Totalul afișărilor de pagină

luni, 16 decembrie 2019

Tîrgul de Crăciun de la Sibiu- 2019


                    Primul tîrg de Crăciun vizitat anul acesta a fost cel de la Sibiu. De cînd am ajuns m-am îndrăgostit de această plasă uriașă care acoperea tîrgul și de proiecțiile de pe clădiri. Anul acesta este a 13-a ediție și se pare că reușesc să te introducă instantaneu în atmosfera de Crăciun. Gasești decorațiuni spectaculoase, cum nu am vazut în tîrgurile noastre, multe idei de cadouri, specialități culinare nemțești, ungurești, romînești. Ce mai, o atmosferă de basm, aici în Piata Mare.


             Multe căsuțe, peste 100 cu tot felul de minunății, ateliere pentru copii, de făcut prăjituri și biscuiți, de pictat turtă dulce și globuri și de realizat decorațiuni. Am văzut, cum am spus,  cele mai frumoase globuri și ornamente de păstrat neapărat. Cei mici chiar nu aveau cum să se plictisească.



O noutate este și roata, atracție pentru toate vîrstele, îmbracată cu mii de lumini. Urcați să vedeți Piața Mare din altă perspectivă!



















             Aceste proiecții spectaculoase pe fiecare clădire din Piața Mare, peisaje de iarnă, zăpadă, figurine, lumini colorate, fac centrul unul din cele mai luminoase din țară. Sînt montate peste 30 de proiectoare arhitecturale, ce creează o scenă dinamică și un aspect deosebit. Miresmele de vin fiert și scorțișoară, castane coapte, migdale pralinate, te duc direct în anii copilăriei... apropo, sper să aibă la București castane coapte... m-am învîrtit și de fiecare dată era coadă :))



            Scena nașterii Mîntuitorului, colindele ce răsună necontenit, creează o atmosferă perfectă, de sărbătoare, ne duce încet încet spre copilărie, nu poți să nu redevii copil. Bradul uriaș, frumos împodobit, se întrece în mărime si frumusețe cu cel din Piața Mică. Il vedeam și pe acesta de departe, dar nu credeam ca îi face concurență așa de bine celui din Piața Mare.

















            Prima ediție a Tîrgului de Crăciun a fost în 2007 cînd Sibiul a devenit Capitală Culturală Europeană și a încercat un proiect pilot, întrucat nu era tradiție cu acest tip de eveniment. Prima ediție a fost pusă la punct de Ambasada Austriei la București și Primăria Municipiului Sibiu. A început cu 38 de casuțe și acum au depășit 100. A devenit un tîrg cunoscut și în străinătate, chiar este catalogat ca cel mai frumos într-un top 5 britanic de specialitate, și atrage an de an tot mai mulți turiști. Fiecare ediție a adus noutăți din ce în ce mai spectaculoase și a devenit deja o tradiție.
           Să mergeți neapărat să-l vedeți, eu plec mai departe, în alt oraș si vă povestesc ce targ mai găsesc și cum se prezintă!


                   
                                                                    E magic!


18 comentarii:

  1. Nu am fost pana acum la targul de la Sibiu desi nu stam foarte departe. Poate anul viitor ajungem si noi. Chiar imi povestea sotul de un site care "analiza" targurile de Craciun si facea recomandari turistilor. Se pare ca pentru a avea recomandari favorabile, orasele trebuiau sa plateasca ceva banuti. El zicea ca si Sibiul si Clujul au cotizat pentru recenzii bune. Arata frumos targul din pozele tale. Chiar ma gndeam ca ar fi frumos si la noi in Brasov o plasa imensa sub forma de cort care sa acopere in intregime Piata Sfatului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de frumos!
    De la targul din Bv nu am vazut nici poze! Daca e ca anul trecut... n-o sa pierd nimic daca nu ajung. Uf. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca nu am ajuns la un targ de Craciun, dar observ ca totul este decorat ca de poveste.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos e! Nu am fost la niciun targ de Craciun anul acesta, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am fost și eu anul acesta, dar nu am fost atat de impresionata... As fi vrut mai multa diversitate pe partea de căsuțe, de marfa...

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi pare bine ca am vazut un targ atat de frumos!
    Si culorile decoratiunilor sunt minunate, imi plac acele nuante albastre!
    Multumesc, draga Carmen! Zile cu mult spor in pregatirea
    Sarbatorii Craciunului!

    RăspundețiȘtergere
  7. Îmi place tare mult cum au decorat. Sper sa ajung și anul acesta în Sibiu. Îmi e tare drag orașul.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am fost acum vreo 4 ani, dar sincer ma asteptam sa fie mai wow. Poate aveam eu asteptari mult prea mari..

    RăspundețiȘtergere
  9. Tot ne propunem să ajungem și noi, dar apar mereu alte priorități. Sper să ne iasă, în cele din urmă.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anul acesta mi-am propus și eu sa merg la Sibiu, este un oraș superb. 🙋‍♀️

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi plac Targurile de Craciun, luminitele sunt superbe si gasesti o multime de produse si accesorii craciunistice de vanzare.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mi-am dorit sa ajung la Targul de Craaciun din Sibiu dar din pacate nu au reusit.
    Este foarte frumos, poate reusesc la anul sa ajung.

    RăspundețiȘtergere
  13. Mi-ar placea tare mult sa ajung la un targ de Craciun precum cel de la Sibiu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Am fost foarte statica anul asta. Nici mcara la cel organizat in orasul meu n-am ajuns

    RăspundețiȘtergere
  15. Cat de frumos. Sper sa pot merge si eu anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Totul arata minunat! Sibiul are farmecul lui aparte!

    RăspundețiȘtergere