Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 11 martie 2020

Manastirea Cornet- mănăstirea pe sub care trece trenul



              Manastirea Cornet este pe minunata vale a Oltului, langa celelalte vestite manastiri, este de neratat, una dintre cele mai frumoase din tara, celebra prin faptul ca are foarte multa verdeata in interior- eu nu am prins pentru ca este iarna, dar sigur voi reveni- si deosebita prin faptul ca pe sub ea trece calea ferata Valcea- Sibiu. Calea ferata a fost construita in 1898, pe timpul Regelui Ferdinand care a si vizitat manastirea in acel an. Un mare hop l-a avut manastirea cand s-a vrut sa fie daramata de catre comunisti care doreau sa ridice un baraj pe Olt, baraj care a fost ridicat pana la urma la cateva sute de metri de Cornet.


            Mănăstirea a sărbătorit de curînd 350 de ani de existență. Nu multă lume se oprește aici, este vestita Cozia în apropiere, dar cînd trece trenul și observi, nu se poate să nu te oprești și să nu te miri. Este ridicată la răscrucea a 2 vetre de spiritualitate românească. O legenda spune ca 2 boieri care fugeau din calea turcilor cu soțiile și încărcați cu pungi cu bani au trecut Oltul și s-au adăpostit într-o peșteră, alaturi de cîțiva călugari ortodocși. Noaptea s-a facut tare frig și au făcut focul iar tîlharii i-au văzut și i-au ucis pentru bani scăpînd doar unul din ei care a ridicat un schit de călugări cu banii salvați. Mănăstirea are un farmec aparte, este una din cele mai frumoase biserici oltene, dincolo de zidurile impunatoare din piatră care dau roată asezămîntului ți se deschide înainte o minune verde. Flori agățate în zidurile vechi, multă verdeață și o liniște spulberataă doar de trecerea trenului.




















             Unica în lume din acest punct de vedere, nu ezitați să vă opriți și poate aveți noroc să treacă și trenul, chiar o experiență interesantă!



14 comentarii:

  1. Nici nu stiam de ea! Coco, noroc cu tine ca vizitezi tot ce poti si ne arati si noua!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem locuri frumoase, e adevarat, dar mi-ar placea sa fie ingrijite si apreciate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat de frumos arata! Cu siguranta merita vizitata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu știam de ea, cred ca ai dreptate, Cozia e vestita și lumea se oprește mai repede acolo

    RăspundețiȘtergere
  5. Ne-ai prezentat încă o bijuterie a locurilor minunate pe care le are țara noastră. În stilul tău, caracteristic, reușești să ne aduci cu tine prin toate aceste locuri. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumoasa este manastirea. Un loc in care sa te simti linistit. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte frumoase locuri vezi si ne prezinti! Ma bucur ca pot sa vad si eu minunatiile tarii prin intermediul blogului tau!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca a trecut mai bine de 10 ani de când am vizitat o Mânăstire in Romania.
    Îți mulțumesc pentru ca mi-ai adus aminte de aceste locuri minunate, pline de istorie.

    RăspundețiȘtergere
  9. Doar locuri superbe ne prezinti si asta ma bucura !

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-e dor de o iesire la o manastire, pentru linistire.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce drăguț că este calea ferată acolo și poți vedea cum trece trenul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi plac tare mult descriile destinatiilor in care reusesti sa ajungi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos si linistit pare in acea zona... cred ca nici trecerea trenului nu deranjeaza! O sa retin aceasta manastire!!

    RăspundețiȘtergere