Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 februarie 2011

POVESTEA IASOMIEI

                   ORIGINARA DIN INDIA , PLANTA NUMITA JASMIN GRANDIFLORUM , ARE DREPT A 2-A PATRIE EGIPTUL , UNDE CLIMATUL , SOLUL , I-AU ASIGURAT UN MEDIU PROPICE DEZVOLTARII . DIN IULIE SI PANA IN SEPTEMBRIE IN INDIA SI DIN IULIE PANA IN SEPTEMBRIE IN EGIPT , CAMPURILE SE ACOPERA CU UN COVOR DE FLORI IMACULATE . CALITATEA EXTRASULUI DIN IASOMIE DEPINDE DE PROSPETIMEA FLORII IN TIMPUL TRATARII . ATELIERELE DE EXTRACTIE SUNT AMPLASATE IMEDIAT IN PREAJMA PLANTATIILOR . RECOLTAREA ARE LOC IN ZORII ZILEI , INTRE ORELE 5 SI 10 , CACI INTENSITATEA RAZELOR SOLARE INLATURA O MARE PARTE DIN SUBSTANTA ODORANTA A FLORII . IN FRANTA , IN PROVENCE , IASOMIA A FOST ADUSA DE SPANIOLI IN 1560 SI SE AFLA LA ORIGINEA PRIMELOR MARI MARCI DE PARFUM , CELEBRUL CHANEL 5 . ARBUSTUL DIN FRANTA ESTE MAI MIC DE INALTIME DECAT FRATELE DIN TARILE CALDE , REZISTA LA FRIG SI ARE UN MIROS DEOSEBIT . IASOMIA DE INDIA ARE NOTE MAI DULCI , FLORALE . SUNT NECESARE 8000 DE FLORI PENTRU A STRANGE 1 KILOGRAM SI 600 DE KILOGRAME DE FLORI PENTRU A OBTINE 1 KILOGRAM DE ESENTA PURA . 

                          IASOMIA OFERA ACEA SEDUCATOARE NOTA DE ELEGANTA SI MISTER CU CARE SE IDENTIFICA PARFUMURILE PRETIOASE . BULGARI PARFUM POUR FEMME , SHALIMAR SI L' INSTANT DE LA GUERLAIN , MUST SI BAISER DU DRAGON DE LA CARTIER , ABSTRACTION SI TRESOR DE LA LANCOME . PARFUMUL CELOR CARE IUBESC AROMA PURA ESTE JASMIN DE ANNICK GOUTAL .
                         CELE MAI VECHI PARFUMURI CREATE PE BAZA DE IASOMIE SUNT CALECHE DE LA HERMES SI DIVA DE LA UNGARO .
                         IN LIMBAJUL FLORILOR , ALBA IASOMIE INSEAMNA - PRIMUL TAU SARUT M-A TULBURAT -. SE SPUNE CA DUCELE DE TOSCANA PAZEA CU STRASNICIE SECRETUL CULTURII DE IASOMIE AL CARUI SINGUR PROPRIETAR ERA . INTRO ZI INSA , UNUL DIN GRADINARI A REUSIT SA FURE O FLOARE FRUMOS MIROSITOARE SI SA I-O OFERE IUBITEI SALE . DE ATUNCI EXISTA OBICEIUL IN TOSCANA CA FETELE SA POARTE UN BUCHETEL DE IASOMIE LA PIEPT IN ZIUA CASATORIEI.
                 ETERNA , TULBURATOARE , GREU DE UITAT , IASOMIA ESTE O FLOARE EMBLEMATICA SI ATEMPORALA , UN ELIXIR AL TENTATIEI TRANSMISE PRIN NOTE VIBRANTE SI SENZUALE .
                      de CHATERINE TINGHERLAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu