Totalul afișărilor de pagină

duminică, 5 decembrie 2010

SFANTUL IERARH NICOLAE

                 
                                          A TRAIT PE VREMEA TIRANILOR IMPARATI DIOCLETIAN SI MAXIMILIAN (280-345).NICOLAE INSEAMNA ;;BIRUITOR DE POPOR'' , ASA BINEVOIND DUMNEZEU SPRE FOLOSUL DE OBSTE AL LUMII.
                                          CULTUL SFANTULUI NICOLAE ESTE SARBATORIT DE INTREAGA CRESTINATATE.IN GERMANIA ESTE NIKOLAUS,IN BELGIA SI TARILE DE JOS  SINTERKLAAS , IN LUHEMBURG KLEESCHEN, IN LUMEA ANGLOFONA SANTA CLAUS.SFANTUL ESTE PATRONUL SPIRITUAL AL TARILOR DE JOS,AL PROVINCIEI LORENA , CUNOSCUT CA PROTECTOR AL CELOR ACUZATI PE NEDREPT,AL COMERCIANTILOR,CALATORILOR,FETELOR NEMARITATE,MIRESELOR SI IN SPECIAL AL COPIILOR MICI..
                                      LEGENDA SPUNE CA 3 SURORI, FETELE UNUI NOBIL SARAC , NU SE PUTEAU MARITA DATORITA SITUATIEI. FINANCIARE PRECARE.NICOLAE,AJUNS EPISCOP A LASAT LA USA NOBILULUI UN SACULET CU AUR CAND LE-A VENIT VREMEA PRIMELOR 2 SURORI.LA CEA DE-A 3 A,NOBILUL A STAT DE PAZA SA VADA CINE LE FACE ACEST BINE.SFANTUL NICOLAE S-A URCAT PE ACOPERIS SI A DAT DRUMUL SACULETULUI PRIN HORNUL CASEI.DE ATUNCI,ORICINE PRIMEA UN CADOU NEASTEPTAT II MULTUMEA SF.NICOLAE PENTRU EL.CEI 3 SACULETI DE AUR FACUTI CADOU FETELOR DE NOBIL AU DEVENIT SIMBOLUL SF.NICOLAE SUB FORMA A 3 BILE DE AUR. SE SARBATORESTE IN CALENDARUL BIZANTIN,LATIN,LUTHERAN SI ANGLICAN.

                                                     DATINI DE SFANTUL NICOLAE

                                         IN NOAPTEA DE 5 SPRE 6 DECEMBRIE SE SPUNE CA MOS NICOLAE VINE LA GEAM SI VEDE COPII CARE DORM SI SUNT CUMINTI , LASANDU-LE IN GHETE DULCIURI SI ALTE DARURI, INSA TOT EL ESTE  ACELA CARE-I PEDEPSESTE PE CEI LENESI SI NEASCULTATORI DARUINDU-LE O NUIELUSA.
                                         
                                                               UITATI-VA IN GHETUTE.....O SA GASITI SIGUUURRRR...UN GAND BUN DE LA MINE...
        LA MULTI ANI CELOR PESTE 800000 DE ROMANI CARE-SI SARBATORESC NUMELE SI LA MULTI ANI NICOLAILOR PE CARE-I AM FOARTEEE APROAPE!
                                               

Un comentariu: