Totalul afișărilor de pagină

joi, 27 februarie 2020

Păstrăvăria Albota- valea Arpășelului


             La întoarcerea de la Bîlea Lac am oprit într-un loc pentru a mînca pește... nu că nu mîncăm și acasa, că doar sîntem de la mare, dar vroiam păstrav proaspăt. Albota este ferma de păstravi de la poalele munților Carpati, în valea Arpașelului, înconjurată de Rezevația Naturală Arpășel, muchia Albota și vîrful muntos Vînătoarea lui Buteanu- 2507 metri... locuri de vis!
             Este un complex turistic unde poți petrece zile minunate în natură, pe mine mă interesa păstravul, însă! Un loc cu alimentație gustoasă și sănătoasă, deoarece se produce aici cam 80% din ce se oferă clienților. In afară de bazinele cu păstrav și sturioni, perfect îngrijite, dețin pășuni proprii, ferme proprii de vaci, capre, oi, afumătoare, măcelarie, ateliere de prelucrare lapte și brînza și 2 sere de legume și verdeturi. Cam tot ce este nevoie pentru papa bună!            Iți poți prinde singur păstravul pe care îl poți cumpara după aceea și lua cu tine sau îl poți trimite la bucătărie pentru a fi gătit în numeroase feluri. Unul din ele este file-ul de păstrav cu fulgi de porumb, sos de pătrujel și cartofi natur dar și ciorba de pastrav, ceva ce nu încercasem încă.

             Am aflat lucruri noi, păstravul face parte din rudele somonului, este un pește răpitor care traiește în rîuri și lacuri de munte, crește numai dacă temperatura apei este mai mare de 6 grade C, are nevoie de apă limpede și bine oxigenată și este deosebit de gustos, sînt sigură că vă place și vouă.


 merg des în Deltă și mîncăm pește și acasă, am încercat aici ciorba de păstrav pe care nu o gustasem niciodată și bineînțeles papanașii :)
Dacă treceți prin apropiere, serviți masa aici și delectați-vă cu priveliștea, este un loc perfect pentru relaxare, am stat ore bune privind sturionii și frumusețea munților!luni, 24 februarie 2020

Dragostea Inghețată ''Hotel of Ice''- un parfum al naturii

               Parfumul Frozen Love, un proiect Astrid Friedrich, designer de marcă, o ediție specială pe care am întalnit-o la Balea Lac și care m-a fascinat. Alta Perfume Line are rețete proprii, componente parfumate atent selectate, realizate manual, calitate testată, fabricate în Germania.  Parfumul Frozen Love, cel mai potrivit suvenir care prin esența puternică transpune simțurile olfactive într-o călătorie prin masivul Munților Făgăraș, adulmecînd mirosul proaspăt al naturii. Parfumul este adresat atît femeilor cît și bărbaților și oferă o adevărată aventură a simțurilor. Cel adresat doamnelor conține note de vîrf proaspete, verde-fructate de măr, lychee , nota de mijloc frezie și crin și o bază de vanilie, patchouli și mosc. Cel pentru bărbați este fructat, note de grapefruit, amestecat cu piper, cedru, vetiver și patchouli, pur și simplu irezistibil! Un parfum fără ambalaj, pentru respectul și responsabilitatea față de mediu.


           '' Calatoresc cu mult entuziasm către locuri naturale extraordinare din lume. Munții și gheața ghețarilor în special mă atrag magic! Cum am aflat de Hotelul de Gheață de la Bîlea Lac, mi-am dorit foarte mult să experimentez. Am fost fascinată de proiect, de arhitectură și de sculpturile de gheață, dar mai ales de fundalul montan al Carpaților Făgăraș. O idee strălucitoare de a-mi împacheta dragostea de gheață într-o sticlă pentru a oferi vizitatorului de pe munte o adevărată experiență a simțurilor''-  spune Astrid Friedrich.         Un miros proaspăt și fructat ce se completează reciproc. Aerul pur de munte combinat cu notele proaspete ale parfumului vă poartă cu siguranță într-un loc magic. Un suvenitr aromat perfect pentru entuziaștii acestui motto si parfumurilor!


vineri, 21 februarie 2020

Igloo Village Bîlea Lac 2020


            Anul acesta, pentru prima dată de 16 ani încoace, temperaturile ne joacă feste și cei de la Bîlea Lac nu au reușit să construiască Hotelul de Gheață renumit în toată lumea din Munții Făgăraș, din cauza lipsei gheții din Lacul Bîlea, aflat la peste 2000 de metri altitudine. Ca să construiască hotelul, era nevoie să taie cu drujbele bucăți mari de gheață. Meșterii locali nu s-au lăsat păgubași și au construit Igloo Village, cîteva căsuțe stil igloo cu temă marină, frumos realizate, eu am fost tare încîntată și nu mai vroiam să ies de acolo.

         In această perioadă a anului se ajunge aici numai cu telecabina. Sătucul de igloo-uri are camere micuțe cu paturi de gheață sculptate manual, cu pături din blană de ren și pături termice, așa că nu riscați să suferiți de frig, în caz că doriți să înoptați aici. Există și un bar în care băuturile sînt servite în pahare de gheață. Sînt 3 compartimente, fiecare din ele cu cîte 2 camere cu pat dublu, un compartiment central ce face legătura cu fiecare corp destinat cazării. La baza construcției a stat zăpada anul acesta, iar decorațiunile au fost realizate manual prin sculptarea și modelarea zăpezii. Sirene, scoici, corali, plante acvatice, căluți de mare, pești, meduze, chiar și un submarin, vă însoțesc în lumea marină, un loc minunat de vizitat și de ce nu... de încercat o noapte la temperatura de pînă la minus 2 grade. Lumea subacvatică, o temă superbă care te introduce în lumea mărilor și oceanelor.

      Dacă ajungeți în zonă, urcați neapărat și la Balea Lac, o să vă bucurați precum niște copii.                  Acceptă provocarea și depășește-ți limitele!