La întoarcerea de la Bîlea Lac am oprit într-un loc pentru a mînca pește... nu că nu mîncăm și acasa, că doar sîntem de la mare, dar vroiam păstrav proaspăt. Albota este ferma de păstravi de la poalele munților Carpati, în valea Arpașelului, înconjurată de Rezevația Naturală Arpășel, muchia Albota și vîrful muntos Vînătoarea lui Buteanu- 2507 metri... locuri de vis!
Este un complex turistic unde poți petrece zile minunate în natură, pe mine mă interesa păstravul, însă! Un loc cu alimentație gustoasă și sănătoasă, deoarece se produce aici cam 80% din ce se oferă clienților. In afară de bazinele cu păstrav și sturioni, perfect îngrijite, dețin pășuni proprii, ferme proprii de vaci, capre, oi, afumătoare, măcelarie, ateliere de prelucrare lapte și brînza și 2 sere de legume și verdeturi. Cam tot ce este nevoie pentru papa bună!
Iți poți prinde singur păstravul pe care îl poți cumpara după aceea și lua cu tine sau îl poți trimite la bucătărie pentru a fi gătit în numeroase feluri. Unul din ele este file-ul de păstrav cu fulgi de porumb, sos de pătrujel și cartofi natur dar și ciorba de pastrav, ceva ce nu încercasem încă.
Am aflat lucruri noi, păstravul face parte din rudele somonului, este un pește răpitor care traiește în rîuri și lacuri de munte, crește numai dacă temperatura apei este mai mare de 6 grade C, are nevoie de apă limpede și bine oxigenată și este deosebit de gustos, sînt sigură că vă place și vouă.

merg des în Deltă și mîncăm pește și acasă, am încercat aici ciorba de păstrav pe care nu o gustasem niciodată și bineînțeles papanașii :)
Dacă treceți prin apropiere, serviți masa aici și delectați-vă cu priveliștea, este un loc perfect pentru relaxare, am stat ore bune privind sturionii și frumusețea munților!