Totalul afișărilor de pagină

joi, 31 ianuarie 2019

Primavara incepe cu iMartisoare.ro

                 Un mit vechi spune ca Soarele a coborat pe Pamant in chip de fata preafrumoasa, dar un zmeu a furat-o si inchis in palatul lui. Si pasarile au incetat sa cante, copiii au uitat de joaca si veselie si lumea intreaga a cazut in mahnire. Un tanar curajos a invins zmeul, a eliberat fata, care s-a ridicat la cer si a luminat iarasi intregul pamant. Primavara a venit, oamenii munceau si cantau, numai tanarul zacea dupa lupta grea pe care o dusese. Sangele cald s-a scurs pe zapada, zapada s-a topit si au rasarit niste gingasi ghiocei. De atunci oamenii impletesc 2 fire, unul alb si unul rosu si leaga o floare, numind aceastea martisoare si cinstind astfel memoria curajosului tanar.


            Culoarea rosie simbolizeaza dragostea pentru frumos si curajul tanarului iar cea alba, ghiocelul, prima floare care scoate capul de sub zapada primavara.
      Se mai spun si alte povesti, care de care mai frumoasa, toate impletite cu snurul rosu-alb. Iarna isi leapada cojoacele iar noi ne bucuram de primele raze ale soarelui si de micile obiecte de podoaba ce ne inveselesc inimile. Oferiti persoanelor dragi din viata voastra minunate martisoare pandantiv ce pot sta alaturi de inima ta cu dragoste.




             1 Martie este o zi de sarbatoare foarte draga poporului nostru,  de acum incolo soarele o sa ne surada. Traditia martisorului se intalneste in spatiul carpatic si zone limitrofe, la români si la unele populatii invecinate, obicei anterior crestinismului, in legatura cu noul an agrar, celebrand primavara. Simbolul reinnoirii si vietii, al luminii si bucuriei, nu uitati sa daruiti aceste minunate bijuterii. Gasiti tot ce doriti in magazinul online iMartisoare.ro, trebuie sa le vedeti pe toate, alegerea o sa fie tare grea!
         Stiu ca o sa alegeti pisicuta sau libelula, sau poate un aducator de noroc cosar! Orice alegeti, daruiti cu dragoste!!


28 de comentarii:

  1. Frumoase, dar scumpute. Se plateste si transport.

    RăspundețiȘtergere
  2. de obicei nu am decat 2-3 persoane carora le ofer martisoare. dar si acelora, chiar le ofer din inima. asa ca o sa ma orientez spre ceva deosebit

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte elegant. Multumesc pentru prezentarea lor.
    Primul e chiar pe gustul meu!
    Un weekend colorat, draga Carmen! :) Mi-e tare dor de marea ta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt dragute martisoarele. De obicei iau pentru cateva persoane dragi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce frumos este mitul povestit de tine! Nu il stiam. Datorita tie am inceput weekendul intr-un mod romantic. Multumesc si pentru recomandarile de martisoare. Arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt foarte drăguțe,toate îmi plac!
    Weekend minunat să ai,Coco!
    Te îmbrățișez și mulțumesc de vizită!

    RăspundețiȘtergere
  7. Abia aștept să primesc martisoare, întotdeauna mi+au plăcut!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce frumoase sunt! Adevărate bijuterii ce pot fi purtate și în restul anului.

    RăspundețiȘtergere
  9. Anul acesta nu mai am timp să fac propriile mărțișoare, așadar voi cumpăra de pe iMartisoare. Le-am descoperit pe cele unicat și sunt tare fericită că voi dărui cele mai frumoase și deosebite mărțișoare.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cand aud de martisoare ma gandesc direct la primavara - lalele, oameni dragi! Este o luna(martie) tare draga mie! Desi traditia de a oferi martisoare vad ca se cam pierde, eu sunt una din acele persoane ce-mi place sa ofer tuturor persoanelor din viata mea cate o atentie D:

    RăspundețiȘtergere
  11. Hai cu primavara! Hai cu martisoarele! Foarte frumos ai povestit.

    RăspundețiȘtergere
  12. Un mit dragut, mărțișoare drăguțe. Aici e clar Martie ❤. Modelele alese sunt tare faine

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai e atat de putin si vine si 1 Martie. Sper sa vina si primavara mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mai e putin si vine 1 MArtie, nici nu imi dau seama cand trece timpul.Acest obicei de a imparti martisoare e foarte frumos, mai ales cand sunt atate modele care mai de care mai impresionante.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce frumos ai scris! Mi-aduc aminte cu mare drag de 1 Martie. Cand eram eleva le puneam toate in piept😀, aratam ca generalii din armata.Apoi ca profesoara veneam cu geanta plina de ele. Ce bucurie aveam sa ma uit la fiecare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu aleg iile pictate manual. Pisicile le am in curte. Numa 3, dar nu se stie ce rzerva viitorul.

    RăspundețiȘtergere
  17. Este o perioadă frumoasă a anului, o tradiție specifică nouă, românilor. Nu am întâlnit aici. Îmi amintesc cu drag de anii de școală când ofeream și primeam mărțisoare.

    RăspundețiȘtergere
  18. De la imartisoare cumpar mereu, insa prin emag!

    RăspundețiȘtergere
  19. Mi-e dor de când mergeam la școală și ne împărțeam mărțișoare. Acum mai cumpăr doar pentru cei dragi :D

    RăspundețiȘtergere
  20. Ma gandeam si eu zilele astea ce sa aleg pentru colegele de gradinita a fetitei mele. Imi place mult aceasta traditie si cred ca este un obicei placut care poate aduce zambete pe chipul multor femei

    RăspundețiȘtergere
  21. Le-am remarcat si eu pe acestea, sunt tare simpatice! Imi place ca au o multime de modele interesante, fiecare avand un simbol aparte

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce modele frumoase de martisoare au pe site! Stiu de unde imi comand, anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  23. Cei de la imartisoare chiar au martisoare faine si eu am plasat deja comanda.

    RăspundețiȘtergere
  24. La mine nu prea ajung martisoare ... nu ma iubeste nimeni! :)) Doar anul trecut am primit un plic plin de la o blogherita draga mie! :))

    RăspundețiȘtergere
  25. Imi plac martisoarele care pot fi folosite tot anul. Cele tip brosa, bratari sau pandative. Sunt superbe. Si prevestesc venirea primaverii <3

    RăspundețiȘtergere