meleagurile unde am descoperit minunatia...imprejurimile castelului Bran!
Am fost foarte intrigata de aceastaaaa...dulceata!....cand am vazut borcanele...chiar am glumit...normal, daca pui zahar poti face dulceata si din bocanci...dar am retinut ideea si m-am documentat acasa, ce vreti...m-a urmarit ideea !
Vreau sa va zic ...este pur si simplu delicioasa , asa ca nu pierdeti ocazia :
- am folosit jumatate de kilogram de ardei iuti, din cei mari... de fapt cam iuti :) - sa nu uit ideea, spun acum...nu faceti ca mine...curatati de samburi cu manusi...si cu asta am spus tot :))), 500 gr zahar si 500 ml otet de 9 grade. Incalzim otetul, adaugam zaharul si fierbem pana se leaga apoi adaugam ardeii taiati sub orice forma dorim, fara seminte si fierbem din nou 30 minute , turnam in borcane si servim cand dorim ... ... seamana cumva cu un sos chutney , merg foarte bine la o ciorbita fierbinte, la fripturi, la paste nu am incercat.....urmeaza :)
.....cam asa arata opera mea......si vreau laude.....da'!!!......ca nu ma trazneste asa des experimentu' culinar :))) si chiar seamana cu originalul!
Coco
P.S. am folosit aseara la o friptura de porc la tava...sosul din ardei este demential si caramelizeaza putin carnita...data viitoare voi face mai mult sos, deci voi mari cantitatea de zahar si otet!