Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 28 septembrie 2011

Ulei de alune de padure


    Delicioasele alune de padure ofera organismului energie , datorita continutului de grasimi , magneziu , potasiu si proteine . Specialistii in nutritie atentioneaza totusi ca au un continut ridicat de calorii ( 100 grame are 690 kilocalorii ) , 30 de grame de aceste fructe asigura 34 % din necesarul zilnic .
    Mai mult , consumate zilnic , alunele de padure imbunatatesc performanta intelectuala , stimuland sistemul nervos . De asemenea , datorita continutului bogat in substante minerale , intaresc sistemul imunitar .
 
Alunele de pădure sunt bogate în vitamina E, fapt care ajută la stabilizarea membranelor celulare. Aporturile nutriţionale de vitamina E recomandate sunt de la trei la zece miligrame pe zi pentru copii, în timp ce adolescenţii şi adulţii trebuie să consume în jur de 12 miligrame.
Datorită conţinutului de vitamina E şi a acidului linoleic, alunele de pădure sunt ideale pentru menţinerea fermităţii şi tinereţii pielii.
În acelaşi timp, fructele sunt bogate şi în alte vitamine, precum A şi B. În plus, fructele conţin şi vitamina D, substanţă care contribuie la menţinerea nivelurilor normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa de vitamina D cauzează o serie de boli ale oaselor. De aceea, nutriţioniştii recomandă alunele de pădure copiilor .

   Imi plac foarte mult , mai greu este cu spartul , dar de'...muieti-s posmegii ??? Folosesc de ceva timp , uleiul , nu se prea gaseste decat in Mega Image...si nici acolo tot timpul , dar am gasit un magazin cu multe produse si-l voi lua de acolo !
   Alunele de padure au o aroma puternica si sunt deseori folosite in copturi , se face unt de alune , faina si diverse paste . Se gasesc in comert cu sau fara coaja , taiate , macinate sau prajite si se consuma mai ales uscate .Sunt intrebuintate ca ingrediente in cofetarie si industria dulciurilor si ca inlocuitor pentru cacao .



   Sunt la a 3-a sticla !
   Este un ulei foarte apreciat de bucatari , este suav si usor parfumat , se combina bine cu orice , peste salata este super bun ! Este bogat in calciu , in vitamina E , in acizi grasi nesaturati , nutritiv , energetic , remineralizant . Alunele sunt considerate fructele seci cele mai sanatoase  , recomandate persoanelor in convalescenta .
  Tot alunele de padure sunt o sursa bogata de squalenta , o substanta chimica din plante - se gaseste si in uleiul de masline , uleiul de germeni de grau , uleiul de orez , uleiul de rechin si drojdie - care are efecte impotriva cancerului si reduce colesterolul .


   In cosmetica este bun pentru masaje , catifeleaza si este usor astringent ( eu , recunosc ...l-am papat ) , este recunoscut pentru actiunea asupra vergeturilor si cicatricelor , actionand asupra elasticitatii pielii , patrunde rapid in piele fara a lasa senzatie de gras . O sa mai cumpar sigur , de fapt le mai schimb , ba de nuca , ba de susan , de in etc .


6 comentarii:

  1. Tu ai si o alimentatie foarte sanatoasa, te admir...eu sunt prea conservatoare cand vine vorba de uleiuri, nici ala de masline nu imi prea place...:(

    RăspundețiȘtergere
  2. Incerc Simona , prea mult timp am mancat porcarii...nu stiam nimic atunci...nu erau informatii...si acum trag...ce este mai rau...nu eu , copilul meu...acum , nu stiu daca numai asta este motivul , dar inclin sa cred !

    RăspundețiȘtergere
  3. imi plac mult alunele dar mamaaa ce de multe calorii.uleiul nu l-am incercat.pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. nu-i nimic , sunt bune pentru sanatate...stii tu..gras si frumos :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sound good, it must be delicious!Come and visit my blog, and if you like it, follow me, I'll be waiting for you!

    Cosa mi metto???

    RăspundețiȘtergere
  6. so cute!! love it :)

    xx

    natalieoffduty.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere