Totalul afișărilor de pagină

joi, 19 iulie 2012

Luna...si parul !

             
           In toate epocile si civilizatiile omul a folosit parul ca element de identificare , de putere , de vitalitate si de seductie . Chiar si astazi , prin coafura ( care in latina se numeste comae ) transmitem foarte multe mesaje referitoare la personalitatea noastra . Inca din antichitate , omul a constatat influenta lunii asupra cresterii si starii de sanatate a parului . El cunostea momentul potrivit pentru spalatul sau taiatul acestuia ( in acest sens au fost descoperite documente ale diferitelor populatii care atesta ingrijirea parului in functie de fazele lunii ). De exemplu , barbatii isi taiau parul in zodia leului pentru ca ecesta sa se mentina sanatos , puternic , si a evita chelia . Parul se spala atat in faza descrescatoare cat si in cea crescatoare a lunii . In ce priveste vopsitul , persanii , grecii , romanii foloseau substante de origine vegetala , minerala sau animala - coaja de nuca , vin , otet ,henne' . In epoci diferite , populatiile au constatat influentele lunii asupra corpului uman si a parului , dar intodeauna aceasta a fost considerata o credinta populara .
           Lunoterapia este un studiu recent care vrea sa demonstreze efectele fazelor lunii asupra corpului uman si urmareste starea de bine si intarirea functiilor vitale ale organismului . Studiile asupra lunoterapiei au demonstrat ca parul taiat la momentul potrivit , in faza crescatoare a lunii , va creste mai repede , mai sanatos si mai stralucitor . In faza descrescatoare , creste mai greu , dar firele sunt mai puternice si matasoase . Voi ati observat asa ceva ?...mie imi creste repede parul , dar bag seama ca ultima data l-am taiat in faza descrescatoare :)))...de cate ori vreau sa-l las lung...creste greu !

           Sa va arat una din tunsorile fiica-mii...care mie mi-a placut foarte mult , chiar m-am tuns si eu la un moment dat...si s-a suparat Monik...asa ca l-am lasat sa creasca :)




          Asa ca... daca vreti sa creasca repede...urmariti luna :)))))))
                                      Xoxo

22 de comentarii:

  1. Mi-a crescut parul de atunci :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am inteles niciodata de ce mama imi tot repeta sa nu ma tund cand e luna plina dar nici nu m-am interesat de un raspuns ;))
    Si apropo de luna, acum o sapt si ceva am vazut-o atat de aproape, m-am uitat la ea printr-un telescop, se vedeau atat de bine si clar "porii" deschisi ;)).
    Ehh, emotii...

    RăspundețiȘtergere
  3. O avantajeaza forma fetei si culoarea parului-un blod foarte frumos
    Eu am parul lung, n-am fost niciodata tunsa scurt. O, ba da....pe cand imi facea mama bretonel in baie

    RăspundețiȘtergere
  4. am uitat sa ne uitam la luna ca azi il trundem si pe Bijou...si poate-i creste mai greu :))))...o fi valabil si la pisoi ????

    RăspundețiȘtergere
  5. hmmm, eu nu stiam asta cu luna, in schimb cred foarte tare in faptul ca cel/cea care iti tunde parul trebuie sa aiba energii pozitive, altfel parul creste foarte greu. siiiiii, in afara subiectului, ti-am zis vreodata ca imi place mult de tine pentru ca ai un simt al umorului absolut delicios si remarcabil?! te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu mi-ai zis...daa' poti sa zici...ca sa stii..nici suparacioasa nu sunt :)

      Ștergere
  6. Cam asa-i freza mea de acum. Doar "bretonul" e ceva mai scurt. Aaaa, si-mi place la nebunie. Cica ma face sa par mai tanara si mai "jucausa" =))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce fata frumoasa ai si tu repede vroiai sa fii "Hotter Than My Daughter".... pfffff!!!!
    Bine a facut ca sa suparat pe tine fata, doar nu esti sora ei..... si nici atunci!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Parul meu nu creste niciodata repede :((

    RăspundețiȘtergere
  9. Habar nu am avut de asa ceva.Mie imi creste parul foarte repede indiferent cand si cine ma tunde.Diana mea in schimb,are un par care creste foarte greu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Thanks for the sweet comment on G&G; do you have Google Translate by any chance? I'd love to be able to read your blog as well :)

    xoxo,
    Paris

    glitteratiandglamour.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  11. 35 in Romania, Finlanda nu se mandreste cu asa numar mare, noi daca avem un max. de 25 e bine :D

    RăspundețiȘtergere
  12. ai primit un tag de la mine http://beautymakeupwithme.blogspot.ro/2012/07/liebster-blog-award.html sper sa il faci.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte interesant a fost tunsa fiica ta! A fost curajoasa sa aleaga asa o tunsoare!
    Eu am avut parul lung multi ani, cel mai lung a fost aproape de talie, insa de pe la 40 am inceput sa ma tund bob franjurat.
    Regret buclele, dar e mult mai usor de intretinut un par scurt.
    Seara placuta Coco!

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) cred ca si eu m-am tuns intr-o faza descrescatoare ca al meu parca nu mai creste deloc:))))

    PS: si mie imi place tunsoarea:D ma teeenteazaaa X_X

    RăspundețiȘtergere
  15. So nice hairstyle!
    xxx
    S

    http://s-fashion-avenue.blogspot.it

    RăspundețiȘtergere
  16. Wow,ce interesanta chestia cu luna!
    P.S.faina tunsoare! :>

    RăspundețiȘtergere