Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 25 iulie 2018

Am fost la Aikido


             Am sa va povestesc astazi o experienta foarte frumoasa, de care ma indoiam ca ar putea sa ma incante atat, daca nu as fi participat. Am primit invitatia de a participa la o sedinta de 3 ore de Aikido, cu sensei Iulian Bosoi si cum sunt foarte curioasa de felul meu am zis sa dau curs invitatiei... m-am gandit ca nu am ce pierde, decat 3 ore. Ore pe care le-am petrecut excelent si care mi-au dat ceva de gandit. Dar... sa o luam cu inceputul! Asa cum eu habar nu aveam ce este si cu ce se mananca Aikido, cred ca nici multe dintre voi nu stiu. Bine... nu ca as stii acum... doar ca am aflat cateva lucruri foarte interesante.


           Aikido este o arta martiala japoneza, inseamna calea armonizarii energiei. A fost fondata de maestrul Morihei Ueshiba (1883-1969) si se bazeaza pe utilizarea fortei adversarului. Sensei Iulian ne-a explicat pe intelesul nostru intr-un limbaj plin de umor, un pic din baza acestei tehnici de lupta. Isi are radacinile in jujitsu si tehnicile de lupta cu sabia si sulita utilizate de vechii samurai din Japonia, se utilizeaza proiectari, luxari, strangulari si in mai mica masura loviri. Un lucru am retinut si daca il stiam si nu constientizam, am vazut exact cum functioneaza: buturuga mica rastoarna carul mare! Este perfect exact si demonstrat!







      Pot sa spun ca mi-a placut extrem de mult ce s-a intamplat in aceste 3 ore, este un sport frumos, merita practicat de cei tineri, pentru faptul ca ii disciplineaza si pentru aparare. De profesie psiholog, Sensei Iulian vrea ca Aikido sa ajute practicantii in viata de zi cu zi, sa le aduca calm si relaxare, echilibru fizic si emotional, armonie. Sportul acesta are multe beneficii fizice, medicale, emotionale, sociale si pe partea de dezvoltare personala. Il recomand cu mare drag!







              Fiind un stil de lupta pur defensiv, Aikido nu organizeaza si nu participa la competitii, dar exista numeroase demonstratii in care maestria este dovedita. Am vazut cum trebuie sa te aperi de un adversar, cum sa-l dezchilibrezi si pui jos prin anumite tehnici. Exact povestea cu buturuga mica... Singura competitie este cu tine insusi!



             Este un sport pentru minte si trup, un sport care te invata cum sa cazi si cum sa te ridici, cu mare valoare educativa, cu mare capacitate de a disciplina, pe langa aspectele practice de a te apara, iti ascute reflexele si regleaza atentia distributiva.


                                Domo arigatou gozaimashita, sensei Iulian!

15 comentarii:

  1. E un sport excelent! Si nici nu-ti trebuie prea multa forta - te folosesti de cea a adversarului... si-l pui in fund. :) Totusi, inainte de a pune "un car" la pamant e nevoie sa stapnesti arta (sau, macar, cateva "figuri") - teama care intervine intr-un caz adevarat de aparare trebuie stapanita din primele secunde.
    Ma bucur tare mult ca ai scris despre acest sport. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte interesant! tin minte ca am facut ceva gen karate cand eram mica, dar nu mi-a prea placut, intrucat era foarte solicitant si nici nu stiu sa zic ce ramura a artelor martiale era. aikido pare insa ceva mai accesibil

    RăspundețiȘtergere
  3. Si eu am facut karate in generala si sincer mi-e cam dor de sport, dar recuperez cu lectiile de tenios ale celei mici

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce înseamnă arte marțiale, sporturi japoneze sunt extraordinare pentru dezvoltarea mentală și apărarea tinerilor și nu numai. În plus, tu ai adăugat încă o experiență palmaresului.

    RăspundețiȘtergere
  5. E bine sa mai incercam si sporturi noi, poate na gasim pasiuni noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu in prima faza am crezut ca e vorba de karate la care vreau sa-l dau si eu pe baietelul meu din toamna fiindca de curand mi-a zis ca vrea sa invete sa lupte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un sport tare nobil, felicitari ca ai mers acolo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce tare!! As vrea sa am si eu parte de experienta asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu n as avea curajul sa merg la un asemenea curs, sunt de mamaliga 😂😂😂

    RăspundețiȘtergere
  10. Îmi plac artele marțiale. Am incercat și eu, dar nu s-a lipit de mine nimic. Cred că a fost foarte interesanta experiența

    RăspundețiȘtergere
  11. interesant! nici mie nu mi-ar fi trecut prin minte sa ma inscriu la un asemenea curs... dar vezi ce putin stim si cat de usor stampilam?! ☺ Frumoasa experienta! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  12. Numai experiențe foarte interesante pe acest blog!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte fain sportul acesta. 😍

    RăspundețiȘtergere
  14. Aikido este o arta <3. Ce experienta faina - ma bucur ca ne-ai impartasit si noua cele invatate! Arigatou :).

    RăspundețiȘtergere
  15. Fetita unei prietene face sportul asta si stiu ca era super incantata de rezultate.

    RăspundețiȘtergere