Totalul afișărilor de pagină

vineri, 12 februarie 2021

Barajul Siriu- o frumoasă destinație de weekend

              Munții Siriu ne întâmpină cu locuri superbe ce atrag prin frumusețea lor liniștitoare și prin peisajele unice întâlnite aici. Barajul și lacul de acumulare Siriu se află pe DN 10 între Buzău și Brașov și este un lac artificial cam de 10 kilometri lungime situat pe cursul superior al râului Buzău. Barajul a fost construit între anii 1975- 1994 doar din pământ, piatră și argilă, fără beton în compoziție. Are 122 de metri înălțime și o deschidere cam de 600 de metri. La acel moment era o rețetă inovatoare dar acum nu se mai consideră chiar așa. Pur și simplu au fost uniți cei 2 munți din apropiere, masivul Siriului cu masivul Podul Calului. Zona este superbă, lacul are de-a lungul malului un drum frumos, cu 2 viaducte și este înconjurată de păduri de basm.

Este al 2-lea cel mai mare baraj din țară și o frumoasă destinație turistică. Pe timpul verii , se poate face plajă, plimbări cu pluta și pescuit sportiv. Parcă aș încerca o plută pe aici, cred ca ar fi minunat de văzut și peisajul de pe apă spre mal. Este frumos să vă opriți din drum pentru jumătate de oră, dar sigur și o zi întreagă sau chiar un weekend de vară ar fi interesant de petrecut aici. De aici am plecat spre cascada Pruncea, loc pe care îmi doream de mult să-l vizitez și pe care vi-l arăt și voua în postarea următoare!

             Un amănunt care mi-a mers la suflet, deși era luna octombrie, pășunile din zonă arătau exact așa cum vedeți mai jos. Nu mă pricep exact, unii spun că este brândușa de toamnă, alții că este planta care produce stigmatele parfumate de șofran, care arată la fel si este tot mov... nu contează ce este, imaginea era încântătoare și mi-a ramas în minte. Chiar nu îmi venea să mai plec din zonă!
Chiar frânturi încântătoare rămase în suflet!


14 comentarii:

 1. Zic de mult că aș vrea să mergem la Siriu. Articolul tău mi-a stârnit interesul să cautăm cazări în zonă.

  RăspundețiȘtergere
 2. Daa, într-adevăr este o locație superbă.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am fost si noi acum cativa ani si ne-a placut tare mult. Este o zona de vis!

  RăspundețiȘtergere
 4. Stau si ma intreb cum de rezista amestecul ala la presiunea apei. De frica nici ca m-as apropia de baraj. Brindusele sunt superbe.

  RăspundețiȘtergere
 5. Îmi place mult locul. În primăvară sau în vară o să dau o fugă pe acolo.

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar am avea nevoie de un weekend relaxant și se pare că am găsit destinația perfectă.

  RăspundețiȘtergere
 7. Minunata destinatia prezentata. Credeam ca floricelele sunt doar primavara - vara. Dar sunt mult mai rezistente decat credeam.
  Multumesc pentru imaginile minunate, draga Carmen!
  Un weekend placut!❤️😘

  RăspundețiȘtergere
 8. Am vizitat și eu zona de 2-3 ori și tare mult mi-a mai plăcut! E un aer curat acolo și o liniște... E ca un colț de Rai! :)

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte frumos aceste loc. Voi tine minte.

  RăspundețiȘtergere
 10. Intr-adevar este o priveliste de vis acolo! Am fost si noi in vara anului trecut!

  RăspundețiȘtergere
 11. Iata ca de acest baraj nu stiam. Este atat de frumoasa zona. 😊 😊

  RăspundețiȘtergere
 12. Mie imi plac tare mult barajele, mi se par tare impunatoare.

  RăspundețiȘtergere