Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 decembrie 2019

Tîrgul de Crăciun de la Brașov- 2019


                De la Sibiu am plecat spre Brașov la Tîrgul de Crăciun din Piata Sfatului, centrul istoric al orasului. Brașovul este un oraș pe care îl iubesc tare mult, îmi place enorm să vin mereu aici. Dar acum vorbesc despre tîrg. Nu este așa de mare precum cel de la Sibiu și nici așa de spectaculos dar este plăcut. Un pic înghesuit mi s-a părut, deși loc ar fi fost destul. Au numai 30 de casuțe cu diverse produse, oferta mai mică deci, dar au de toate și aici, de la dulciuri la podoabe și diverse preparate culinare. Nici aici nu am reușit să cumpar castane, cînd m-am hotărît eu a început o ploicica și se cam înghesuia lumea să plece. Am vazut si comercianti din Republica Moldova aici, cu vestita ciocolata.







             Tîrgul de Crăciun de anul acesta are drept temă "Orașul din Poveste'', are în plus față de anul trecut 6 căsute unde copiii participă la ateliere pentru decorațiuni sau îi scriu moșului scrisori și le pun la cutia postală de la intrare. Tot pentru ei este montat și un carusel, iar un studio al Radio Magic FM  este responsabil de fundalul sonor al tîrgului. Pentru că era weekend, un eveniment cu premii întreținea atmosfera. Bradul este foarte frumos împodobit și am înteles că a fost clasat pe locul 16 într-un top. Locul era plin de turiști, poate chiar mai mulți decît la Sibiu, poate și pentru faptul că la Sibiu am ajuns în tîrg vineri. Cum am zis, nu chiar la fel de spectaculos ca cel din Sibiu, dar vederea la Tîmpa este o adevărată plăcere. Plus vinul fiert și alte bunătăți consumate în cantitate mai mare :)
























               Nu ocoliți tîrgul din Brașov, este un loc minunat de distracție pentru cei mici și un loc minunat de vacanță pentru cei mari. Am să vă arăt un loc deosebit unde am înoptat, o experiență inedită pot spune, un mic sătuc în interiorul unei curți, se numește Drachenhaus Urban Village, chiar lîngă Biserica Neagră, un spațiu de cazare cu camere dar și cu o grădină cu bungalow-uri sub formă de butoaie, cu 2 paturi, foarte calduroase. Singurul impediment era baia comună, foarte curată și mare, utilată corespunzator dar un pic mai departe.  Interesant și inedit, cum am zis. Pentru vară, un loc perfect, cu vedere excelentă, un loc unde poți sta cu prietenii liniștit la discuții sau diverse. Vă las cîteva imagini.




 


             Așadar, mi-a plăcut și la Brașov, în plus, am mîncat pîine pe vatră unsă cu untură sau cu pastă de jumări și cu ceapă roșie, nu credeam că se poate să-mi placă atît de mult, încercați neapărat! La noi în Dobrogea nu se obișnuiește, de aceea nu știam de această bunătate.

 


                       Si în weekendul viitor plec spre tîrgul de la București :)


14 comentarii:

  1. Multumesc pentru imagini! Poza cu turta dulce m-a convins sa-mi fac loc spre targ! :)
    Ca sa vezi! Habar n-aveam despre "satul din oras". Unde-oi fi fost?! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos. Se pare ca noi nici anul acesta nu reușim sa vedem alt târg inafara de cel din București. Dar ma bucur de imaginile alese de tine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie mi se pare inghesuit targul de la Brasov. Nici Piata Sfatului nu este extrem de impodobita. Recunosc ca bradul a fost frumos in fiecare an, aproape in fiecare an.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce dragut e si acest targ. E foarte faina perioada asta a anului

    RăspundețiȘtergere
  5. Noroc cu targurile astea ca ne introduc in spiritul Craciunului, altfel vremea de afara nu prea ne convinge.

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte frumos! Pe mine m-a dat gata! Anul acesta nu am vizitat niciun târg de Crăciun, sper să-l văd măcar pe cel din București.
    Mulțumesc, ca de obicei m-ai purtat cu tine și de această dată.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt tare dezamăgită că au tăiat un brad ,ca să nu mai zic că foarte mare pentru câteva zile...
    Apreciez orașele care au ales brazi artificiali sau în ghiveci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumos este! Chiar rau imi pare ca anul asta nu am reusit sa ajung la niciun targ de Craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Te invidiez ca ai ajuns la atat de multe targuri si te-ai bucurat de toate frumusetile de acolo

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce frumos! Eu din păcate nu pot sa ajung sa vizitez târgurile de Crăciun din Romania dar îți mulțumesc pentru poze, așa văd și eu cât de frumos este.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce frumos e! Mi-ar fi placut sa pot si eu ajuunge sa il vizitez dar la anul de acum.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tare frumos e Targul! Si cate bunatati de vanzare! Ador luminitele 😁

    RăspundețiȘtergere
  13. Cat de frumos! Imi plac enorm tragurile de Craciun si ma bucur sa vad ca au incepu sa tot apara si la noi in tara astfel de targuri frumoase.

    RăspundețiȘtergere