Totalul afișărilor de pagină

vineri, 2 februarie 2018

Roua Florilor de la Apidava

              Din roua florilor, Apidava va ofera cea mai buna miere. Fie ca va indulciti ceaiul sau cafeaua, fie ca o folositi pe post de desert delicios, gasesti la ei toate sortimentele de cea mai buna calitate. Poliflora, de tei, cimbrisor, de mana, de salcam  sau cea de zmeura pe care nu trebuie sa o ratati, fiecare borcan care pleaca de la Apidava poate stabili cu exactitate provenienta mierii, calitatea, caracteristicile fizio-chimice. Se exporta anual peste 600 tone de miere in peste 15 tari ale lumii. Mai nou, au miere si de eucalipt, chiar sunt curioasa ce gust are!


        Hrana vie sau miere de albine, pretiosul aliment, a fost prima substanta dulce folosita de om. Valoarea ei consta in continutul ridicat de enzime, vitamine, microelemente, acizi organici ce regleaza functii importante ale organismului, este antibacteriana, anti-oxidanta, antibiotic, bio-stimulator, curativ, depurativ, emolient, nutritiv, tonicardiac... si as putea da exemple pana maine... le cunoastem si apreciem toti. Contraindicatii exista la diabetici, copiii sub un an si alergia la polen.


           Si pentru ca toate folosim mierea pentru a ne indulci, va dau un pont pentru o exfoliere super a tenului si corpului daca doriti: migdale macinate fin, ovaz macinat, putina zeama de lamaie si cateva linguri de miere, iti lasa pielea neteda si radianta.
          Poti aplica miere curata pe fata in fiecare zi, va tine la distanta radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Daca mai adaugi si 1 gram de laptisor de matca pur, se poate spune ai folosit cea mai de pret masca ce te face sa arati fabulos.


         Un stimulent al sistemului nervos si endocrin si un reputat tonic cardiac este ceaiul de hrean cu miere. Mierea se adauga dupa ce ceaiul se raceste.


                    Pofta buna!

22 de comentarii:

  1. Am mai invatat cate ceva datorita tie!
    Trebuie sa testez si eu ceaiul de hrean cu miere. Cred ca are o aroma foarte interesanta. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am citit ca singura miere care poate fi pusa in cafeaua fierbinte este cea de mana, care rezista la temperatura mare, fara a-si modifica proprietatile.
    Multumesc de idei! Sunt foarte... dulci!
    Un weekend excelent, draga Carmen!

    RăspundețiȘtergere
  3. Scrii ca nu este recomandata diabeticilor ...
    Eu am diabet si chiar mi sa recomandat sa pun miere în loc de zahar in cafea! Nu support îndulcitorii ... bleah! Asa ca o cafea pe zi, ca atata beau, cu 2 lingurite de miere este ok!
    Eu scriu aici din experienta puur personala si nu îndemn pe nimeni sa faca ca si mine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am folosit o perioada de timp mierea in locul cremei de fata. Stralucea frumos, insa o dadusem in cosuri ;) m-am oprit in a o folosi doar la painea cu unt :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am tenul uscat, iar mierea e un fel de balsam...pentru mine. Cand aveam timp, faceam un peeling al buzelor, apoi aplicam un strat subtire de miere. O minune!

      Ștergere
  5. Miam. Imi place mult mierea (cu polenul nu ma inteleg, dar e alta poveste). Imi placea mult sa mananc insa calgiu granulat cu miere. Vai ce bun era :D.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare buna e mierea, folosesc si eu !

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place foarte mult mierea, indiferent daca e de salcam, rapita, poliflora sau mana. O mai folosesc si in prepararea mastilor de fata...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu degeaba este mierea alimentul zeilor. Nu stiam de ceaiul de hrean, merci, o sa ma interesez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mierea este nelipsita din casa mea, imi place sa o savurez dimineata la micul dejun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu-mi lipseste mierea, In fiecare zi ceai de ghimbir , lamaie si miere.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu nu sunt mega fan miere, dar o mai folosesc pe buze, le repara, si in ceai :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi place tare mult mierea poliflora de la Apidava, am terminat un borcanas foarte rapid.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu consum miere, nu stiu din ce motiv evit sa o consum, totusi cititind articolul tau chiar m-ai facut sa vreau sa schimb acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
  14. într-adevăr mierea este minunată ! nu o folosim des dar ne place, mai ales mie !
    interesantă prezentare !!!
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  15. Ador mierea, nu stiu ce m-as face fara ea. Imi indulceste viata, la propriu si la figurat...

    RăspundețiȘtergere
  16. Deobicei nu ne lipseste din casa aceasta miere poliflora sau de salcam, dar eu in ultimul timp m-am indragostit de cea de tei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi place mierea si o consum ca atare sau cu ceai, cafea, lapte, mere coapte. Multumesc pentru pont.

    RăspundețiȘtergere
  18. As vrea sa gust si eu miere de eucalipt, s-ar potrivi bine sezonului rece.

    RăspundețiȘtergere
  19. Intr-adevar, mierea nu este recomandata diabeticilor, iar Ella, de mai sus, care zice altceva, ma intreb cine i-a recomandat sa puna miere in loc de zahar in cafea. Pt ca este acelasi lucru, ambele au zaharide care trec rapid in sange. Si creste glicemia....

    RăspundețiȘtergere
  20. Noi consumam miere in special la ceai și într-adevăr are alt gust.

    RăspundețiȘtergere
  21. Iubesc mierea si aceasta este de nelipsit din casa mea

    RăspundețiȘtergere