Totalul afișărilor de pagină

duminică, 30 iunie 2019

Hidratare si corp frumos cu produse Apidava

          Produse Apidava cu miere și unt de Shea, cu ceară de albine și propolis, numai minunății din stup, minunății care te vor ajuta să ai un corp tonifiat și perfect hidratat. In ultima campanie Brander am încercat 2 produse extraordinare de la Apidava, o cremă de corp și un produs anticelulitic. Și cum vara este instalată bine, sigur toate vă doriți să arătați cît mai bine. Produsele Apidava sigur știți că au o tradiție de peste 25 de ani și cosmetice pe bază de ingrediente apicole de calitate superioară.


         Primul produs încercat a fost crema hidratantă de corp cu unt de Shea, miere, extra-ceară și propolis, o formulă fără parabeni ce hidratează foarte intens. Eu am o mare problemă cu pielea mea foarte uscată și hidratarea intensă este foarte importantă pentru prevenirea îmbatrînirii pielii. Am avut plăcerea să constat că această cremă intră imediat în piele iar pielea devine instant foarte elastică, fină și moale la atingere. Mierea și ceara sînt ingrediente naturale care hidratează  epiderma iar propolisul are rol antibacterian ajutînd pielea să elimine toxinele. Untul de Shea este o grăsime de natură vegetală obtinută din nucile arborelui de karite- shea, care se folosește cu mare succes în tratarea pielii uscate, a cicatricelor, a ridurilor și a vergeturilor datorate întinderii pielii. Mai are și proprietatea de a stimula intens sinteza de colagen care previne ridurile și alte semne de îmbatrînire. Are și un oarece factor de protecție UV, eu sînt foarte multumită de ea și pielea arată îmbunătățită simtitor, important și faptul că nu ramîne senzație de gras deloc, intră imediat în piele! Are o textură foarte lejera și un miros foarte frumos.


         Celalalt produs este o cremă anticelulitică, o combinație de miere, ceară de albine, unt de Shea, propolis și ulei de pin, cu efect de stimulare a microcirculației locale. Celulita se face în timp și nu trece așa usor, trebuiesc combinate mai multe proceduri, sport, masaj și nu țn ultimul rînd grijă la alimentație și hidratare, dar ajutată se îmbunătațește simțitor. Propolisul este un produs 100% natural, cu un conținut foarte bogat în antioxidanți naturali care ajută corpul la eliminarea toxinelor. Uleiul esențial de pin stimulează circulația și tonusul muscular. Are acțiune locala de încălzire a pielii ce stimulează micro-circulația și arde grăsimile.          Se recomandă a se aplica prin masaj intens, astfel tonificînd pielea și reducînd aspectul de coajă de portocală. Un produs destinat pielii corpului și zonelor enervante afectate de celulită. Chiar merită să încercați!

miercuri, 26 iunie 2019

Pe urmele focilor din Marea Neagră          Litoralul Marii Negre a fost populat de foci, puțini știu acest lucru, dar ele apar în descrieri încă din anul 1779 și în perioada interbelică. In folclor se numeau ''vaca de mare'' sau ''foca de Kaliacra, pentru ca în acea zonă erau mai multe colonii stabile de foci. În anii 50 a început declinul, potrivit rapoartelor de specialitate, mamiferul a disparut de pe coastele României și Bulgariei. Totusi, în noiembrie 2012 a fost fotografiată o foca în zona Vraja Mării din Portul Constanța de catre un membru al organizatiei ecologice Mare Nostrum, al cărui voluntar cu mîndrie sunt și eu. A fost observată la 10 metri de țarm și fotografiată. Ultimul exemplar fusese văzut în anul 1987 în apropierea unei platforme marine românești. Fotografia este cam neclara iar biologii marini de la Oceanic Club sînt de parere ca este vorba despre o vidra și nu despre una din focile care trăiau în aceste locuri. Din păcate, se pare ca focile din Marea Neagra au dispărut în totalitate. Au fost trecute sub legile protecției naturii după anul 1930, se pare prea tîrziu pentru a mai avea rezultatul scontat.            Foca de Marea Neagră sau foca călugarită avea un colorit închis pe spate și deschis pe burtă. Numarul lor a fost destul de mare dar multe au fost decimate de pescarii care credeau că le manîncă peștele, în anul 1937 se mai gaseau doar 3 familii de foci cu cate 7-8 exemplare, în Bulgaria, ultimile fotografiate, 2 exemplare la Kaliacra.


       La noi în țară, un exemplar nemișcat a fost găsit la mila 35 în apropiere de Tulcea, în anul 1983, iar de atunci nimeni nu a mai observat foci în apele noastre litorale. Foarte trist, dar adevărat, suntem răspunzători de această pierdere!


         O speranță ar exista, sînt niște programe grecesti și turcesti de protecție și înmulțire a focilor și dacă vor fi încununate de succes, poate cîteva exemplare vor fi introduse și în apele noastre. Cum ar trebui reintroduse toate speciile dispărute din vina noastra!
 Litoralul nostru, împreuna cu Cadrilaterul, este de o frumusețe spectaculoasă în unele locuri, cu peisaje uimitoare.
Aceasta este o plajă greek style , o plajă sălbatică pe care merită sa o vizitați, este foarte aproape de Vama Veche, la nici 30 de kilometri, în satul Tyulenovo.
miercuri, 19 iunie 2019

Festivalul lavandei în Dobrogea- prima ediție- un succes

          Să vă spun cum am ajuns să avem și noi în Dobrogea un astfel de festival... leșinam de ciudă că aveau alții, am tot văzut la bulgari, prin Moldova vecină, etc și gîndul că nu avem și noi nu-mi dădea pace deloc. Pentru că fac parte cu mîndrie dintr-o echipă care promovează Dobrogea, am început să bat la cap zilnic și constant anumite persoane... adevărat Laura? Și pentru că nu mai suporta cred văităturile mele, într-o zi mi-a zis... bine... hai să facem un mic festival pilot să vedem dacă lumea vrea să participe la așa ceva, iar la anul, în ediția 2-a, dezvoltăm proiectul... numai taci! :)

         Si ziceți că nu a vrut lumea... oooo... încă ceeee... ne-am speriat pur și simplu de cîtă lume a venit, ne-am fotografiat, am socializat, le-a plăcut, mai facem! :)
         Priviți... multe din aceste fotografii nu sînt ale mele, sînt făcute de cei care au venit, am avut așa multă treabă ca nici să mă fotografiez în lavandă nu am avut timp, dar pentru faptul că toți au fost mulțumiți, nu m-am supărat deloc de efortul depus! Sînt fotografii pe care le-am luat de pe pagina noastră Experiente Dobrogene, așa că le pot folosi zic eu, le considerăm ale noastre. Am văzut și micile lipsuri ale festivalului, la anul o sa fie unul nemaipomenit, promitem! Familia care ne-a primit, Parfum de lavandă din comuna Pecineaga, cultivatori de lavandă și producători de decorațiuni cu lavandă a înțeles cam ce vrem și la anul vom avea multe coronițe și multe aranjamente frumoase!


     Flori minunate, tămăduitoare, se întind cu grație pe ogoare
     Ne-ncîntă cu parfumul lor discret și le formăm cu drag într-un buchet.
     Culoarea-i mov, îi dă o notă aparte, o admirăm din zori și pînă-n noapte
     Și îi primim minunile ce ni le dă, la fiecare-n parte!
                              ( multumesc pentru poezie, Nicoll)
 singura fotografie, obosită, murdară de praf dar multumită de eveniment!


            Si un cadou pentru voi pe care vi-l oferă Sibel, fetita Laurei!
            La anul ne vedem cu muuulteee poze si surprize noi!!!

marți, 11 iunie 2019

Mănăstirea Pasărea

             Un monument istoric și de artă aflat la 20 de kilometri de Bucuresti, pe malul Lacului Pustnicu și la marginea pădurii cu același nume. Este inclusa în lista monumentelor istorice din țara noastră. Numele se pare că vine de la stolurile de păsări din zonă. Este o manăstire ortodoxa de călugarite și o adevarată oază de liniște și încarcare sufletească. Nu ajunsesem încă aici și cand am avut ocazia acum, am găsit un loc minunat plin de flori, liniște, ciripit de păsărele. Am cutreierat în jurul manăstirii, m-am plimbat și admirat fiecare curte a casuțelor monahale de aici, de o curațenie desăvîrșită și pline de minunate flori. Biserica este în mijloc, înconjurata de aceste căsute, un loc foarte frumos și plin de pace, te poți bucura de o astfel de plimbare cîteva ore bune.       Manăstirea este din vremea lui Vodă Caragea și se spune că au fost îndrumati de o pasare spre acest loc, aceasta s-a asezat pe un stejar bătrîn și nu a mai zburat și asa s-a hotărît ca acel loc sa fie altarul bisericii. Biserica mare a fost ridicată în 1846-47 și închinată Sfintei Treimi. Arhitectura este în stil românesc, neoclasic, cu exterioare din lemn și zidarie, învelita cu țigla, cu o cruce mare și patru mai mici. Are o formă treflată cu naos central și cerdac, întrevazute cu frumoase ferestre. Mai există o biserica mai mică cu hramul Adormirea Maicii Domnului.


             Găzduiește un muzeu ce cuprinde o bogată colectie de artă bisericească de mare valoare. In incinta manăstirii se află și ateliere ce aparțin Arhiepiscopiei Bucureștilor, unde se lucrează veșminte preoțesti, cruci, icoane pe sticlă, argintărie, alte obiecte de cult. Am văzut pe geam cum meșterii lucrau la aceste obiecte. Printre comorile bisericii se află și o icoană făcătoare de minuni ce a fost găsită de un cioban în timp ce își păștea oile.

           Dacă nu ați fost în acest loc, mergeți neapărat! Mă bucur că am ajuns, este un mic paradis și sigur o să plecați mai împăcați din acest loc minunat!

sâmbătă, 8 iunie 2019

#plajecurate

          5 iunie, Ziua Mondială a Mediului sau Ziua Mediului Inconjurător, instituită în 1972 de Adunarea Generala ONU, un principal mijloc prin care se încearcă stimularea preocupării oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător și pentru a sensibiliza factorii de decizie politică să acționeze în acest sens. Fiecare Zi mondială a mediului înconjurător este organizată în jurul unei teme, temă ce pune accentul pe o preocupare deosebit de presantă în ceea ce privește mediul. Anul acesta se desfășoară sub 2 slogane, primul este #faradeseuridinplastic, care conturează eforturile de a avea #plajecurate și #orascurat. Cel de-al doilea este slogan internațional, sub egida European Maritime Day, care marchează odată în plus activitățile organizate internațional privin reducerea deșeurilor marine și constientizarea publicului privind acest aspect. 
        Sînt organizate multe evenimente în orașe din țară. In orașul nostru problema plajelor este cea mai gravă, dar și curatenia orașului. Fiind voluntar Mare Nostrum am ajutat la confectionarea unor pancarte cu mesaje, cele de mai sus sunt opera mea, si am vizitat un veritabil ''muzeu'' al deseurilor in aer liber. 
                           Vă las spre cugetare, sper că v-am pus pe ganduri! și multumiri voluntarilor Mare Nostrum care au stat azi in soare pentru o cauză importanta!