joi, 29 august 2013

Dulceata de ardei iute


 meleagurile unde am descoperit minunatia...imprejurimile castelului Bran!
Am fost foarte intrigata de aceastaaaa...dulceata!....cand am vazut borcanele...chiar am glumit...normal, daca pui zahar poti face dulceata si din bocanci...dar am retinut ideea si m-am documentat acasa, ce vreti...m-a urmarit ideea !


                           Vreau sa va zic ...este pur si simplu delicioasa , asa ca nu pierdeti ocazia :
           - am folosit jumatate de kilogram de ardei iuti, din cei mari... de fapt cam iuti :) - sa nu uit ideea, spun acum...nu faceti ca mine...curatati de samburi cu manusi...si cu asta am spus tot :))), 500 gr zahar si 500 ml otet de 9 grade. Incalzim otetul,  adaugam zaharul si fierbem pana se leaga apoi adaugam ardeii taiati sub orice forma dorim,  fara seminte si fierbem din nou 30 minute , turnam in borcane si servim cand dorim ... ... seamana cumva cu un sos chutney , merg foarte bine la o ciorbita fierbinte, la fripturi, la paste nu am incercat.....urmeaza :)
     .....cam asa arata opera mea......si vreau laude.....da'!!!......ca nu ma trazneste asa des experimentu' culinar :))) si chiar seamana cu originalul!

 pentru faptul ca nu am gasit si ardei rosu, am pus 2 kapia mari...pentru culoare!




                                                                    Coco
               P.S. am folosit aseara la o friptura de porc la tava...sosul din ardei este demential si caramelizeaza putin carnita...data viitoare voi face mai mult sos, deci voi mari cantitatea de zahar si otet!

luni, 26 august 2013

La revedere, prieten drag!

La revedere-ti spun, la revedere
Prieten drag!
Predestinata despartire cere
O alta intalnire- n viitor.

La revedere, fara vorbe, frate,
Nu te jeli cu geana-n trist ecou,-
Sa mori in viata nu-i o noutate,
Desigur si-a trai nu-i ceva nou.

Serghei Esenin- poem fara titlu
R.I.P.

vineri, 23 august 2013

Ateliere de creatie medievale

Ateliere de reconstituire istorica in cadrul Festivalului Tomis...m-am gandit ca pe unii i-ar interesa, mie mi-a placut foarte mult!
Mestesuguri diverse si creatie, tehnica militara, gastronomie, olarit, dans...

 uimitor acest razboi de tesut, destul de greu de folosit, dar eficient


                            O gustare ca pe vremuri...va incumetati ? :)

marți, 20 august 2013

Viva Tomis


                                                          Festivalul Tomis editia a 2-a

 bag seama ca se consuma cafea si pe vremea dacilor :)

 se incing spiritele...


              Dacii, romanii, sarmatii, gotii, au venit la festivalul Tomis... si-au facut tabere si  s-au intrecut in manuirea armelor. Ne-au incantat cu armurile si indemanarea in lupta! noroc cu aceste fete frumoase care i-au temperat :))


                                                             VIVA TOMIS !

vineri, 16 august 2013

Ziua Marinei la mal de mare

                  Pentru ca era foarte cald, foarte aglomerat, am mers la malul marii de la ora 8 dimineata...acolo, o briza taricica, valuri maricele, destul de linistit...am putut observa desfasurarea exercitiilor militare foarte bine, din pacate distanta fiind destul de mare, fotografiile mele lasa de dorit, dar tot va arat cateva :

 era foarte calda apa si m-am balacit pana la 10 cand au inceput exercitiile militare


 se vede Fregata Marasesti - cea mai mare nava militara proiectata si construita in Romania si Bricul Mircea, legendara nava scoala pe care au invatat toti marinarii nostrii -
in departare...
si cateva fotografii de la jocurile marinaresti traditionale...pe acestea chiar nu aveti cum sa le vedeti decat la fata locului :)


                       nu va mai spun ce se va intampla mai departe :))
       dar, daca vreti sa stiti, va las link-ul de anul trecut http://krmenslife.blogspot.ro/2012/08/ziua-marinei-militare.html...sa nu va intristez!!! :)