Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 1 iunie 2011

ULEIUL..UNTUL DE COCOS

                              
                         CRED CA ESTE CEL MAI BUN PRODUS PE CARE L-AM AVUT VREODATA!.AM CITIT MULT DESPRE EL SI IL TOT TESTEZ DE UN AN DE ZILE. ESTE CEA MAI BUNA SOLUTIE PENTRU PARUL MEU DESHIDRATAT. IL UNG BINE CU JUMATATE DE ORA INAINTE SA-L SPAL ...SI PARUL ESTE LUCIOS SI PLIN DE VIATA.



       
                                               ULEIUL MEU ESTE ORGANIC , ALIMENTAR , L-AM GUSTAT, NU ESTE RAU, DAR PENTRU GUSTUL MEU ESTE CAM GRAS . IN CONTACT CU PIELEA SE TOPESTE IMEDIAT.
IL MAI APLIC SI PE PIELE , ESTE FOARTE BUN , DAR DREPT SA SPUN MI-E LENE SI NU FAC ASTA TOT TIMPUL DESI SUNT FOARTE MULTUMITA . DACA AM CHEF , DUPA DUS MA UNG BINE SI MA IMBRAC CU O PIJAMA DIN PLASTIC SI STAU 15 MINUTE...NU POT SA DESCRIU CE BINE II FACE PIELII MELE , DAR FAC ASTA CAM RAR...
                       AM CITIT SI FAPTUL CA ESTE BUN IN CURELE DE SLABIRE DEOARECE CONTINE UN SOI DE TRIGLICERIDE CARE SE GASESC IN FOARTE PUTINE ALIMENTE , CARE ODATA INGERATE AJUNG DIRECT IN FICAT , EVITAND ASTFEL FLUXUL CIRCULATOR CARE LE-AR FI DEPUS IN CELULELE ADIPOASE . AM SPUS , PENTRU GUSTUL MEU ESTE CAM GRAS , DAR CRED CA TE OBISNUIESTI , PLUS CA FACE BINE ARTERELOR SI INIMII. PANA O SA INCEP SA-L FOLOSESC IN ALIMENTATIE , O SA CONTINUI SIGUR SA-L FOLOSESC IN COSMETICA , BA CHIAR AM DE GAND SA RENUNT LA ABSOLUT TOATE CREMELE PE CARE LE FOLOSESC SI SA FOLOSESC DOAR ACEST ULEI ...PE MINE M-A CONVINS!!!!! MAI NOU , IL PUN IN CADA CU APA FIERBINTE SI PIELEA RAMANE HIDRATATA DUPA BAIE . ACUM AM COMANDAT UN ALTFEL DE UNT , SUB FORMA DE FULGI...PENTRU DIFERITE EXPERIENTE .


                     ARBORELE DE COCOS SE MAI NUMESTE SI COPACUL VIETII , PENTRU CA APROAPE O TREIME DIN POPULATIA LUMII , DEPINDE MAI MULT SAU MAI PUTIN DE NUCA DE COCOS DIN PUNCT DE VEDERE AL HRANEI SAU AL CASTIGURILOR ECONOMICE .


Nuca de cocos in medicina traditionala
In medicina traditionala de pe tot globul nuca de cocos este folosita pentru a trata o multitudine de probleme de sanatate cum ar fi: abcesele, astmul, calvitia, bronsita, contuziile, arsurile, raceala , constipatia, tusea, hidropizia, dizenteria, durerile de urechi, febra, gripa, gingivita, gonoreea, menstruatia neregulata sau dureroasa, icterul, pietrele la rinichi, paduchi, malnutritia, greata, urticaria, scabia, scorbutul, infectii ale pielii, durerile de gat, umflaturile, sifilisul, durerile de dinti, tuberculoza, tumorile, tifosul, ulcerul, durerile de stomac, starile de slabiciune, si ranile.
Nuca de cocos in medicina moderna
Medicina moderna confirma proprietatile curative ale nucii de cocos in tratarea bolilor de mai sus. Studii publicate in jurnale medicale arata faptul ca nuca de cocos, intr-o forma sau alta, are o multime de beneficii pentru sanatate. Unele dintre acestea sunt enumerate mai jos:
* Distruge virusurile care cauzeaza gripa, herpesul, pojarul, hepatita C, SARS, SIDA, si alte boli.
* Ucide bacteria care cauzeaza ulcer, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, boli ale gingiilor si cariile, pneumonia, gonoreea, si alte boli.
* Ucide ciuperciile care pot cauza candida, impetigo, boala atletului, dermatita de scutece, si alte infectii.
* Elimina sau distruge tenia, paduchii, giardia, si alti paraziti.
* In alimentatie este un energizant rapid.
* Creste energia si rezistenta, imbunatatind performantele fizice si sportive.
* Imbunatateste digestia si absorbtia celorlalte substante cum ar fi vitaminele, mineralele si aminoacizii.
* Imbunatateste secretia de insulina si utilizarea glucozei din sange.
* Scade tensiunea asupra pancreasului, si sistemului enzimatic al corpului.
* Reduce simptomele associate pancreatitei.
* Ajuta la reducerea simptomelor si a riscurilor cauzate de diabet.
* Reduce problemele associate cu sindromul de malabsorbtie si fibroza cistica.
* Imbunatateste absorbtia calciului si magneziului si ajuta la dezvoltarea unor oase si dinti puternici.
* Ajuta la protectia impotriva osteoporozei.
* Ajuta la reducerea simptomelor cauzate de bolilor vezicii biliare.
* Reduce simptomele associate bolii Crohn, colitelor ulceroase, si ulcerelor stomacale.
* Imbunatateste digestia si tractul intestinal.
* Reduce durerea si iritatia cauzata de hemoroizi.
* Reduce inflamatia.
* Ajuta la insansatosirea si refacerea tesuturilor.
* Suporta si ajuta sistemul imunitar.
* Ajuta la prevenirea cancerului de san, colon, cat si a altor tipuri de cancer.
* Este sanatos pentru inima; imbunatateste procentul de cholesterol reducand riscul bolilor de inima.
* Protejeaza arterele de rani ce cauzeaza arteroscleroza, si astfel protejeaza impotriva bolilor de inima.
* Ajuta la prevenirea paradontozei si distrugerii dintilor.
* Actioneaza ca un antioxidant.
* Ajuta la protejarea corpului de atacul radicalilor liberi care cauzeaza imbatranire premature si boala degenerativa.
* Nu epuizeaza rezervele de antioxidant ale corpului asa cum fac alte uleiuri.
* Ajuta la reducerea simptomelor cauzate de sindromul de oboseala cronica.
* Imbunatateste utilizarea acizilor grasi esentiali si ii protejeaza de oxidare.
* Reduce simptomele associate cu hiperplazia benigna de prostata (marirea prostatei).
* Reduce crizele epileptice.
* Ajuta la protejarea impotriva bolilor de rinichi si infectiilor vezicii.
* Dizolva pietrele la rinichi.
* Ajuta la prevenirea bolilor de ficat.
* Este mai scazuta in calorii fata de toate celelalte grasimi.
* Ajuta functionarea tiroidei.
* Sustine scaderea in greutate prin marirea metabolismului.
* Este utilizat de catre corp pentru a produce energie mai degraba decat a o depozita ca grasime in organism, asa cum se intampla cu alte grasimi dietetice.
* Ajuta la prevenirea obezitatii si a ingrasarii.
* Aplicat local ajuta la formarea unei bariere chimice pe piele ce pazeste impotriva infectiilor.
* Reduce simptomele cauzate de psoriasis, eczema si dermatita.
* Intretine balanta chimica naturala a pielii.
* Catifeleaza pielea si actioneaza impotriva uscarii si exfolierii acesteia.
* Previne ridurile, imbatranirea pielii si petele pielii cauzate de imbatranire.
* Ajuta la a avea un par si o fata sanatoasa.
* Ofera protectie contra efectelor negative ale radiatilor ultraviolete de la soare.
* Ajuta la prevenirea matretii.
* Nu formeaza produsi nocivi la temperatura normala de coacere , asa cum produc alte uleiuri vegetale.
* Nu are efecte adverse nocive sau neplacute.
* Este complet non-toxic pentru om.
Uleiul de nuca de cocos
In timp ce nuca de cocos are multe beneficii curative datorita fibrelor si continutului nutritional, uleiul o face cu adevarat remarcabila din punct de vedere al medicinii si ca aliment.
O data s-a crezut in mod gresit ca este nesanatos datorita continutului mare de grasimi saturate, acum este cunoscut faptul ca grasimea din uleiul de nuca de cocos este unica si diferita fata de majoritatea tuturor celorlalte grasimi si are multe proprietati curative.
Uleiul din nuca de cocos a fost descries ca fiind “cel mai sanatos ulei de pe pamant”.  Ce face ca uleiul de nuca de cocos sa fie atat de bun? Ce il face sa fie diferit de celelalte uleiuri, in special fata de celelalte grasimi saturate?
Diferenta consta in molecula grasimii. Toate grasimile si uleiurile sunt compuse din molecule numite acizi grasi. Sunt doua metode de a clasifica acizii grasi. Prima, cu care probabil sunteti familiarizati, este dupa saturatia acestora. Exista grasimi saturate, grasimi mono-nesaturate si grasimi poli-nesaturate.  Alt sistem de clasificare este bazat pe marimea moleculei sau lungimea catenei de carbon din fiecare acid gras.   Uleiul din nuca de cocos este compus in principal din acizi grasi cu catena medie (MCFA), cunoscuti ca si trigliceride cu catena medie (MCT).
Marea majoritate ale grasimilor si uleiurilor din alimentatia noastra, fie ca sunt saturate sau nesaturate, fie ca provin din sursa animala sau vegetala, sunt compusi din acizi grasi cu catena lunga (LCFA). Intre 98 si 100% din acizii grasi pe care ii consumam sunt dintre acizii grasi cu catena lunga (LCFA).
Marimea acidului gras este foarte importanta . De ce ? Deoarece corpul nostru raspunde la fiecare acid gras si il metabolizeaza in functie de marimea acestuia. Asadar, efectele fiziologice ale uleiului de nuca de cocus MCFA, sunt net diferiti de efectele acizilor grasi LCFA ce ii consumam in mod obisnuit prin alimentatie. Acizi grasi saturati din uleiul de nuca de cocos sunt predominanti acizi grasi cu catena medie. Atat grasimile saturate cat si cele nesaturate din carne, lapte, oua si plante (inclusive majoritate uleiurilor vegetale) sunt compusi din LCFA (acizi grasi cu catena lunga).
Acizii MCFA sunt foarte diferiti fata de LCFA. Acesti acizi nu au un efect nagativ asupra colesterolului si ajuta la protejarea impotriva bolilor de inima. Acidul gras MCFA ajuta la reducerea riscului aparitiei arterosclerozei, cat si a bolilor de inima. Este in principal datorita acizilor grasi MCFA din uleiul din nuca de cocos ceea ce il face atat de special si benefic.
Sunt doar foarte putine surse in alimentatie pentru acizi grasi cu catena medie MCFA. De departe cea mai importanta sursa se afla in uleiurile de miez de nuca de cocos si de palmier.
Copyright © 2004 Coconut Research Center
Sursa: www.suntsanatos.ro

6 comentarii:

  1. HA...DA...ASA II ZIC EU...CA NU STIU CUM ALTFEL...ESTE UN TRENING , CUMPARAT CU REVISTA PREVENTION , ACUM VRE-UN AN...CICA , PENTRU SLABIT , EU LA IMPACHETARI IL FOLOSESC , CAND TE DEZBRACI DE EL , ESTI LAC DE APA...DAR PENTRU IMPACHETARI ESTE BUN , PE POST DE TERMOCUVA...

    RăspundețiȘtergere
  2. aha, ok, asa are sens sintagma! :))
    oricum materialul este foarte intereant si util! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Un material interesant ! cat despre pijamaua aia.. am doua :)) una rupta pe picioare ca sa nu zic intre ... ca la cate lupte am dus cu ea pe stepper .. sunt sigura ca problema nu e singulara si e cunoscuta.. si alta intacta ma astepta sa-mi fac vant in ea... e buna rau. doar ca-ti scad si numerele de la cupa.. dar nu-i bai.. sa tot fie pe piata burete :)) Te pup Coco.. o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. mie nu-mi mai scade nimic...din pacateeee...mai ales de cand am pus ..ochii...si pe ceapa aia .. a ta !!!ce ma fac ???...

    RăspundețiȘtergere
  5. hmm pai eu zic sa o faci !! iar daca nu-i pui pesmet e si de dieta ... so...;)

    RăspundețiȘtergere