Totalul afișărilor de pagină

luni, 11 mai 2020

Smoothie cu cereale, banane, fructe roșii și Cheerios Ovăz

              O nouă campanie BuzzStore mi-a adus la ușă 2 pungi măricele cu Cheerios Ovaz, cereale integrale de ovăz, cel mai bun început de zi pentru familia noastră. Un mic dejun echilibrat, savurat alături de cei dragi, cel mai bun mic dejun pentru tine și familia ta. Cea mai importantă masă a zilei și tocmai de aceea, alimentele pe care le consumăm trebuie să fie atent alese, pentru a ne asigura energia de peste zi. Cerealele sînt făcute în principal din grîne, au gust minunat și în combinație cu lapte, iaurt, ne oferă o gamă largă de nutrienți, carbohidrați, proteine, grăsimi, zaharuri, fibre, vitamine și minerale.


             Nestle Cheerios Ovaz și Cheerios Ovaz Mar și Scorțișoară reprezintă o importantă sursă de fibră și oferă combinația potrivită de gust și beneficii. Se pot combina, cum am zis, cu lapte, iaurt miere, semințe sau fructe, după gustul fiecărui membru al familiei, chiar și al celor care preferă un gust mai puțin dulce. Nu conțin arome artificiale sau ulei de palmier și nu necesită timp de hidratare. Si cum am zis să încerc și ceva mai nou, am încercat un smoothie cu cereale, banane, fructe roșii și Cheerios Ovaz. A ieșit o minunație fină, cremoasă, gustoasă ce poate ține loc și de desert.


          Am folosit 250 ml de lapte degresat, dar puteți folosi și gras, eu încerc să reduc din calorii, precum și cu un iaurt nu foarte acru, 1 ceașcă cereale Cheerios Ovaz, 1 banană coaptă și tăiată în bucăți, 150 grame fructe roșii amestecate și înghețate. Am blenduit la viteză mare cam 30 de secunde pînă a devenit cremos și am decorat după bunul plac. Am împărțit amestecul tuturor din casă și chiar a avut succes. Simplu și foarte gustos, plus ca ține și de foame.



               O sursă prețioasă de fibre, fără de care tranzitul intestinal nu funcționează corespunzător, fier, calciu și foarte puține zaharuri. Cerealele conțin făină integrală de ovaz (91%), zahăr, amidon de grîu, sare, sirop de zahar invertit, melasă din trestie de zahăr, ulei vegetal de floarea-soarelui, antioxidanți, vitamine, varietăți de nuci. O porție de 30 de grame de cereale este potrivită pentru un copil de 6-8 ani și 45 de grame pentru adulți. Necesarul zilnic de energie variază de la o persoană la alta, după greutate, înălțime, vîrstă, nivel de activitate fizică. Cerealele integrale sînt și mai bogate în nutrienți, sînt complete față de cele rafinate, adică conțin toate cele 3 părți comestibile și hrănitoare din bobul de cereale, cu toate substanțele lor nutritive.


                                       Yummy :)


23 de comentarii:

  1. Tre mult îmi doresc să le gust și eu! Oare se găsesc deja în magazine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pur si simplu ador produsele lor. Mi se pare ca de fiecare data ma intorc la diminetile din copilarie 💜

    RăspundețiȘtergere
  3. Un mic de jun perfect, nu le-am incercat inca pe acestea, dar le pun pe lista de cumparaturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios! Arata tare bine si cred ca are un gust ce-ti lasa gura apa! <3 Eu obisnuiesc ca cumpar din comert, dar cred ca voi incerca sa fac si eu pe viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia asteptam sezonul smoothie-urilor :)
    Iar de cereale nu mai zic, mananc de o viata :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte tare, adaug la caietul meu de retete acest smoothie. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. imi plac cerealele cheerios, am incercat si eu varianta oats cu scortisoara!

    RăspundețiȘtergere
  8. Și noi testăm în perioada asta cerealele Cheerios, ne plac foarte mult și încercăm și noi diverse combinații!

    RăspundețiȘtergere
  9. O propunere interesantă și atractivă. Voi încerca, mulțumesc pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sincer nu sunt cea mai mare fană a cerealelor simple (nu îmi place laptele), dar așa cum le-ai făcut cu smoothie singur sunt delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  11. Smoothie îmi place și mie, altfel nu pot mânca cerealele. :)Îmi fac cel putin unul pe săptămână și într-adevăr se văd efectele/ beneficiile.
    Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mmm, chiar de curând m-am trezit și urmează să-mi pregătesc micul dejun. Și totuși, înainte dau o fugă la magazin să-mi cumpăr și eu aceste cereale delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  13. Suna tare bine reteta ta. Poate o sa o incerc si eu, mai ales ca este sezonul fructelor,

    RăspundețiȘtergere
  14. Mănânc des cereale, doar că de la alt brand. Nu contează că e dimineață sau altă parte a zilei, mereu mă încântă.

    RăspundețiȘtergere
  15. Super. Si ale mele sunt pe drum. Abia astept sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  16. Le-am vazut in online si deja le-am cautat in magazin, insa nu le-am gasit din pacate. O sa mai incerc, nu ma las, pentru ca mananc foarte des cereale si mereu imi place sa incerc cate ceva nou!

    RăspundețiȘtergere
  17. O buna idee de mic dejun gustos si satios.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce combinatie inedita! Cred ca o sa iti incerc si eu reteta.

    RăspundețiȘtergere
  19. Asta e combinație de vacanta :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi plac cerealele, dar trebuie sa recunosc ca nu le-am incercat pana acum intr-un smoothie. Arata bine si pare delicios

    RăspundețiȘtergere
  21. Arata tare delicios! O sa le testez si eu in curand, ca cele cu mar si scortisoara ma atrag.

    RăspundețiȘtergere
  22. Eu mai nou cu chia pudding si porridge de orz. As putea incerac niste cereale noi.

    RăspundețiȘtergere