Totalul afișărilor de pagină

joi, 15 septembrie 2011

HIDRATARE DE EXCEPTIE

                   
                              PENTRU CA ESTE VARA......inca..... SI PIELEA SUPORTA AGRESIUNEA ZILNICA A SOARELUI , PRODUSELOR DE CURATAT , APEI , VANTULUI , M-AM GANDIT SA-MI PROCUR GLICERINA , DESPRE CARE CITISEM MULTE MATERIALE . UNUL DIN ELE MI S-A PARUT ......CHIAR FOARTE INTERESANT , DE FAPT DE LA EL AM PORNIT CU .......COMANDA GLICERINEI .

 glicerina din plante


Glicerina este un lichid siropos, dulce şi incolor, care se găseşte în toate tipurile de grăsimi animale sau vegetale. Datorită proprietăţilor sale, atrage apa din straturile profunde ale pielii şi o aduce în cele superficiale, realizând astfel o hidratare intensă. Acesta este principalul motiv pentru care lichidul este folosit şi în cosmetică. Glicerina utilizată în tratamentele de înfrumuseţare se obţine pe cale sintetică sau naturală, cea mai indicată fiind cea 100% vegetală.
Conferă un aspect suplu şi fin
Glicerina vegetală este un produs natural şi este utilizată în principal ca ingredient cosmetic, pentru a mări capacitatea hidratantă a produselor cosmetice. Adăugată în cremele sau în măştile preparate în casă, această glicerină vegetală pură protejează pielea şi părul de deshidratare şi le conferă un aspect suplu şi fin.
Poate fi cumpărată din orice farmacie sau magazin cu produse naturiste şi, fiind 100% vegetală, nu conţine produse chimice dăunătoare tenului. Acest aspect o recomandă pentru îngrijirea zilnică a pielii.
Loţiune parfumată
Pentru loţiunea hidratantă pentru ten, realizată în casă, aveţi nevoie de 45 ml apă plată, 40 ml apă florală (la alegere), 10 ml gel de aloe vera şi 5 ml glicerină vegetală. Combinaţi apa florală cu apa plată, adăugaţi glicerina şi continuaţi să amestecaţi energic. La final, turnaţi gelul de aloe vera şi omogenizaţi bine. Transferaţi loţiunea într-un recipient steril şi păstraţi-l la frigider. Se aplică sau se pulverizează pe faţa curată.
Reţetă pentru tenul mixt
Loţiunea tonică pentru ten mixt sau gras curăţă pielea şi o împrospătează. O puteţi realiza din 90 ml apă distilată, 10 ml tinctură de propolis, jumătate de linguriţă cu glicerină şi patru picături de ulei esenţial din arbore de ceai. Amestecaţi totul foarte bine şi păstraţi loţiunea la rece, într-un recipient închis la culoare. De fiecare dată când o folosiţi pulverizaţi uşor pe ten şi lăsaţi să acţioneze câteva secunde. Fără să vă ştergeţi, aplicaţi ulei din arbore de ceai sau unt de shea şi masaţi până se absoarbe.
Hrăneşte scalpul şi consolidează firul de păr
Părul deteriorat şi scalpul uscat pot fi de domeniul trecutului cu ajutorul glicerinei. Reţeta pentru mască este simplă: luaţi două ouă, bateţi-le bine şi amestecaţi-le cu câte două linguri cu ulei de ricin, ulei din germeni de grâu, glicerină vegetală şi 30 ml oţet de mere. Masca trebuie aplicată pe părul proaspăt spălat. Acoperiţi apoi cu o cască din plastic şi cu un prosop şi staţi astfel cam 30 de minute. Şamponaţi din nou, fără să mai folosiţi balsam şi repetaţi procedura peste o săptămână. Gălbenuşul va stopa căderea părului, oţetul acţionează ca un balsam, iar uleiurile vor hidrata atât scalpul, cât şi firul de păr.
Cremă de corp
Puteţi obţine şi o cremă de corp, care să vă păstreze pielea catifelată, cu un miros delicat şi plăcut, din petale de trandafir, lămâie şi puţină glicerină. Amestecaţi sucul de la două lămâi mici cu apa în care aţi lăsat petalele de trandafir peste noapte, după care adăugaţi glicerina. Aplicaţi produsul astfel obţinut pe întregul corp, iar după 20 de minute faceţi un duş călduţ. O metodă simplă şi cu buget redus pentru o piele fermă ca după un tratament corporal la saloanele cosmetice.
Şi pentru mâini puteţi realiza un tratament care să le protejeze şi să le hidrateze. Ingredientele folosite sunt: 1/2 cană cu ulei de jojoba, 3 linguri cu glicerină vegetală, o lingură cu vitamina E pentru uz cosmetic şi 5 picături de ulei esenţial de arbore de ceai. Amestecaţi-le bine şi folosiţi tratamentul zilnic seara, înainte de culcare. Veţi observa cum pielea dumneavoastră va deveni mai hidratată şi mai plăcută la atingere.
Dacă doriţi doar o simplă loţiune emolientă, pe bază de glicerină, pe care să o folosiţi de câte ori simţiţi nevoia, indiferent de vreme sau de starea mâinilor, aceasta este reţeta. Topiţi într-un vas, la bain-marie, 100 g ceară de albine şi cinci linguri cu ulei de cocos, amestecaţi cu câteva picături de ulei esenţial de portocale şi cinci linguri cu glicerină vegetală şi lăsaţi pe foc până se omogenizează. La final turnaţi într-o cutie şi lăsaţi neacoperit până se răceşte. Crema rezultată are o consistenţă fluidă şi este mult mai concentrată decât cea din comerţ.

Demachiere ca la carte

Demachiantul natural este reţeta simplă pentru un ten curat şi catifelat. O soluţie sănătoasă pe bază de glicerină este următoarea: 80% apă de trandafiri şi 20% glicerină vegetală. Amestecaţi cele două ingrediente într-un recipient de sticlă steril şi păstraţi la rece, departe de lumina soarelui. Folosiţi ca orice demachiant, agitând înainte pentru a se amesteca ingredientele. Cea de-a doua formulă pentru un demachiant natural este alcătuită din 200 g tărâţe de grâu, 50 ml glicerină vegetală, 100 ml apă trandafiri şi un litru de apă. Fierbeţi bine tărâţele în apă, strecuraţi şi amestecaţi zeama cu restul ingredientelor. Ţineţi soluţia într-un recipient, ferit de razele solare.
Atenţie! Concentraţia de glicerină folosită pentru prepararea produselor destinate a rămâne pe piele trebuie să fie de 5% pentru zonele cu piele sensibilă şi 8% pentru pielea foarte aspră. La o concentraţie mai mare de 10%, glicerina deshidratează pielea şi creează senzaţia neplăcută de piele care se strânge.
www.taifasuri.ro


ASAAAAA.........AM  COMANDAT ..........SI AM TRECUT LA TREABA . PENTRU INCEPUT AM FACUT 2 RETETE . .....






           SPRAY PROTECTOR PENTRU PAR : - O PARTE APA PLATA  ( de fapt am folosit apa pentru fierul de calcat ), O PARTE GLICERINA ( am pus cam 20 picaturi ), SE AMESTECA ENERGIC SI SE FOLOSESTE DIMINEATA . 







          EMULSIE HIDRATANTA : - O PARTE APA DE TRANDAFIRI , DAR EU NU AVEAM PREPARATA SI AM FACUT UN CEAI VERDE , O PARTE GLICERINA , O PARTE SUC LAMAIE SAU PORTOCALA , EU AM FOLOSIT PORTOCALA . SE AMESTECA BINE SI SE FOLOSESTE PE MAINI SAU CORP , DUPA BAIE si vreau sa zic ca-mi place ...pielea este foarte fina in jur de cateva ore , nu suficient de mult timp cat as dori eu...dar o sa repet cu o cantitate mai mare de glicerina...drept sa spun mi-a fost frica sa pun mai mult acum...


SI , MAI NOU , AM INTELES CA SE FOLOSESTE LA CLATIREA PULOVERELOR DE LANA , CASMIR , LE LASA MOI SI FOARTE PLACUTE LA ATINGERE , nici asta nu am incercat inca , dar , cum trecem la pulovere incerc sigur !



9 comentarii:

  1. Foarte interesanta postarea ta!!! Merci pentru informatii! Te puup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place senzatia care o lasa pe piele inventia mea..bine , eu am pielea foarte uscata , reaplic , dar imi place...nu stiu cum se comporta la altii ...imi place sa incerc tot ce vad nou !

    RăspundețiȘtergere
  3. chiar ca meritau postate informatiile.au as incerca glicerina intr-o solutie pentru par,cum parul meu e lung cat o zi de post si de j-de miii de ori vopsit si decolorat ar avea nevoie de ceva hidratare.puup

    RăspundețiȘtergere
  4. pai il folosesc , pe post de emulsie hidratanta...si la mine este parul vopsit...ma vopsesc de 27 de ani...saracu ' !

    RăspundețiȘtergere
  5. haha.ai ceva mai multa experienta.la mine e blond,decolorat apoi vopsit.au ,au macar bine ca mai am par de un dus :)).unde mai pui ca e si foarte lung.

    RăspundețiȘtergere
  6. super tare articolul...cred ca trec direct la clatirea puloverelor :))

    RăspundețiȘtergere
  7. pai ce pulovere ? noi mergem la plaja..inca !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce postari utile faci!:) Like it!

    RăspundețiȘtergere
  9. fac inventii...vorba fiica-mii :)))..da' poate folosesc si altcuiva !

    RăspundețiȘtergere