Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 ianuarie 2012

3 grasimi bune


                   Grasimi prietenoase care nu ingrasa ci ajuta la indepartarea kilogramelor in plus .

     1. Ulei de cocos : contine un soi de trigliceride care se gasesc in foarte putine alimente , care ajung direct in ficat , evitant fluxul circulator care le-ar fi depus in celulele adi[oase sub forma de cumuli .Pentru a le sintetiza , organismul necesita cantitati ridicate de energie . Poate fi utilizat la fel ca untul , pe felii de paine , cu legume sote , la salate . Inclus in alimentatie ajuta la arderea a 45 de calorii in plus in fiecare zi . Se gaseste in magazinele specializate sau in Plafar , eu l-am cumparat din DM , am avut emotii cu gustul , dar este chiar bun . Incalzesc o lingurita si pun in salate , in supe etc , chiar nu simt nici-un gust gretos sau altceva , se imprastie si amesteca cu uleiul de masline pe care-l folosesc normal in salate .



    2. Enova : uleiurile traditionale contin 3 tipuri de acizi grasi , insa uleiul Enova are in componenta numai doi . Acesta este motivul pentru care organismul il sintetizeaza in mod diferit . Foarte asemanator cu modul in care se proceseaza uleiul de cocos , Enova trece direct in ficat , unde este ars si folosit ca sursa de energie . Persoanele care au inlocuit 15% din caloriile consumate cu Enova ( intre 3 si 6 lingurite ) au scazut in greutate si au pierdut 3% din tesutul adipos . Este un ulei perfect pentru salate si garnituri de legume , sote ' -uri .Din pacate , oricate eforturi am depus pentru procurarea lui , nu l-am gasit in nici-un magazin din orasul meu  , dar o sa mai caut...poate stie cineva unde se gaseste ?


   3 . Untul de arahide , migdale sau macadamia : cercetarile in domeniul nutritiei au relevat faptul ca persoanele care adauga aceste grasimi in alimentatie tind sa cantareasca mai putin decat cele care le evita . In plus , se stie ca daca avem o dieta bazata pe un consum constant de proteine , grasimi si fibre , senzatia de saturare persista  . Eu am cumparat migdale crude , alune mai putin ( nu prea ma dau in vant dupa ele , imi plac mai mult nucile noastre ) , nuci de macadamia , care sunt mai grase , dar nu rele , pot fi adaugate la micul dejun in iaurt , lapte , impreuna cu deserturi , sub forma de gustari  .



( am cumparat unt de arahide , dar nu ma dau in vant dupa el :).. nu vorbesc aici despre virtutile cosmetice ale acestor uleiuri  si unturi , se cunosc , eu folosesc foarte mult......si acest unt de arahide il folosesc pe post de masca de par ) , in schimb migdale si nuci de macadamia ,( pe care nu le gasesc decat in Real)...as tot manca ...:)

21 de comentarii:

  1. Bine de stiut! As incerca si eu uleiul de cocos. Daca voi gasi, voi cumpara. Cine nu ar vrea sa arda 45 de calorii in plus pe zi?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta de cocos ...hmmm...il folosesc pe post de crema de corp , de masca de par , in cada , pe plaja...acum il si mananc...o sa vezi , Oana...o sa iti placa tare mult :)

      Ștergere
  2. buna, am vazut ca te intereseaza produsele nyx, in 30 pun comanda pentru produse nyx, daca doresti ceva ma gasesti la [email protected] sau pe http://cheaplboutique.blogspot.com . Scuze daca am deranjat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc frumos , acum trebuie sa consum ce am , ca s-au strans :)...poate alta data ! intr-adevar , imi plac !

      Ștergere
  3. RICO RICO
    Feliz viernes
    Un besito ^^
    http://janakitchen.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. :D nu le am cu lucruri din astea :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesant articolul! Dintre toate am incercat numai untul de arahide si recunosc ca nici mie nu imi place simplu, dar il pun pe felii de mar si mananc cate putin. E singurul mod in care il pot manca :)

    RăspundețiȘtergere
  6. hi there!!! just wanted to let you know that i'm hosting a Tommy Hilfiger giveaway open to anyone around the world, doesnt matter if you live in europe, you can participate and we'll ship you the price!!



    whynotmexico.blogspot.com/2012/01/tommy-hilfiger-giveaway.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Recunosc...cateva din chestiile astea nu le stiam!

    RăspundețiȘtergere
  8. Looks nice!
    www.darkwingscity.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  9. Da. toate astea sunt bune. sa incerci si untul de cacao. deci.. e baza ciocolatei :)
    poti sa il pui si pe corp, par, ten, dar iti e mila :) ai sa vezi ;)
    si pe buze mmmm

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e chiar urmatorul pe lista :)...astept sa termin ce am intai...ca am cam multe...si de cocos , si de macadamia , si de shea...apoi cacao...abia astept !

      Ștergere
  10. faina postare! e foarte bine sa stim ce putem manca si ce nu, ce ingrasa si ce nu. ca unele alimente sunt inselatoare, pot parea bune si nu-s. e valabila si reciproca!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mie-mi zici...ca tot ii trag cu bomboane d-alea la care m-au spurcat prietenele tale de sarbatori ...uite exemplu de aliment inselator...cum zisesi :))))

      Ștergere
  11. uaaaa ... nu-ti place peanut butter!?! :)
    uf, as manca cate un borcan intreg, greu mi-e sa ma abtin cand am cate unul in frigider.
    Pe par nu m-am gandit sa dau, ce face? si nici nu stiu dca asa avea incredere, adica daca l-as face eu acasa poate, stiu e ciudat, in stomaca il bag dar pe par nu am curaj sa dau !!!
    Am tot zis ca o sa caut retete de facut in casa ...
    Ulei sau unt de cocos e in plan, cat costa la Plafar? mai luam cate o nuca, lunar cand mergem la market sa facem aprovizionare mai serioasa, o mancam ca atare, ne place.
    Nr 2 chiar nu stiu ce e, sorry, nu le poti sti pe toate :D
    Noi avem provizii serioase si mancam aproape zilnic nuci (migdale, nuci, caju, alune), seminte (dovleac, floarea-soarelul si altele), germeni, fructe deshidratate, asta pe langa conserve, gemuri, compoturi homemade, si tot e loc si de mai bine :D
    Si uleiul de in este iar foarte-foarte bun, atat intern (si nu ma refer neaparat ca purgativ, curata vasele de sange, si ajuta si el la slabit :) ) cat si extern.
    Aveam in plan o prajiturica raw-vegan (nu, nu sunt, dar ma inspir de multe ori) la care cautam cu ce sa inlocuiesc uleiul de cocos, poate chiar il achizitionez defapt :)

    RăspundețiȘtergere
  12. da , nu-mi place...mi se pare ciudat ...si in par l-am pus ca sa nu-l arunc :)...am zis ca daca pun unt de cocos..o fi bun si asta de ceva :)))...tare rationament , nu ?
    untul de cocos l-am luat din DM si am dat parca 28 de lei pe borcan , dar am mai luat si de pe elemental.ro mai de mult .
    ...cu nr 2 , oricat am cautat nu am gasit nicaieri , dar e bine de tinut minte !
    ulei de in sunt la a 5-a sticla :)))
    si eu cochetez cu retete vegane , nici eu nu sunt , dar am mancat diverse si imi plac foarte mult...eu am un mod de viata similar dietei mediteraneene si ma simt super ! ( cu mici calcaturi strambe...pe alocuri :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiam! Multumesc de informatii! :)

    RăspundețiȘtergere