Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 ianuarie 2012

Reflexologia

                   In plin avant al reflexologiei , nascuta din medicina chineza , masajele rafinate sau simplele gesturi de confort , dau o placere suverana...masajul talpilor .
                  In medicina chineza , bolta plantara reflecta integralitatea organismului nostru in 60 de puncte reflexogene ( si 7200 de terminatii nervoase ) , asupra carora reflexologul va aplica presiuni , pentru a elimina toxinele care franeaza influxul nervos si energia vitala , pentru reechilibrarea circulatiei sangvine si limfatice , cresterea capacitatii imunitare a organismului , imbunatatirea activitatilor organelor interne si metabolismului . O medicina alternativa , preventiva si curativa in acelasi timp , chiar daca abordarea occidentala pune mai mult accentul pe aspectul de destindere . Asta dorim si noi...pentru tratarea diverselor afectiuni se ocupa reflexologul specialist...noi ne limitam la relaxare !


                 Treceti la masaj : - prizoniera inchisa si incinsa , talpa - odata eliberata de pantof - va va fi profund recunoscatoare daca ii veti pune in miscare , usor , fiecare articulatie , fiecare deget . Masati din exterior spre interior pentru a alina talpile , insistand asupra calcaielor obosite , cu sprijin activ din partea unei creme hidratante , care va inmuia partile tari si calozitatile , conservand pelicula hidrolipidica .
                  Sfatul reflexologului : incepeti cu laba stanga , unde se aduna toxinele . Laba piciorului drept este sediul emotionalului si al energiei profunde . Tragand de degetele picioarelor , veti lucra asupra creierului , urechilor si ochilor . Un obicei bun ar fi sa pastrati aproape un rulou de masaj din lemn ( cu tepi ) de rulat pe talpi , pentru a va destinde in toate situatiile ( chiar si la birou ) .
                  Auto-masajul , e bine....masajul in doi e si mai bine !!! :) Starea de bine , destinderea absoluta , dar si senzualitatea se intalnesc . Cu un ulei de masaj , pentru mai multa placere . Unul din cele mai bune uleiuri de masaj de baza este uleiul de migdale , uleiul de avocado ,  uleiul de porumb , chiar si cel de masline la care se pot adauga uleiuri esentiale in cantitati mici  4- 6 picaturi , dupa preferinte , bineinteles stuudiind atent aceste uleiuri esentiale la care unele persoane pot fi alergice sau unele uleiuri sunt iritante .

 ( sfaturi din cartea FACE AND BODY by Marie Claire )


16 comentarii:

  1. i didn't understand a single word, but i love the glitters on the pictures.. is it a foot?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))... It's about reflexology, but right up in google translator...:)

      Ștergere
  2. Interesant si placut in acelasi timp,dar mai ales util si sanatos. Am o pietena care face reflexoterapie insa niciodata nu am avut timp macar sa incerc.
    Ador masajul dar ca de obicei,nu prea sunt amatori!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Good post, I didnt have to use google translator! haha Aimee
    www.new-yorkdoll.blogpot.com
    xxx

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt o norocoasa! Am parte zilnic de masaj, in special la picioare :X

    RăspundețiȘtergere
  5. I don´t understand :( !!!
    hahah But I hope you have a great weekend! :)
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  6. A ja lubię, to o czym piszesz :-). Wierzę w to, przekonałam się o tym na własnej skórze. Pozdrawiam.
    Şi îmi place, atunci ceea ce scrie :-). Cred că am convins-o pentru tine. Al tău.

    RăspundețiȘtergere
  7. This is great for the mind and body!
    xoxo from Spain,
    Mónica

    RăspundețiȘtergere
  8. un masaj in doi as incerca si eu :))

    RăspundețiȘtergere
  9. iaca asta mi-ar fi fost si mie buna zilele astea :))). cum ti-e nasucul? te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. am incercat aseara un masaj la talpi , dar are dreptate CLM , ar fi mai bine in 2 :)))...nasul , mai bine..incerc sa uit !

      Ștergere