat cu tot felul de preparate ce pun in valoare gustul vinului, ne-a povestit de unde vine denumirea La Sapata, cum se lucreaza via cu caii si cu cosul de nuiele, cum au ales sigla sticlelor si ne-a invatat ce trebuie sa stim despre vinuri. A fost o intalnire foarte interesanta si am primit si invitatia de a merge la cules cand va veni vremea culesului, pentru a vedea cu ochii nostrii procedeul.










                    Preferatul meu a fost Babeasca Neagra, un vin excelent, cu note fine de fructe si de cires, merge excelent cu peste, carne, branza. Chiar daca eu prefer vinurile foarte dulci, mi-a placut si acesta tare mult si chiar va invit sa cautati si degustati aceste vinuri de la Crama Delta Dunarii. Nici Triunghiul Manastirilor, un Chardonnay alb si sec cu o culoare superba, nu mi-a fost indiferent si l-am luat si acasa... sa aprofundez :). Mai au si Prosecco si Lambrusco am inteles, trebuiesc si acelea aprofundate neaparat!
           


               Si promitem ca vom merge neaparat la culesul strugurilor si noi! A fost o intalnire reusita si ne dorim inca o intalnire cu domnul Roberto.


vineri, 28 iulie 2017

Laminarea genelor

              Laminarea genelor este o tehnica inventata de britanici ce promite alungire, volum si curbare fara a aplica gene false. Si cum nu am fost nicicand multumita de lungimea genelor mele, dar nici extensiile de gene nu mi se par chiar ok, am hotarat sa incerc procedeul.


 cam asa arata fara rimel, fara nimic

            LVL- length- volume- lift treatmeant, adica laminarea, este o procedura tratament care foloseste doar genele naturale, consta in aplicarea a 4 produse (3 solutii si 1 pigment), iar dupa aproximativ 40 de minute, obtineti gene mai lungi, mai curbate si mai voluminoase cu aproape 30%. Procedeul se realizeaza cu ajutorul unor produse profesionale de cea mai inalta calitate, ce inlatura riscul de a dezvolta iritatii sau alergii ale ochilor. In timpul procedeului, ochii sunt inchisi si in principiu, nu trebuie sa simti nici un disconfort, drept sa spun... eu am simtit ceva disconfort iar ochii mi s-au iritat pentru 1 ora sau 2 dupa terminarea procedeului.

       Este o alternativa la extensiile de gene, prefer un aspect natural si cum am zis, nu stiu daca este adevarat sau nu, am cunoscut pe cineva care a purtat ani de-a randul extensii, acum are genele foarte scurte si foarte rare.



 dupa procedeu imediat, cred ca se vede diferenta. Fotografiile nu sunt tocmai reusite dar le-am lasat asa, tocmai pentru a se observa diferenta, cat si faptul ca mie mi s-au iritat ochii.

         Este un procedeu de dureaza 1 luna si jumatate- 2 luni, asa am inteles, genele pot fi machiate si nu exista restrictii de demachiere, singura restrictie este aceea de a evita contactul cu apa in primele 24 de ore de la procedura. Promite protectie si intarirea firului natural iar domnisoara care a realizat procedeul a spus ca noile solutii ce vor fi folosite in viitorul apropiat si care sunt deja comandate, promit un volum de aproape 50%.
         Tentant, nu? Gene mai frumoase, mai sanatoase si mai naturale! O tehnica noua si neinvaziva, de care eu sunt multumita, chiar daca genele nu au acel rezultat... waw... potrivit cred persoanelor doar foarte tinere.

           P.S. a trecut 2 saptamani de la laminare, genele arata inca intoarse ca in fotografie, date cu rimel arata bine, per total sunt multumita de procedeu, sigura nemultumire fiind faptul ca dupa procedeu, cateva ore m-au deranjat ochii, imi tot venea sa ma scarpin. Cine a mai incercat procedeul si cat de multumita a fost?

           

luni, 24 iulie 2017

Plimbare prin sat pescaresc traditional

                        Astazi o sa va plimb printr-un sat traditional pescaresc. Situat la marginea orasului Tulcea, la iesirea spre localitatea Mahmudia, se intinde pe aproximativ 3 hectare si cuprinde case traditionale, o cherhana, mori de vant, un bufet satesc, centru de informare, chiar si o micuta bisericuta, un tot ce formeaza un parc tematic sistematizat cu 3 alei principale ce amintesc cele 3 brate ale Dunarii, pe fiecare fiind amplasate constructii reprezentative.




         Satul a fost amenajat cu bani europeni si te transporta automat intr-un veritabil loc specific localitatilor din Delta. Casele sunt acoperie cu stuf, plasele de pescuit decoreaza gardurile casutelor de chirpici iar inauntru, elementele traditionale iti incanta privirea.






 aceasta este o lijanca, un pat de pamant construit langa soba si care se incalzeste pentru noapte









































                              Delta Dunarii este un ecosistem unic in Europa si o enclava etnografica ce impresioneaza prin traditii si ahitectura vechi de sute de ani. Simple dar frumoase, casutele combina culori ce fac trimitere la apa ce le inconjoara, sunt folosite materiale specifice zonei, pamant, stuf, lemn, poarta cu ele simplitatea plina de farmec a locurilor in care apa, pamantul si cerul se impletesc in peisaje fascinante. Ocupatia traditionala a locuitorilor este in mare parte pescuitul, cresterea vitelor si agricultura intro mai mica masura, dar existente.

 celebrul bors lipovenesc, pestele si ciorba se servesc in recipiente separate



            Puteti savura bucataria traditionala a acestor locuri la restaurantul aflat lansa sat, cu un minunat mujdei lipovenesc si dulcea placinta dobrogeana.
                   Un loc pe care trebuie sa il vizitati in drumul vostru spre mirifica Delta.