Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 31 martie 2012

Jucarie noua...si prima incercare !



                 Painea pe care o consuma romanii in fiecare zi contine foarte multe E-uri , lucru constatat de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului . 
Desi painea ar trebui sa contina apa , faina , drojdie si sare , in realitate aceasta are nu mai putin de 34 de aditivi alimentari . Nutritionistii ne recomanda sa mancam paine cu moderatie , deoarece acesti aditivi cauzeaza probleme la nivelul rinichilor , unele E-uri fiind chiar cancerigene . Un astfel de exemplu este bromatul de potasiu - E 924 - care duce la aparitia senzatiei de greata , varsaturi , diaree sau aparitia diverselor dureri , odatace este ingerat . In paine se mai gaseste cisteina , glutationul si sulfatul de sodiu E 514 care afecteaza vezica biliara , lactatul de calciu E-327 care produce insuficienta renala etc.
Painea alba este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional , nu contine vitamine , minerale si fibre , dar are un continut bogat in amidon substanta ce creste riscul de obezitate si boli asociate . Painea neagra contine faina alba si coloranti .
Siii..multe altele...si pentru ca am ...o jucarie noua...am purces ...la experimentare :)))
Aceasta este prima painica ,  din faina neagra , este simpla ...ca pentru incepatori .



         Am invatat cate ceva , cel mai important se pare ca este sa pastrezi reteta intocmai . Va servesc si pe voi si daca aveti ceva retete mai deosebite puteti sa-mi spuneti si mie !
O duminica frumoasa !


            XOXO !

21 de comentarii:

  1. Ce mistooo!! Sa-l folosesti cu spor!!! Si musai sa incerci painea cu Sourdough! Sunt geniale, deosebite, n-au nici o treaba cu painica obisnuita. Merge strasnic niste dulceata de capsune pe ea,nu? ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anto , daca-mi zici si ce-i Sourdough-ul ala...ti-as fi profund indatorata :))))))))

      Ștergere
  2. si eu demult vreau.am mancat la cineva asa paine si nici nu se compara cu cea din comert.la Ikeea am vazut faina neagra buna. te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ikeea nu avem in Constanta :(
      e un of de-a meu !

      Ștergere
    2. nu avem in Constanta Ikeea :(
      e un of de-al meu !

      Ștergere
  3. bravo bubu te-ai facut fata de casa , gospodina clasa una felicitari si la mai multe piinici de toate soiurile te pup si sa-mi aduci si mie o mostra ca mor de pofta(n-am gasit alta rima!)

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cum a iesit!! Neagra si pufoasa asa cum imi place mie! Servesc o felie!! Xo

    RăspundețiȘtergere
  5. ce bine arata ,simt de aici mirosul

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt fanul masinilor de paine, sunt sigura ca si tu vei deveni.
    Ai facut o achizitie foarte buna! Retetele cu fainuri integrale si cele cu seminte sunt foarte bune!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa stapanesti sanatoasa jucarioara,si la cat mai multe painici gustoase.Eu numai acasa coc painea,am diferite retete.Te pup si spor la copt painici!

    RăspundețiȘtergere
  8. yummy:D arata fain:D seara misto sa ai:D

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna !!! Felicitari pentru achizitie. Si eu folosesc o masina de paine de aproape un an si sunt foarte incantata. A mea este Moulinex. Iti recomand sa incerci cat mai multe retete, si cat mai variate. Prferatele noastre sunt painea cu seminte, painea simpla integrala si painea fermierului, care contine nuci sau alune de padure. A mea chiar acum este la preparare. Iam mkirosul degajat la coacere este o binecuvantare. Stiu stiu, sunt prea poeta as ade dimineata :P Daca vrei, iti pot trimite o cukegere de retete. Sa o folosesti sanatoasa !!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata painica ta Coco!
    Dar...cu silueta cum ramane?!

    RăspundețiȘtergere
  11. Succes la copt piine ! O sa experimentezi si o sa vezi ce-ti place pe parcurs. Si eu am inceput sa fac piine anul asta, dar o fac in cuptor si merge de minune. Reteta ce mi-a iesit cel mai bine, a fost cea de pe punga de faina :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Yumyyy, iubesc painea proaspata!

    RăspundețiȘtergere
  13. Felicitari, arata foarte bine! Sa il folosesti cu placere, intr-adevar nu se compara painea de casa cu cea cumparata din comert, eu as vrea sa am timp sa o fac macar o data la doua zile cu manutele mele... :P
    Si eu voiam aparat mai demult, insa mi-am dat seama ca nu e asa greu nici cu framantatul :P
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce super arata painica ta. Si eu vreau de cava vreme un aparat asa.
    Imi poti spune cat ai dat pe el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe acesta l-am primit de la prietena mea , dar sunt multe modele si sunt cuprinse intre 300 si 500 ron !

      Ștergere