Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 martie 2017

Un gest mic pentru o cauza mare- modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva si Nou-Nascuti Constanta

                   Dna Alina Vasea, voluntar la Daruieste Viata si la propria asociatie Daruieste Aripi, impreuna cu alti voluntari se implica in multe cazuri de strangere de fonduri dedicate in special copiilor bolnavi. Centrul Medical Focus este un proiect realizat cu succes, dedicat diagnosticarii, tratarii, monitorizarii si sustinerii copiilor cu boli onco-hematologice si reumatologice din zona de sud-est a tarii.


             Urmatorul proiect in desfasurare este reconstructia si modernizarea Sectiei de Terapie Intensiva Nou-Nascuti si a Compartimentului de Prematuri din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta. D-na Alina Vasea ne-a invitat sa ne povesteasca despre importanta proiectului si despre faptul ca ne priveste pe toti acest aspect si putem incerca sa ajutam proiectul prin donarea de 2 euro la 8845, redirectionarea de 2% din impozitul pe venit,  sau 20% din impozitul pe profit.

              O zi speciala in care am inteles pe deplin nevoile micutilor care se lupta din rasputeri sa traiasca si care au nevoie de cateva conditii pentru a razbi mai usor.



               Dupa echiparea corespunzatoare am pornit in vizitarea sectiei. Aici am cunoscut-o pe Ema, un bebe de cateva saptamani care a cantarit numai 450 de grame, o luptatoare, acum la o luna jumate are 700. Ema are nevoie de multe, Ema este un miracol! Trebuie sa o ajutam!!


                         Trebuie construita o structura moderna si eficienta, adaptata numarului de pacienti din regiune si in concordanta cu cele mai inalte standarde din domeniul medical. Fundatia Vodafone Romania sustine proiectul de renovare a sectiei prin dublarea sumei stranse in campania nationala, organizata de Asociatiile Inima Copiilor si Daruieste Aripi. Spatiile existente sunt insuficiente si improprii, incubatoare inghesuite pe holuri si in sala de nasteri, aparatura depasita, echipamente medicale putine, vechi si suprautilizate, climatizare rudimentara iar echipa medicala face eforturi uriase sa ingrijeasca numarul mare de pacienti si sa preia urgentele. Mortalitatea infantila este cea mai mare din tara si de 3 ori mai mare decat media europeana.







                    In prezent, s-a finalizat proiectul tehnic, partea de arhitectura si cursurile de specializare in strainatate a cadrelor medicale. Campania este in derulare si trebuie sa intervenim cu totii pentru strangerea de fonduri.
                              Implicati-va!!!


   Lucrarile vor dura maxim 12 luni iar rezultatul va fi similar celui de la Spitalul Marie Curie Bucuresti:



                          Hai sa schimbam impreuna viitorul acestor copii!
                                      SMS 8845
                           http://www.nounascuticonstanta.ro/
                           http://www.daruiestearipi.ro/daruieste-primul-zambet/

18 comentarii:

  1. Se intampla atatea tragedii din cauza lipsei de fonduri si de implicare a oamenilor!
    Trebuie sa ajutam cat putem noi pentru ca in baza fondurilor de la stat....

    RăspundețiȘtergere
  2. copii sunt viitorul nostru si pentru ei trebuie sa luptam,altfel ne pierdem in neant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru ei si pentru batranii neajutorati trebuie sa facem mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce cauza nobila! Sa fie cu noroc! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa dea Dumnezeu sa se poata duce la bun sfarsit acest proiect si micutii sa aiba sanse la o viata sanatoasa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Offf...acesti micuti au nevoie de noi, felicitari pentru initiativa si mult succes in realizarea acestui proiect atat de important!

    RăspundețiȘtergere
  7. O initiativa de laudat! Chiar daca sunt din alt oras nu as vrea nimeni sa aiba "conditiile" pe care le-am indurat in spital cand am nascut. Vad ca asta e boala generala in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar mi-as dori sa se puna mai mult accentul pe spitale, in special cele pentru copii. Totusi sanatatea e pe primul plan!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarmanii copii... O minunata initiativa! Sa fie cu noroc si copiii care isi incep viata infruntand - din primele zile - dificultati prea mari pentru ei sa aiba o sansa in plus de a castiga lupta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pacat , mare pacat ca spitalele din Romania arata cum arata, desi s=ar putea face mult mai multe

    RăspundețiȘtergere
  11. Intr-un fel e trist sa realizezi ca multe lucruri sunt realizate prin voluntariat sau donatii, probleme care, de altfel ar fi trebuit sa fie rezolvate de institutii speciale si din taxele platite de fiecare cetatean.
    Numai apreciere pentru toti cei care se implica in aceste cauze!

    RăspundețiȘtergere
  12. F.frumoasă inițiativă și frumos lucru din partea ta că o popularizezi!

    RăspundețiȘtergere
  13. Un gest foarte frumos. Mi-ar placea si mie sa ma implic mai mult si sa fac voluntariat. Toate aceste lucruri ar trebui facute de stat dar ii doare in dos :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Offf...un gest minunat. Imi place sa ajut si mai ales sa fac voluntariat. Cand am nascut eu erao o mamica care nascuse la 25 de saptamani i-ar bebe cantarea 900 grame iar medicii nu ii dadeau prea multe sanse de supravieturie. Pentru totii copilasii trebuie o schimbare.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu inteleg de ce spitalele au mereu o problema cu tevile de apa. Dintotdeauna am vazut la spital-e tavane scorojite de apa infiltrata...!

    RăspundețiȘtergere
  16. tare bine mi-ar parea ca si la noi sa faca ceva lucrari, ca e jale in spital!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ar trebui sa ne implicam cu totii! Cunosc spitalul si e jale in unele sectii.

    RăspundețiȘtergere
  18. Frumoasa intiativa! Sper sa fie de succes!

    RăspundețiȘtergere