Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 ianuarie 2019

Dobrogea lui Eminescu

              Pentru ca astăzi este Ziua Culturii Nationale si ziua marelui nostru poet Mihai Eminescu va prezint un eveniment inedit ce dezvaluie publicului ''Luceafărul'', celebra poezie, recitat de reprezentanti ai etniilor dobrogene.              Dobrogea, prin proiectul Experiente Dobrogene, demarat in anul ce a trecut, aduce un omagiu marelui poet. La eveniment au participat reprezentanti ai comunitătilor de aromâni, tătari, turci, lipoveni, bulgari, germani, ceangai, greci, armeni, găgăuzi, italieni si romi ce au recitat in limba materna a fiecarei etnii cateva strofe din poezia ''Luceafarul''.
          Astfel, o experienta dobrogeana si un eveniment national totodata s-a transformat intr-o intalnire de suflet a diversitătii in unitate, care, dincolo de efervescenta creată de opera si de viata geniului aduce liniste si intelegere omului obisnuit. ''Luceafărul'', recitat in toate ''limbile'' Dobrogei, dincolo de argumentele filozofice si detaliile literare, a creat o atmosferă relaxantă chiar si prin clipele de tăcere, punctată de istoria si traditiile oamenilor si pămantului dobrogean.- Laura Stroe

            ''Dobrogea lui Eminescu'' un eveniment inedit primit cu multă caldură de public si pregătit cu multa dragoste de initiatorii si organizatorii proiectului, Stănica Enache- presedinte Inomar Cluster, dr. istorie Laura Stroe- presedinte Asociatia Culturala Wild Art, umilul meu ajutor cu care ma mandresc si gazda Enise Ali- cafeneaua Jade Constanta. Inregistrarea facuta de DOTTO TV pentru cine doreste sa vada acest eveniment deosebitȘ https://www.facebook.com/oprea.cami.9/posts/


        ''Orice s-ar intampla in destinul românesc, oricate dezastre si suferinte ne-au mai fost urzite, nici o armata din lume si nici o politie, cat ar fi ea de diabolica, nu va putea sterge Luceafarul din mintea si din sufletele romanilor''. 
                                             Mircea Eliade

28 de comentarii:

 1. O initiativa foarte frumoasa. Atata cultura intr-un singur loc. Are dreptate Mircea Eliade prin citatul spus la finalul articolului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte frumos eveniment! Bine ar fi sa il serbam in fiecare zi pe Eminescu :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce eveniment frumos! Ma bucur ca este amintit Eminescu, chiar daca doar pe 15 ianuarie! Foarte frumos! Felicitari

  RăspundețiȘtergere
 4. Cred ca a fost un eveniment foarte deosebit!
  Ti-am mai scris eu tie ca sunt tare geloasa pe voi! :)))
  Pupici!

  RăspundețiȘtergere
 5. Un eveniment cultura tare frumos si educativ.

  RăspundețiȘtergere
 6. Din imagini se vede ca a fost un eveniment foarte frumos si oficial te invidiez ca mergi la toate evenimentele culturale care au loc, mi-ar fi placut si mie sa o pot face! :*

  RăspundețiȘtergere
 7. Te felicit ca ai participat la un astfel de eveniment, de unde sigur ai plecat cu o incarcatula spirituala si emotionala greu de descris. Super citatul lui Mircea Eliade.

  RăspundețiȘtergere
 8. Ai mare dreptate! Nimic nu va putea sterge Luceafarul din mintea si din sufletul nostru.

  RăspundețiȘtergere
 9. Foarte foarte frumos ai prezentat evenimentul!

  RăspundețiȘtergere
 10. Foarte frumos evenimentul! Mi-a facut mare placere sa citesc despre el.

  RăspundețiȘtergere
 11. Un articol absolut minunat! Ma bucur mult ca ai abordat acest subiect.

  RăspundețiȘtergere
 12. Aveti niste evenimente foarte dragute acolo la voi, eu am invatat la scoala Mihai Eminescu si mereu faceam lucruri frumoase de ziua lui.

  RăspundețiȘtergere
 13. Ce idee frumoasa pentru un eveniment.Superbe costumele populare. Cred ca v-ati simtit minunat.

  RăspundețiȘtergere
 14. Ce eveniment frumos! Cred ca peste tot ar trebui sa se faca astfel de evenimente.

  RăspundețiȘtergere
 15. O inițiativă care merită toată admirația și aplauzele mele, Doamne-ajută să se păstreze și să rămână adevărat citatul din Mircea Eliade. Prea mulți văd că se preocupă în ultima vreme de de-mitificare, de renegare a valorilor.
  Felicitări, mă înclin!

  RăspundețiȘtergere
 16. Sunt foarte interesante aceste evenimente din zona ta deoarece le poti privi din punctul de vedere al mai multor nationalitati.

  RăspundețiȘtergere
 17. Noi il sarbatoream la scoala! Era Frumos!

  RăspundețiȘtergere
 18. Ce evenimente culturale frumoase aveti voi in zona. Chiar va admir.

  RăspundețiȘtergere
 19. Un eveniment deosebit de interesant! Felicitari pentru fotografii - sunt extrem de bine realizate si foarte expresive!

  RăspundețiȘtergere
 20. Un eveniment frumos care a avut drept scop un moment foarte emotionant

  RăspundețiȘtergere
 21. Ca de obicei la tine pe blog, tot evenimente unul si unul ... !

  RăspundețiȘtergere
 22. Ce initiativa frumoasa! Iar costumele sunt absolut superbe 😊

  RăspundețiȘtergere
 23. Uite un eveniment la care chiar mă oftic că nu am luat și eu parte. Cu siguranță ai avut parte de o experiență memorabilă.

  RăspundețiȘtergere
 24. Ma bucur sa vad ca participi la evenimente de acest gen care sunt foarte frumoase si in care sunt convinsa ca ti-ai facut o gramada de prieteni

  RăspundețiȘtergere
 25. Foarte frumos evenimentul cu Eminescu! Mă bucur că sfera culturală nu dispare din Dobrogea! 😘 Frumoase și costumele.

  RăspundețiȘtergere
 26. Foarte dragut ca s-au organizat astfel de ziua Marelui Poet Mihai Eminescu!

  RăspundețiȘtergere
 27. Foarte fruoase aceste evenimente , cu siguarnta e pacat sa le ratezi

  RăspundețiȘtergere