Totalul afișărilor de pagină

vineri, 30 septembrie 2011

Feng-shui

 iubesc clopoteii , zgomotul linistitor in bataia vantului...


Grafia cuvantului = vant - apa 
 Feng Shui clasic este un sistem care se bazeaza pe observarea atenta a fortelor ceresti ( timpul ) , a celor pamantesti ( spatiul exterior si cel interior ) si a modului in care qi-ul ( energia ) celor doua planuri interactioneaza .Este o practica ce aduce echilibru intre aceste forte . Cuprinde un set de tehnici si o parte teoretica ce pot fi studiate si apoi aplicate in mod sistematic pentru a aduce schimbari benefice in spatiul delanga noi .
    In conceptul feng shui , extrem de importanta este usa de la intrare , pe unde intra energia , este bine sa fie montata spre nord , cu deschidere spre interior , cu nuante de mahon , bleumarin sau neagra .
     Sufrageria sa fie aerisita , spatioasa , fara obiecte nefolositoare , cu o planta cu frunze rotunde in coltul sudic , in coltul nordin , un glob pamantesc , pentru cariera .
     Dormitorul , cu patul cat mai departe de usa , si capul patului spre vest , fara oglinzi deasupra , cu nuate de albastru , maro , verde , pentru liniste . Pentru armonie , sa fie 2 scaune in dormitor .
    Bucataria , cu peretii zugraviti in alb , fara pahare si farfurii ciobite , fara obiecte ascutite la vedere , aragazul sa nu stea sub fereastra , si nici foarte aproape de chiuveta. 
    Clopoteii de vant , confectionati din bambus sau din metal , atarnati in balcon , aduc noroc . O fantana feng shui te scapa de stres . Un vas de sticla cu apa , cu catea frunze de bambus aduce liniste . 


 tablou feng-shui




Oamenii au simtit intotdeauna nevoia sa faca predictii
Si astazi se previzioneaza bugete de venituri si cheltuieli, se studiaza trenduri financiare sau de bursa, se fac previziuni meteorologice.
BAZI este un sistem complet de astrologie, care transforma datele de nastere ale unei persoane in 4 perechi de caractere chineze, numite  4 stilpi; cele 8 simboluri reprezinte de fapt, variatii yin sau yang ale energiei universale si poarta numele celor cinci elemente din natura: apa, lemn, foc, pamint si metal.
Acestea reprezinta de fapt forte sau energii din care este alcatuita materia si toate evenimentele din Univers.



 Apa 

 Foc

 Lemn

 Metal

 Pamant

Astazi, mai mult ca oricind, chiar daca civilizatia umana s-a schimbat mult fata de timpurile stravechi, oamenii devin din ce in ce mai constienti de nevoia restabilirii echilibrului initial cu ecosfera si relatiei armonioase cu Pamintul, ca principala resursa a sanatatii, longevitatii, fericirii si linistii sufletesti.
Adinc ancorata in filozofia taoista si samanism, stiinta geomantiei, cunoscuta in limba chineza drept FENG SHUI, studiaza tiparele energetice ale universului si furnizeaza informatii pretioase legate de alegerea unei case, localizarea unei afaceri si convietuirea armonioasa impreuna cu energiile pamintului si imprejurimilor.
Feng shui este de fapt  echivalentul predictiilor care se pot face unei case, bazate pe observatie, directie si localizare in mediu.
Diferite case au diferite personalitati, unele ascund energii benefice  altele ne pot influenta intr-un mod negativ, subminindu-ne astfel sanatatea, relatiile sociale si chiar starea financiara.
Rolul suprem in Feng Shui este de a plasa individul intr-un loc din natura care sa ii sustina obiectivele personale si mai mult decit atit, sa traiasca confortabil si sanatos. Cind oamenii sint sanatosi, ei actioneaza si gindesc la capacitate maxima, fiind astfel capabili de a vedea oportunitatile si de a le capitaliza, prin aceasta intelegind si capacitatea de a crea prosperitate materiala.  



  Eu va daruiesc zeul si zeita sanatatii si longevitatii :


  
siiiii..inca ceva ....un Budda vesel :


Budda are rolul de a indeparta grijile , stresul , furia , presiunea , tristetea , aducandu-va noroc pe toate planurile , prosperitate si sanatate , acasa , la serviciu si in afaceri . El transforma si reintinereste chiu-ul , aducand binecuvantari si armonie . Buddha cel vesel este realizat de obicei , tinand in maini diverse simboluri , pepite , lingouri , vase cu comori , saci cu surprize si bogatii , wo lou -simbolul sanatatii , ru yi -simbolul puterii si al autoritatii . O buna imagine a lui Buddha este cea in care fata lui este foarte zambitoare . 

Un weekend frumos...plec sa tund via...io' personel...m-am edificat cu goagal asta...sper sa mai avem struguri la anul :)))

11 comentarii:

  1. Io nu prea cred in feng shui si nici nu ma pricep, dar am ratustele mandarine "eu si el" legate cu o sforicica rosie de gat :D, mi-e drag de ele, le-am primit cadou..

    RăspundețiȘtergere
  2. super...nu le stiu...ratustele...nici eu nu ma omor cu astea , ma mai amuz asa...si-mi plac clopoteii !

    RăspundețiȘtergere
  3. si eu sunt fan feng shui. week-end placut! pup

    RăspundețiȘtergere
  4. soacra mea si-a aranjat fegnshui in casa si mereu cand urca pe la etaj imi muta un tablou cu sabii pe peretele care nu aduce ghinion :))

    RăspundețiȘtergere
  5. ce socrela tare ai Alexandra :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Si eu mi-am amenajat camera in casa parintilor in stil feng shui, si casa in care stam acum! Am o carticica pe care o studiez la fiecare mutare!

    Eu am broasca, vasul de metal plin de banuti si elefantul! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. your blog is really nice. I am your newest fllower :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt Feng Shui si cred in asta. Am schimbat cate ceva prin casa, in rest, culmea, toate s-au potrivit. La chei am un snur cu ardei iuti, pt. noroc si prosperitate ;-))

    RăspundețiȘtergere
  9. super , o sa studiez si eu mai mult !

    RăspundețiȘtergere