Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 septembrie 2011

Feng-shui

 iubesc clopoteii , zgomotul linistitor in bataia vantului...


Grafia cuvantului = vant - apa 
 Feng Shui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti ( timpul ) , a celor pamantesti ( spatiul exterior si cel interior ) si a modului in care qi-ul ( energia ) celor doua planuri interactioneaza .Este o practica ce aduce echilibru intre aceste forte . Cuprinde un set de tehnici si o parte teoretica ce pot fi studiate si apoi aplicate in mod sistematic pentru a aduce schimbari benefice in spatiul delanga noi .
    In conceptul feng shui , extrem de importanta este usa de la intrare , pe unde intra energia , este bine sa fie montata spre nord , cu deschidere spre interior , cu nuante de mahon , bleumarin sau neagra .
     Sufrageria sa fie aerisita , spatioasa , fara obiecte nefolositoare , cu o planta cu frunze rotunde in coltul sudic , in coltul nordin , un glob pamantesc , pentru cariera .
     Dormitorul , cu patul cat mai departe de usa , si capul patului spre vest , fara oglinzi deasupra , cu nuate de albastru , maro , verde , pentru liniste . Pentru armonie , sa fie 2 scaune in dormitor .
    Bucataria , cu peretii zugraviti in alb , fara pahare si farfurii ciobite , fara obiecte ascutite la vedere , aragazul sa nu stea sub fereastra , si nici foarte aproape de chiuveta. 
    Clopoteii de vant , confectionati din bambus sau din metal , atarnati in balcon , aduc noroc . O fantana feng shui te scapa de stres . Un vas de sticla cu apa , cu catea frunze de bambus aduce liniste . 


 tablou feng-shui




Oamenii au simtit intotdeauna nevoia sa faca predictii
Si astazi se previzioneaza bugete de venituri si cheltuieli, se studiaza trenduri financiare sau de bursa, se fac previziuni meteorologice.
BAZI este un sistem complet de astrologie, care transforma datele de nastere ale unei persoane in 4 perechi de caractere chineze, numite  4 stilpi; cele 8 simboluri reprezinte de fapt, variatii yin sau yang ale energiei universale si poarta numele celor cinci elemente din natura: apa, lemn, foc, pamint si metal.
Acestea reprezinta de fapt forte sau energii din care este alcatuita materia si toate evenimentele din Univers.



 Apa 

 Foc

 Lemn

 Metal

 Pamant

Astazi, mai mult ca oricind, chiar daca civilizatia umana s-a schimbat mult fata de timpurile stravechi, oamenii devin din ce in ce mai constienti de nevoia restabilirii echilibrului initial cu ecosfera si relatiei armonioase cu Pamintul, ca principala resursa a sanatatii, longevitatii, fericirii si linistii sufletesti.
Adinc ancorata in filozofia taoista si samanism, stiinta geomantiei, cunoscuta in limba chineza drept FENG SHUI, studiaza tiparele energetice ale universului si furnizeaza informatii pretioase legate de alegerea unei case, localizarea unei afaceri si convietuirea armonioasa impreuna cu energiile pamintului si imprejurimilor.
Feng shui este de fapt  echivalentul predictiilor care se pot face unei case, bazate pe observatie, directie si localizare in mediu.
Diferite case au diferite personalitati, unele ascund energii benefice  altele ne pot influenta intr-un mod negativ, subminindu-ne astfel sanatatea, relatiile sociale si chiar starea financiara.
Rolul suprem in Feng Shui este de a plasa individul intr-un loc din natura care sa ii sustina obiectivele personale si mai mult decit atit, sa traiasca confortabil si sanatos. Cind oamenii sint sanatosi, ei actioneaza si gindesc la capacitate maxima, fiind astfel capabili de a vedea oportunitatile si de a le capitaliza, prin aceasta intelegind si capacitatea de a crea prosperitate materiala.  



  Eu va daruiesc zeul si zeita sanatatii si longevitatii :


  
siiiii..inca ceva ....un Budda vesel :


Budda are rolul de a indeparta grijile , stresul , furia , presiunea , tristetea , aducandu-va noroc pe toate planurile , prosperitate si sanatate , acasa , la serviciu si in afaceri . El transforma si reintinereste chiu-ul , aducand binecuvantari si armonie . Buddha cel vesel este realizat de obicei , tinand in maini diverse simboluri , pepite , lingouri , vase cu comori , saci cu surprize si bogatii , wo lou -simbolul sanatatii , ru yi -simbolul puterii si al autoritatii . O buna imagine a lui Buddha este cea in care fata lui este foarte zambitoare . 

Un weekend frumos...plec sa tund via...io' personel...m-am edificat cu goagal asta...sper sa mai avem struguri la anul :)))

joi, 29 septembrie 2011

Muffins cu cioco...by Monik & Bijou :)))

           Super surpriza ! Copilasu' personel...mi-a facut muffins :))) ... cu fulgi de ciocolata... chiar daca ea nu se prea omoara dupa ciocolata....da'...daca-mi place mieeee !!!  Bineinteles , ajutata de Bijou....nici ca reusea altfel !








 Asta cica...nu este pentru mine ! ma roggg !!!






       Nu fiti individioase...:)))   ... va dam si voua !

miercuri, 28 septembrie 2011

Ulei de alune de padure


    Delicioasele alune de padure ofera organismului energie , datorita continutului de grasimi , magneziu , potasiu si proteine . Specialistii in nutritie atentioneaza totusi ca au un continut ridicat de calorii ( 100 grame are 690 kilocalorii ) , 30 de grame de aceste fructe asigura 34 % din necesarul zilnic .
    Mai mult , consumate zilnic , alunele de padure imbunatatesc performanta intelectuala , stimuland sistemul nervos . De asemenea , datorita continutului bogat in substante minerale , intaresc sistemul imunitar .
 
Alunele de pădure sunt bogate în vitamina E, fapt care ajută la stabilizarea membranelor celulare. Aporturile nutriţionale de vitamina E recomandate sunt de la trei la zece miligrame pe zi pentru copii, în timp ce adolescenţii şi adulţii trebuie să consume în jur de 12 miligrame.
Datorită conţinutului de vitamina E şi a acidului linoleic, alunele de pădure sunt ideale pentru menţinerea fermităţii şi tinereţii pielii.
În acelaşi timp, fructele sunt bogate şi în alte vitamine, precum A şi B. În plus, fructele conţin şi vitamina D, substanţă care contribuie la menţinerea nivelurilor normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa de vitamina D cauzează o serie de boli ale oaselor. De aceea, nutriţioniştii recomandă alunele de pădure copiilor .

   Imi plac foarte mult , mai greu este cu spartul , dar de'...muieti-s posmegii ??? Folosesc de ceva timp , uleiul , nu se prea gaseste decat in Mega Image...si nici acolo tot timpul , dar am gasit un magazin cu multe produse si-l voi lua de acolo !
   Alunele de padure au o aroma puternica si sunt deseori folosite in copturi , se face unt de alune , faina si diverse paste . Se gasesc in comert cu sau fara coaja , taiate , macinate sau prajite si se consuma mai ales uscate .Sunt intrebuintate ca ingrediente in cofetarie si industria dulciurilor si ca inlocuitor pentru cacao .



   Sunt la a 3-a sticla !
   Este un ulei foarte apreciat de bucatari , este suav si usor parfumat , se combina bine cu orice , peste salata este super bun ! Este bogat in calciu , in vitamina E , in acizi grasi nesaturati , nutritiv , energetic , remineralizant . Alunele sunt considerate fructele seci cele mai sanatoase  , recomandate persoanelor in convalescenta .
  Tot alunele de padure sunt o sursa bogata de squalenta , o substanta chimica din plante - se gaseste si in uleiul de masline , uleiul de germeni de grau , uleiul de orez , uleiul de rechin si drojdie - care are efecte impotriva cancerului si reduce colesterolul .


   In cosmetica este bun pentru masaje , catifeleaza si este usor astringent ( eu , recunosc ...l-am papat ) , este recunoscut pentru actiunea asupra vergeturilor si cicatricelor , actionand asupra elasticitatii pielii , patrunde rapid in piele fara a lasa senzatie de gras . O sa mai cumpar sigur , de fapt le mai schimb , ba de nuca , ba de susan , de in etc .


luni, 26 septembrie 2011

Concentrat bio d' eau de rose



Din Antichitate si pana in prezent trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau deosebit, dar si pentru calitatile lui vindecatoare. Astfel, romanii isi ungeau corpul cu ulei de trandafir, iar imparatul Nero organiza banchete in sali impodobite cu petale de trandafiri si invitatii erau serviti cu vin parfumat de trandafir.

Apa de trandafiri a fost prima tentativa de a extrage mirosul acestei flori. Femeile italience o folosesc de doua ori pe zi, iar efectele sunt vizibile pana la varste inaintate. 

 Recomandata pentru toate tipurile de ten, da rezultate in special pe cele cu tendinta de deshidratare si iritare. Pe langa beneficiile la nivelul fetei, apa de trandafiri este recomandata pentru amelioarea anumitor afectiuni.

Vertij, ameteala puternica: se leaga fruntea cu un prosop inmuiat in apa de trandafir rece.

Transpiratie abundenta: corpul se sterge de doua ori pe zi (seara si dimineata) cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe saptamana bai cu frunze de nuc.

Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afectiunile sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, inlatura oboseala, anxietatea, ajuta inima si curata delicat pielea. Jumatate de pahar de petale se infuzeaza intr-un litru de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 20 minute, apoi tot continutul se toarna in cada.


Din antichitate si pana in prezent, trandafirul a fost pretuit nu numai pentru frumusetea si parfumul sau deosebit, dar si pentru calitatile lui vindecatoare. Medicii antici aveau dreptate cand scriau ca trandafirul este un medicament natural universal. In medicina chineza si tibetana, petalele de trandafir se foloseau pentru curatarea ficatului de toxine, ridicarea tonusului organismului. Ceaiul aromat se recomanda pentru imbunatatirea vederii, auzului si activitatii muschiului cardiac la persoanele varstnice. Femeilor care nu pot sa devina mamici medicina orientala le propune siropul din flori de culoare alba si roz, iar in caz de sterilitate
masculina, siropul de flori rosii si bordo. Persoanele afectate de depresie erau sfatuite sa-si stropeasca zilnic locuinta cu infuzie de trandafir.
In Grecia antica si mai tarziu in Europa, medicii foloseau apa de trandafir in cazuri de afectiuni psihice, boli de inima si de rinichi. Bolile de plamani se tratau cu fumul petalelor uscate, iar bolnavilor de tuberculoza li se prescria inhalarea miresmelor de trandafiri proaspeti.
Remedii cu trandafiri


Petalele de trandafir


Se culeg dimineata, cand aerul este curat si umed, de preferat dupa o ploaie sau roua abundenta. Se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala. Petalele se folosesc pentru prepararea leacurilor, in stare proaspata sau uscata.
Stomatita. Se taie marunt 3 linguri de petale, se infuzeaza in 2 pahare de apa clocotita pana la racire si se clateste gura de cateva ori in timpul zilei.
Conjunctivita. O lingura de petale uscate se infuzeaza in 200 ml apa clocotita 30 minute, apoi se strecoara si se lasa la racit. De cateva ori pe zi, se sterg ochii cu infuzie, iar inainte de culcare, tampoane de vata imbibate cu infuzie se lasa pe pleoape 30 minute.
Amigdalita. Se amesteca parti egale de petale de trandafir (proaspete sau uscate) cu miere de albine. Amestecul se tine in gura 20-30 de minute, apoi se scuipa. Se repeta de doua ori pe zi, timp de 3-4 zile.
Paradontoza, stomatita. Pulberea din flori uscate amestecata cu miere de albine este un remediu pentru orice proces inflamator in cavitatea bucala. Cu amestecul aromat se frectioneaza gingiile bolnave.
Tratamente cu trandafiri

Raceala, bronsita, faringita, nevroze, avitaminoza. Se bea ceai din petale uscate de trandafir (o lingurita la un pahar de apa fierbinte).
Spondiloza. Se macereaza 7-10 petale de trandafir in 125 ml de tuica timp de 5 zile. Locurile bolnave se frectioneaza cu solutie inainte de culcare, apoi se leaga cu un fular de lana sau blana de iepure.
Boli de piele. Pentru diminuarea iritatiei in cazuri de eczema, psoriazis, cosuri, erizipel, prurit alergic, pe locurile afectate se aplica un strat de petale proaspete, care apoi se fixeaza cu plasture sau tifon. Plagile infectate si arsurile se vindeca mai repede daca se aplica zilnic cate un strat de petale proaspete.
Constipatie. Se recomanda mestecarea meticuloasa si inghitirea a 8-10 petale proaspete de trandafir, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
Accesele de migrena, vertij, greata, slabiciune. S-a demonstrat stiintific ca inhalarea aromei de flori de trandafir vindeca aceste afectiuni. Persoanele cu sistemul nervos slab, predispuse la depresii, nevroze, trebuie sa foloseasca de asemenea cat mai des inhalarea aromei de trandafir. Intr-un lighenas cu apa fierbinte, se pun cateva flori de trandafir si se lasa in camera unde se afla persoana afectata. Metoda da rezultate si in cazuri de raceala, gripa, guturai.
Astm bronsic. Amestecati 10 linguri de petale de trandafir cu 500 g dovleac tocat, o lingura de frunze de patlagina taiate marunt si un litru de vin rosu (natural). Amestecul se aduce pana aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc. Dupa racire, se adauga 2 linguri de miere de albine. Se consuma cate o lingura, de 5 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi urmeaza o pauza de 3 zile. Cura dureaza pana la consumarea produsului. Dupa o pauza de o luna, poate fi repetata.
Uleiul de trandafiri

Insomnie, depresie. Se inhaleaza, de mai multe ori pe parcursul zilei, aroma uleiului de trandafiri.
Angina pectorala: bolnavilor li se recomanda purtarea unui medalion cu un tampon de vata imbibat cu o picatura de ulei de trandafir.
In caz de otita: 2-3 picaturi de ulei se picura in ureche, de trei ori pe zi.
Blefarita: se ung pleoapele inflamate de 2-3 ori pe zi cu ulei de trandafir, timp de o luna. In acelasi timp, se bea si ceai din petale de trandafir.
Celulita: 12 picaturi de ulei de trandafir se amesteca cu 100 ml ulei de masline. Se frectioneaza locurile cu probleme, dupa un dus cald.
Arsuri, ulcer varicos, escara: se aplica ulei de trandafir sub forma de comprese.
Apa de trandafir

Stramosii ne-au lasat secretele folosirii unui remediu usor de preparat, care se numeste apa de trandafir. O mana de petale proaspete sau uscate se pun intr-un vas emailat sau de sticla. Peste flori se toarna apa fiarta si racita si se lasa sa infuzeze 5-6 ore. Varianta rapida: peste o lingura de petale se toarna un pahar de apa fierbinte, se acopera si se lasa pana la racire.
Recomandari:
Reumatism: se fac bai




calde la picioare.
Dureri lombare: se aplica in zona lombara comprese fierbinti cu apa de trandafir.
Tratamente cu trandafiri

Raceala: inainte de culcare, bolnavii se incalta cu sosetele inmuiate in apa calda de trandafir si stoarse putin.
Vertij, ameteala puternica: se leaga fruntea cu un prosop inmuiat in apa de trandafir rece.
Pentru ridicarea tonusului vital, corpul se infasoara strans cu un cearceaf inmuiat in apa rece de trandafir. Deasupra se inveleste cu un cearceaf uscat, apoi cu o plapuma.
Transpiratie abundenta: corpul se sterge de doua ori pe zi (seara si dimineata) cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe saptamana bai cu frunze de nuc.
Encefalopatie traumatica, distonie vegetativa vasculara, nevroze: zilnic, timp de doua saptamani, se face o ablutiune a spatelui, de la zona cervicala, peste omoplati, cu apa de trandafir calduta. Procedura se foloseste si de catre oamenii sanatosi pentru intarirea imunitatii si ridicarea capacitatii de rezistenta a sistemului nervos.
Alte metode: corpul se frectioneaza usor cu buretele imbibat cu apa de trandafir. Ca efectul sa fie mai puternic, spatele se bate cu un buchet de crengute de mesteacan trecut prin apa, pana la aparitia senzatiei de caldura placuta. Procedura ajuta si bolnavii cu probleme ale aparatului locomotor, mai ales cu dureri de coloana, dureri lombare, depuneri de saruri.
Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afectiunile sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, inlatura oboseala, anxietatea, ajuta inima, curata pielea. Jumatate de pahar de petale se infuzeaza intr-un litru de apa clocotita. Se acopera vasul timp de 20 minute, apoi tot continutul se toarna in cada. Daca se adauga si 4-5 linguri de suc de sfecla, efectul terapeutic va creste considerabil. Pentru bai, puteti folosi florile vestejite, din vaza.



www.formula-as.ro


   Si tot citind eu asa aceste minunatii...cum am vazut-o ...hop pe ea...normal !











                         Indicatii : apa de rose este un produs natural ce are actiune anti-inflamatoare , odorizanta si anti-alergica . Acest elixir pretios are proprietatea de a tonifia si calma pielea , creeaza o senzatie de confort , hidrateaza , intinereste . Are actiune benefica si pentru parul sec si casant .
Ma gandeam ca miroase tare , greu , dar este lejera si foarte placuta ! Singura chestie , sticla are gura larga , curge mult produs , asa ca am transferat-o intr-o sticla cu pulverizator . Bineinteles , nu inainte sa va arat originalul :) Aaaa...am uitat : am achizitionat-o din tara mama , din Bulgaria .

duminică, 25 septembrie 2011

Joy de octombrie...ce avem noi aici ????



                O editie care mie imi place tare-tare !



O geanta ecologica trendy...si vedetele aleg gentile din panza eco !

             Surpriza ! ...cateva din amicele noastre ! Olivia  de la BioBunatati , Corina de la Evergreen , Diana de la Esentele Ameliei , Delia si Doina....pe care , chiar daca nu le cunoastem personal , le cunoastem bine realizarile !





Vine toamna ! Tinute si...povestea bocancilor care se poarta in fiecare sezon ...sunt fan bocanci ! :)


Retete in stil raw food ( neprelucrata termic )...by...normal ...Ligia Pop


    Si  hainute mai grosute ....vrem , nu vrem ...toamna vine !



     Super portocaliul asta , ce ziceti ?.......Lectura placuta !

vineri, 23 septembrie 2011

Laptele de cocos


     Habar nu aveam !


Fulgii de cocos au devenit ceva firesc alături de alte importuri exotice. Dar pe cât de normal ni se pare să folosim aceşti fulgi în reţetele noastre obişnuite de dulciuri (fursecurile cu cocos sunt, într-un top al gospodinelor grăbite), pe atât de tare ocolim laptele de cocos. Şi asta, cu siguranţă, şi pentru că nu-i cunoaştem virtuţile.
Mulţi îşi imaginează că laptele de cocos este acel lichid pe care îl găseşti în interiorul nucii, după ce reuşeşti să o despici, printr-un procedeu destul de complicat, dar folosindu-te de resursele pe care chiar natura ţi le pune la îndemână, cum ar fi cele trei puncte moi (plasate aproximativ ca la bila de bowling), în care poţi înfige un obiect ascuţit. Lichidul albicios, gustos, dar subţire ca o porţie de zer, nu este decât apă (sau suc) de cocos.
Laptele se obţine prin procesarea, cu apă caldă, a miezului de cocos fin mărunţit. Adică exact a acelor fulgi pe care îi folosiţi, doamnelor, la prăjituri. Ca şi în cazul laptelui de soia (spre exemplu), este suficient să lăsaţi la macerat fulgii de cocos (pe care v-aş sfătui să-i mărunţiţi chiar mai mult decât sunt atunci când îi cumpăraţi), timp de câteva ore sau chiar o zi întreagă (punând la un moment dat vasul cu lichid la rece). Veţi obţine atunci un lapte foarte gras, care are tendinţa să emulsioneze, căpătând o consistenţă care se apropie de cea a smântânii. Dacă vi se pare prea complicat acest procedeu şi vreţi totuşi să folosiţi laptele de cocos în bucătărie, atunci vă sfătuiesc să-l cumpăraţi, gata făcut, din magazin.
Virtuţile laptelui de cocos
În bucătăria tradiţională a populaţiilor din arealul Oceanului Indian, laptele de cocos este un ingredient obişnuit în alimentaţie. El poate fi folosit chiar pentru sugari, deoarece conţine o serie de elemente nutritive care îl apropie de calitatea laptelui matern şi întăreşte imunitatea bebeluşului. De asemenea, persoanele care au alergie la laptele provenit de la ovine, bovine sau caprine găsesc în laptele de cocos un înlocuitor ideal.
Acest aliment este bogat în substanţe minerale precum: fier, potasiu, fosfor, conţine magneziu, cupru şi seleniu în proporţiile necesare organismului. Este şi motivul pentru care vă asi­gură, pe de o parte, sănătatea psihică, pe de altă parte, frumuseţea pielii (în decocturi cu diverse plante poate servi inclusiv pentru măşti de frumuseţe).
Deşi este un produs gras (66,26% materii grase), el este bogat în acizi graşi saturaţi, de tipul lauric, palmitic, miristic, ceea ce face ca el să fie uşor asimilabil, să ajungă direct la ficat unde se transformă în energie. Este indicat, în consecinţă, şi persoanelor cu colesterol ridicat. Untul de cocos (uleiul care se formează deasupra laptelui de cocos) formează o emulsie fină în prezenţa fierii şi a sucului pancreatic. Specialiştii susţin că din aceste consi­derente la persoanele care obişnuiesc să consume lapte de cocos se va observa o creştere a ratei de metabolizare a hranei, fiind favorizată astfel scăderea în greutate.
În concluzie, avem de-a face cu un aliment cu proprietăţi laxative, nutritive, diuretice, care are pe deasupra şi un rol important în îmbunătăţirea sistemului imunitar.
Ce putem găti?
Laptele de cocos poate înlocui, în aproape toate produsele noastre obiş­nui­te, laptele de vacă. Atât în patiserie, cât şi pentru sosuri şi piureuri. Trebuie să ţinem însă seama de câteva lucruri. Dacă, de exemplu, îl vom folosi pentru budinci sau piureuri, trebuie să învâr­tim mai mult, ca să nu se facă cocoloaşe. De asemenea, este indicat să diminuăm cantitatea de ulei sau unt pe care o punem de obicei în produsul pe care îl preparăm, deoarece, cum spuneam, laptele de cocos este bogat în grăsimi.
Putem să îl folosim, de asemenea, în locul smântânii şi, în unele cazuri, în locul untului. E ideal cu fructe de mare.
Mixându-l cu fructe proaspete sau congelate putem obţine milkshake-uri, îngheţate sau sorbeturi.
Laptele gras şi gros, care deja a ajuns să capete consistenţa unei smântâni, îl putem amesteca cu cafea solubilă, obţinând o cremă delicioasă, care, mâncată dimineaţa, în loc de cafea, ne va da suficientă energie pentru o zi. De altfel, nici măcar nu trebuie să folosim cafea obişnuită, ci din cea decofeinizată, şi tot vom avea energie din plin. Deoarece laptele de cocos conţine zaharuri (glucoză şi fructoză) şi are o aromă specifică, pentru multe dintre produse nu e nevoie să mai adău­găm zahăr sau esenţe care să le parfumeze.
www.revistaperformanta.ro
   Noroc cu acest articol , trebuie sa recunosc ...nu aveam habar !  





Grăsimile saturate din nuca de cocos și acizii grași transformă rapid grăsimile în energie. Jumătate din acizii grași conținuți de laptele de cocos sunt compuși din acid lauric, acid ce are rol anti-viral, anti-bacterian, anti-microbian și anti-fungic.
Laptele de cocos este o alternativă pentru cei care au intoleranță la lactoză, sau diverse alergii la laptele de origine animală. Laptele de cocos nu conține soia, nu conține gluten și este în totalitate vegetal.
Bineinteles ca mi-am cumparat o cutiuta , pusa pe fapte mari !



          Si m-am gandit , si m-am tot gandit.......ce reteta sa fac eu cu aceasta cutiuta de lapte........dupa muuultaaa gandire :))).......am vrut sa- l amestec pur si simplu cu un fruct si sa-l beau........minune......de la atata gandire......laptele meu se transformase intr-o smantana groasa .....pe care o folosesc .....la cafea ! Daca nu citeam la timp , l-as fi aruncat la gunoi......asa , ma bucur de o cafea gustoasa si sigur am sa-mi prepar singura lapte de cocos !

 bun si asa :)))

Laptele de cocos este utilizat și în industria cosmetică, pentru îngrijirea pielii, fiind un foarte bun hidratant, dar este un component activ și în produsele pentru îngrijirea părului. Cica este grozav pentru parul uscat si deteriorat  , poti folosi un pulverizator cu lapte de cocos pentru a ceea un balsam fara clatire ! Asa o sa fac ! O sa-l folosesc si la baie , amestecat cu diverse uleiuri aromate , si o sa fac si un soi de ciocolata ...la care tot ...gandesc ...de ceva vreme ! Se obtine foarte usor laptele si fulgii sunt super ieftini !

joi, 22 septembrie 2011

Salvati natura

                   Natura ne daruieste cu bucurie si simplitate, din plin, neconditionat, toate bunurile sale. Dar, de cele mai multe ori, omul n-a stiut sau a uitat sa protejeze aceste daruri pentru el si pentru generatiile urmatoare. 


                   BRASOV...O ROMANIE DIN CAPACE DE PETURI...O INITIATIVA BUNA...UN SEMNAL DE ALARMA ...




     Este inspaimantator....au fost stranse in cateva ore !!!!! Mi-a placut tare initiativa , cred ca noi , in Constanta , am putea face ....un munte.....din chistoacele de pe plaja ! 24 septembrie  , ziua de curatenie nationala ...Let's Do It Romania !