Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 iunie 2017

Impreuna pentru #plajecurate!


                              Vrem #plajecurate!


                   In cadrul Green Week, echipa Mare Nostrum, Cercetasii Marini, Marine Explorers, voluntari si parteneri, au organizat un eveniment sustinut de Petrom, campanie de constientizare privind importanta in a avea #plajecurate. Un grup de scafandrii profesionisti vor explora adancurile marii in cautarea deseurilor iar piesa de rezistenta, ''dezvelirea'' unui artwork realizat integral din mucuri de tigara.
                   Mare Nostrum sunt mai mult decat o asociatie nonguvernamentala de mediu, este o echipa de oameni dedicati, cu initiativa si dorinta arzatoare de schimba lumea in bine. Organizatia lupta de mai bine de 20 de ani pentru conservarea biodiversitatii si salvarea ecosistemului marin al Marii Negre, este o asociatie deschisa tuturor cetatenilor preocupati de degradarea mediului litoralului românesc. Misiunea acesteia este de a determina schimbarea practicilor si atitudinilor actuale ale comunitatilor locale, factorilor de decizie si altor grupuri de interese, cu cele care asigura conservarea si utilizarea rationala a resurselor naturale din zona costiera româneasca.










            Artwork realizat din 16000 de mucuri de tigara necesare pentru a semnala o problema reala a plajelor românesti, o campanie de constientizare in scopul de a arata cat de mult poluam plajele si adancurile Marii Negre. Sigur nu vrei sa te asezi pe mucuri de tigara atunci cand te duci la plaja! Sigur nu vrei ca cel mic sa construiasca un castel din mucuri de tigara, in loc de nisip, pentru ca spre asta ne indreptam!





                   ''Locul lor nu este pe plaja, este in scrumiere. Iar responsabilitatea fiecaruia dintre noi este sa le colectam intr-un recipient si sa le aruncam la cos''! Dincolo de toxicitatea lor, mucurile de tigara afecteaza foarte mult ecosistemul marin- Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum






               La finalul anului 2016, 16000 de mucuri de tigara au fost inregistrate pe 8 sectoare de plaja, un numar alarmant de ridicat. #16000pentruconstanta, adica necesarul de mucuri pentru realizarea artwork-ului de constientizare privind aceasta problema.

 aici sunt 1000 de mucuri de tigara, nici macar un sfert din mucurile de tigara gasite pe plajele din Constanta.

       Pe 10 iunie, va avea loc o actiune de beach clean up, tot in cadrul Green Week 2017, in zona Pescarie. Te asteptam si pe tine!!! Sa demonstram ca se poate ALTFEL!!! Daca doriti sa ajutati pe 10 iunie, ii gasiti aici!

22 de comentarii:

  1. Oare daca s-ar fi facut din pet-uri, ce dimensiune ar fi avut?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Spre rusinea mea, cred ca un muc de tigara era al meu. De ce sa nu recunoastem? Cine n-a aruncat pe jos, macar o data in viata lui...

    RăspundețiȘtergere
  3. interesantă acţiune ! dacă cei care vin le plajă pe litoral s-ar gândi măcar un minut la frumuseţea locului, ar putea s fie mai atenţi cu natura !
    felicitări pentru postare !
    duminică însorită !
    pupic !

    RăspundețiȘtergere
  4. din pacate, la noi asa e, raman pe plaja tot felul de gunoaie... ca si in zonele de picnic, e aceeasi problema. oricum, sper sa ne mai civilizam si noi in curand

    RăspundețiȘtergere
  5. :(, foarte urat din partea noastra, eu una nu fumez, dar sotul meu da, si spre rusinea mea le arunca pe jos :(.

    RăspundețiȘtergere
  6. O initiativa foarte frumoasa! Ii felicit! Eram sigura ca vir gasi multe mucuri de tigara :(

    RăspundețiȘtergere
  7. Super tare ideea, toti se plang ca mizerie la plaja ca nu pot sta ca nu stiu ce dar putini pastreaza curatenia sau chiar aduna dupa altii.

    RăspundețiȘtergere
  8. E enervant şi trist în acelaşi timp că mereu cineva trebuie să adune după noi! Tare prost stăm la educaţie şi bun simţ! Felicitări celor implicaţi în acţiune!

    RăspundețiȘtergere
  9. Inițiativa acestei organizatii este lăudabilă si este bine sa se alăture cât mai multe persoane sau chiar sa evite sa arunce gunoaie in locuri publice

    RăspundețiȘtergere
  10. Wow, bravo! Eu chiar nu inteleg cum nu "te doare" sa lasi dupa tine mizerie, sa arunci asa cu nepasare orice si oriunde!

    RăspundețiȘtergere
  11. initiativa e super, doar oamenii sa fie oameni..

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu stiu ce fel de suflet au cei ce pangaresc, ca nu pot folosi alt cuvant, totul in jurul lor...
    Sunt utile si frumoase aceste actiuni, dar efectul in circumvolutiunile unor semeni, habar nu am de ce nu are impact...
    Multumesc mult pentru postare.
    O saptamana minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  13. La capitolul bun simt unii romani stau cam prost, tocmai de aceea sunt si atatea gunoaie. Frumoasa initiativa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Cat inca se mai considera aruncatul pe jos ca fiind normal, "ca si altii fac"..nu se schimba nimic. Raman cei mici sa fie educati cum tb, si vine si schimbarea..

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumim frumos pentru material! Trebuie sa marturisim ca a fost un eveniment la care s-a muncit foarte mult, de la colectarea mucurilor de tigara, pana la lipirea lor, una cate una, pe bannerul lung de 4 metri. Adevarat, ne-au mai ramas mucuri de tigara pentru inca un banner, de aceeasi dimensiune. Noi credem ca se poate sa avem #plajecurate. Daca oameni frumosi, ca cei pe care ii vedem acum, fac cate un pas, putin cate putin, atunci plajele noastre sunt salvate. Multumim tuturor pentru cuvintele frumoase si va asteptam cu drag la evenimentele noastre. Echipa Mare Nostrum

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari!!! <3
    Locul acestor deseuri nu este nici pe plaja, nici pe strazi, nici pe spatiile verzi...
    Nu ar trebui sa existe de la bun inceput. Dar daca tot exista, macar sa nu mai fie aruncate la intamplare.

    ps: cand mergi la munte, la mare, la "aer curat" te bucuri de aer... totusi :P. Si ii lasi si pe ceilalti sa o faca.

    RăspundețiȘtergere
  17. Super evenimentul, as fi participat si eu datorita faptului ca imi doresc #plajecurate in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  18. O initiativa foarte frumoasa! Si cata munca acolo! Ma bucur ca romanii se mobilizeaza.

    O idee tematica am gasit acum cativa ani in Anglia, unde plajele sunt imense si ... cu plastice. Un englez a propus ideea: #2minbeachcleaning si invita pe toti care treceau pe o plaja sa culeaga timp de 2 minute niste gunoaie (2 minute sunt suficient pt a umple o punga ...) .

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce proiect fain!Felicitari pentru initiativa, nu stiu cati dintre noi noi ne dam seama de pericolele ce ne pandesc.

    RăspundețiȘtergere