Inițiatorii proiectului, Laura Stroe-președinte Asociația Culturală Wild Art, Stănică Enache-președinte Inomar Cluster, și- nu pot să nu mă laud- un pic de ajutor și din partea mea, sunt convinși ca Dobrogea este un ținut captivant al diversitătii, plin de povești, tradiții si experiențe inedite si pitoresti. Iar una dintre acestea este și povestea Picurarlui din Stejaru, pe numele său Nicolae Migit, alături de soția Elena si fiica Mirabela.
''Este o victorie pentru Dobrogea să aibă atestată tradițional primul fel de branză din regiune. Sînt onorat că în calitate de consultant am reușit alături de familia Migit să contribuim la promovarea regiunii'' spune Bogdan Oancea, director general al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.
Brînza de lapte de capră atestată de la Stejaru a fost însoțită de alte brînzeturi meștesugite de Mirabela si mama ei, branză cu legume, branză maturată în ulei de masline, iaurt, si pentru prima dată, brînză dulce cu ciocolată si brînză cu nuci, asa, pentru rasfatul papilelor gustative. Pe langă, sa întregească gustul, pîinică de casă plămădită la ''Pofta de pîine", o dulceață de trandafiri de care o să mai auziți cu siguranță, făcută dintr-un soi unic de trandafiri pe o plantație din Cobadin a familie Dumbrava, vinuri de la Crama Hamangia, a fost prezent și Ansamblul de Dansuri Tradiționale Armânești ''Vanghilizmo'' de la Mihail Kogălniceanu.
Vă poftim sa degustați și Dvs. din produsele noastre dobrogene, care au început sa devină din ce in ce mai cunoscute! Oaspeții noștri au apreciat la justa valoare toate preparatele iar sala a fost plină pînă la refuz, semn ca evenimentul a fost de bun augur.
Arată foarte delicios. Le vom încerca 😍
RăspundețiȘtergereMă bucur că se întâmplă și astfel de lucruri frumoase în țara asta! Sper să pot testa curând
RăspundețiȘtergereCe mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo... Ma atrage tot ce tine de traditional, pentru ca-s facute cu drag si in tihna.Oare se gasesc produsele lor si in Bucuresti?
RăspundețiȘtergereEu recunosc ca nu sunt mare amatoare de branzeturi, insa sortimentele din imagine ma atrag si parca as gusta din ele. :D
RăspundețiȘtergereUh, ce deliciooooooooos.....
RăspundețiȘtergereSi este buna branza ... mi-ai facut o pofta... :))
RăspundețiȘtergereNumai bunatati!
RăspundețiȘtergereSunt convinsă că toate au fost tot atât de bune pe cât de frumos au arătat!
RăspundețiȘtergereTe invidiez ptr toate evenimentele dragute la care iei parte! Platourile acelea sunt ceva de senzatie! Iar branza cu siguranta e pe gustul meu
RăspundețiȘtergereMulțumesc de invitație, dar de unde să le degustăm? Unde se găsesc aceste minunății? Doamne, m-ai făcut să înghit în sec!
RăspundețiȘtergereSuper eveniment, brânzica de capre e minunata !
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios. Deja imi e pofta.
RăspundețiȘtergerebranza de capra e printre preferatele mele, ba chiar as putea s-o pun lejer pe primul loc! yummy!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! Cred ca are un gust foarte bun.
RăspundețiȘtergereCe de bunatati acolo! Imi ploua efectiv in gura, de pofta!
RăspundețiȘtergereNu sunt adepta branzeturilor dar ma bucur ca mai avem ceva care e “al nostru” si atat!
RăspundețiȘtergereArata delicios si sunt sigura ca asa si este. :D
RăspundețiȘtergereoau ce bunatati pe acolo, se pare ca afost un eveniment foarte bine asezonat. Imi plu schiar imi place mult branza de capra.
RăspundețiȘtergereOh, pozele acestea mi-au facut o pofta iremediabila! Totul arata extrem de gustos!
RăspundețiȘtergereSunt absolut apetisante aceste sortimente de branza si mi-as dori sa le pot gasi si in zona mea ca sa le cumpar
RăspundețiȘtergereMi-a lăsat gura apă la poze și nu sunt fan branzeturi. Dar de autenticele noastre mi-e dor
RăspundețiȘtergereÎmi plac tare brânzeturile, dar de capră nu am mai mulat de ceva timp. Mi-ai făcut poftă.
RăspundețiȘtergereOmg mi.ai facut o pofta.....Si ce costume frumoase
RăspundețiȘtergere