Sovata este stațiunea lacurilor, un brand al stațiunii aș putea spune, Ursu, cel mai mare, Alunis, Mierlei, Roșu, Verde, Negru, Paraschiva, găsiți cîteva trasee tematice pe care le puteți face, vă bucurați de natură și ardeți și ceva calorii. Locurile sînt liniștite și foarte curate. Un proiect implementat de primărie, Drumul Sării, oferă posibilitatea de a face un ocol pe la toate și de a vizita și munții de sare, vara sînt foarte mulți turiști care beneficiază de apa sărata a lacurilor, cred că vreau să revin la vară neaparat!
O legendă spune că lacul Ursu- care arată ca o piele de urs desfăcuta- și lacul Negru s-au format în urma dragostei dintre o fată și un flăcau, blestemați de o zînă îndragostită de băiat. Aceasta i-a transformat pe cei doi îndrăgostiți, împreuna cu turmele lor de oi în stane de piatră. Intoarsă acasă, zîna tot nu a avut liniște și și-a blestemat propria casă care s-a transformat și ea în lacul Ursu, a cărui apă este încălzită și astăzi de vatra casei. A umblat mai departe plîngînd pînă în vîrful muntelui și lacrimile ei adunate în vale au format lacul Negru.
Lacul Verde, culoarea se poate observa foarte clar, de unde si numele.
Micuțul lac Roșu
Pentru o vacanță de relaxare este o stațiune minunată și puteți beneficia suplimentar și de efectele ei terapeutice, prevenția este foarte importantă. Lacul Ursu deține 3 recorduri mondiale: cel mai mare lac helioterm din lume, cel mai pronunțat fenomen de heliometrie ce păstrează apa caldă și este singurul lac ntural căruia i se cunoaște cu exactitate data formării. Mi-a placut plimbarea la Sovata și cu siguranță o sa revin!