Totalul afișărilor de pagină

marți, 16 februarie 2021

Cascada Cașoca sau Pruncea- cea mai frumoasă cascadă din județul Buzău

       Ca să ajungi la cascadă, vizitezi Barajul Siriu, apoi pleci spre localitatea Cașoca, pe un drum forestier ce șerpuiește pe lângă râul Cașoca. Se poate merge și cu autoturismul, dar o drumeție nu strică niciodată. Ajungi la un indicator ce te îndreaptă spre cascadă, un loc frumos și plin de verdeață. Poți ajunge chiar până la baza ei dacă este un volum redus de apă cum a fost după seceta de anul trecut.              Suvoiul de apă cade de la înalțime destul de mică dar cu zgomot, locul este destul de sălbatic și frumos, cu mult verde. In jur, păduri de brad, molid și fag. Am găsit destul de mulți turiști în zonă, mi-a plăcut faptul că nu era murdar iar înainte de a ajunge la cascadă, grupul de vânzători de suveniruri, dulcețuri, siropuri și produse tradiționale te îmbiau să guști din ele și să cumperi. O legendă captivantă a locului, spune că deschizătura din peretele stâng al cascadei (se vede în fotografia de mai sus bine), era folosită de haiducii din zonă pe post de ascunzătoare. Haiducul Gheorghelaș, un fost pandur din oastea lui Tudor Vladimirescu, necăjea boierii din zonă și îi ușura de averi, era comparat deseori cu un Robin Hood local. Se spune că toată agoniseala era dusă în peșteră și împărțită acolo cu tovarășii.                      Cascada este considerată cea mai frumoasă cascadă din județul Buzău. 

Descoperiți la pas frumusețea locului, drumul este de aproximativ o oră și jumătate de la drumul principal, dar cum am zis, se pot bucura de cascadă și cei care se deplasează mai greu, putând ajunge foarte aproape și cu mașina. Cascada este protejată de versanți nu prea înalți, împodobiți in verde, cerul este albastru și apa înspumată, ce mai... un super peisaj! Un micuț iaz format la picioarele cascadei, oglindește cerul. Te poți pierde în visare ușor! De revenit aici!
15 comentarii:

 1. Ce frumos arata! Recent am fost si eu putin in natura, sa ma delectez. Insa in zona Buzaului am ajuns doar in trecere, deci nu prea am apucat sa ma bucur de lucrurile si locurile din jur, nici macar de baraj, de cascada nici nu mai zic!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cate locuri frumoase are tarisoara asta!

  RăspundețiȘtergere
 3. Imi e dor de natura, de iesiri. Ce loc plin de poveste ne-ai prezentat.

  RăspundețiȘtergere
 4. Cat de frumos pare acolo. Voi încerca să ajuns si eu vara aceasta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Ce loc minunat!!! De mult imi doresc sa vizitez o casacada, sper sa reusesc anul acesta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Cat de frumos este acest loc.

  RăspundețiȘtergere
 7. Am ajuns și eu acolo într-o vară și mi-a plăcut foarte mult zona și cascada.

  RăspundețiȘtergere
 8. Vai cat de frumos este. Deci am fost de nenumarate ori la Buzău,si n am stiut ca exista frumusetea acesta. Cu siguranta la următorul drum am sa merg aici.

  RăspundețiȘtergere
 9. Ce loc minunat pentru relaxare! Abia aștept să ajung și eu în acea zonă.

  RăspundețiȘtergere
 10. Umblaret panduru. Ce o fi cautat sa se stabileasca atat de departe de Oltenia?

  RăspundețiȘtergere
 11. Daca ajungem in Buzau, stiu ca trebuie sa ajung la aceasta minunata cascada.

  RăspundețiȘtergere
 12. Este absolut superb si nu e nici foarte departe de mine. Poate ajung si eu in vizita.

  RăspundețiȘtergere
 13. Arata tare frumos. Din primavara poate iesim si noi putin sa ne mai plimbam prin tara si poate ajung s-o vizitez si eu

  RăspundețiȘtergere
 14. Arata spectaculos peisajul. Ce cascada frumoasa mi-ar placea sa merg si eu acolo.

  RăspundețiȘtergere
 15. O primavara frumoasa, draga Carmen!
  Si plina de excursii minunate, ca aceasta!
  Superbele pozele! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere