Din roua florilor, Apidava va ofera cea mai buna miere. Fie ca va indulciti ceaiul sau cafeaua, fie ca o folositi pe post de desert delicios, gasesti la ei toate sortimentele de cea mai buna calitate. Poliflora, de tei, cimbrisor, de mana, de salcam sau cea de zmeura pe care nu trebuie sa o ratati, fiecare borcan care pleaca de la Apidava poate stabili cu exactitate provenienta mierii, calitatea, caracteristicile fizio-chimice. Se exporta anual peste 600 tone de miere in peste 15 tari ale lumii. Mai nou, au miere si de eucalipt, chiar sunt curioasa ce gust are!
Hrana vie sau miere de albine, pretiosul aliment, a fost prima substanta dulce folosita de om. Valoarea ei consta in continutul ridicat de enzime, vitamine, microelemente, acizi organici ce regleaza functii importante ale organismului, este antibacteriana, anti-oxidanta, antibiotic, bio-stimulator, curativ, depurativ, emolient, nutritiv, tonicardiac... si as putea da exemple pana maine... le cunoastem si apreciem toti. Contraindicatii exista la diabetici, copiii sub un an si alergia la polen.
Si pentru ca toate folosim mierea pentru a ne indulci, va dau un pont pentru o exfoliere super a tenului si corpului daca doriti: migdale macinate fin, ovaz macinat, putina zeama de lamaie si cateva linguri de miere, iti lasa pielea neteda si radianta.
Poti aplica miere curata pe fata in fiecare zi, va tine la distanta radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a pielii. Daca mai adaugi si 1 gram de laptisor de matca pur, se poate spune ai folosit cea mai de pret masca ce te face sa arati fabulos.
Un stimulent al sistemului nervos si endocrin si un reputat tonic cardiac este ceaiul de hrean cu miere. Mierea se adauga dupa ce ceaiul se raceste.
Pofta buna!
Am mai invatat cate ceva datorita tie!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa testez si eu ceaiul de hrean cu miere. Cred ca are o aroma foarte interesanta. :)
Am citit ca singura miere care poate fi pusa in cafeaua fierbinte este cea de mana, care rezista la temperatura mare, fara a-si modifica proprietatile.
RăspundețiȘtergereMultumesc de idei! Sunt foarte... dulci!
Un weekend excelent, draga Carmen!
Scrii ca nu este recomandata diabeticilor ...
RăspundețiȘtergereEu am diabet si chiar mi sa recomandat sa pun miere în loc de zahar in cafea! Nu support îndulcitorii ... bleah! Asa ca o cafea pe zi, ca atata beau, cu 2 lingurite de miere este ok!
Eu scriu aici din experienta puur personala si nu îndemn pe nimeni sa faca ca si mine!
Am folosit o perioada de timp mierea in locul cremei de fata. Stralucea frumos, insa o dadusem in cosuri ;) m-am oprit in a o folosi doar la painea cu unt :)
RăspundețiȘtergereEu am tenul uscat, iar mierea e un fel de balsam...pentru mine. Cand aveam timp, faceam un peeling al buzelor, apoi aplicam un strat subtire de miere. O minune!
ȘtergereMiam. Imi place mult mierea (cu polenul nu ma inteleg, dar e alta poveste). Imi placea mult sa mananc insa calgiu granulat cu miere. Vai ce bun era :D.
RăspundețiȘtergereTare buna e mierea, folosesc si eu !
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult mierea, indiferent daca e de salcam, rapita, poliflora sau mana. O mai folosesc si in prepararea mastilor de fata...
RăspundețiȘtergereNu degeaba este mierea alimentul zeilor. Nu stiam de ceaiul de hrean, merci, o sa ma interesez.
RăspundețiȘtergereMierea este nelipsita din casa mea, imi place sa o savurez dimineata la micul dejun.
RăspundețiȘtergereNu-mi lipseste mierea, In fiecare zi ceai de ghimbir , lamaie si miere.
RăspundețiȘtergereeu nu sunt mega fan miere, dar o mai folosesc pe buze, le repara, si in ceai :D
RăspundețiȘtergereImi place tare mult mierea poliflora de la Apidava, am terminat un borcanas foarte rapid.
RăspundețiȘtergereNu consum miere, nu stiu din ce motiv evit sa o consum, totusi cititind articolul tau chiar m-ai facut sa vreau sa schimb acest aspect.
RăspundețiȘtergereîntr-adevăr mierea este minunată ! nu o folosim des dar ne place, mai ales mie !
RăspundețiȘtergereinteresantă prezentare !!!
pupic !
Ador mierea, nu stiu ce m-as face fara ea. Imi indulceste viata, la propriu si la figurat...
RăspundețiȘtergereDeobicei nu ne lipseste din casa aceasta miere poliflora sau de salcam, dar eu in ultimul timp m-am indragostit de cea de tei.
RăspundețiȘtergereImi place mierea si o consum ca atare sau cu ceai, cafea, lapte, mere coapte. Multumesc pentru pont.
RăspundețiȘtergereAs vrea sa gust si eu miere de eucalipt, s-ar potrivi bine sezonului rece.
RăspundețiȘtergereIntr-adevar, mierea nu este recomandata diabeticilor, iar Ella, de mai sus, care zice altceva, ma intreb cine i-a recomandat sa puna miere in loc de zahar in cafea. Pt ca este acelasi lucru, ambele au zaharide care trec rapid in sange. Si creste glicemia....
RăspundețiȘtergereNoi consumam miere in special la ceai și într-adevăr are alt gust.
RăspundețiȘtergereIubesc mierea si aceasta este de nelipsit din casa mea
RăspundețiȘtergere