Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 14 noiembrie 2020

Dobrogea pitorească- Mănăstirea Valea Teilor

 

           O poiană înconjurată de păduride brad, pin, foiose și tei, mulți tei, izolată de viața satelor din jur și relativ greu de ajuns în zilele ploioase și un loc de reculegere și meditație mai puțin cunoscut din Dobrogea noastră pitorească. Intre localitățile Niculițel și Valea Teilor, un drum forestier duce către o mănăstire de călugari, drum greu de parcurs după cum am spus. Nimic nu te pregătește- din contră, drumul te sperie puțin- pentru ce ai să gasești acolo, dincolo de perdeaua de pomi de care este înconjurată ca o fortăreața. Treci de pomi și în față dai peste un mic rai. Sute de plante perfect îngrijite, o mică bisericuță superb pictată, liniște, serenitate și pace. Vă las să savurați și voi! Impresionată este puțin spus și deși am fost de 3 ori aici în această vară, abia aștept să revin.








                Așezământul este relativ nou, prinde contur în 2007, are hramul Izvorul Tămăduirii, precum și hramul Paraclisul Sfinții 40 de Mucenici. Locul străjuit de păduri, printre care și teiul, un peisaj absolut fantastic, merită aprofundat. Cum dă colțul ierbii, vreau să merg și să străbat și o bucată de pădure, în perioada înfloririi teiului, în special. In imediata vecinătate se află și un izvor cunoscut de către localnici ca având puteri miraculoase.


































           Un peisaj de basm al Dobrogei, pe care vă invit din tot sufletul să-l vizitați, Dobrogea este fantastică iar astăzi este chiar Ziua Dobrogei- 14 noiembrie este marea zi a unirii efective a Dobrogei cu România. In aceasta zi, în 1878, a fost lansată Proclamatia către dobrogeni și Inaltul Ordin de Zi, când primele unități militare au trecut Dunarea, întâmpinate cu bucurie în Dobrogea.





























10 comentarii:

  1. Un mic colț de rai, înconjurat de flori multicolore. Superbe fotografiile!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata magnific! Este minunat ca poti face astfel de drumetii. Multumesc, Carmen!
    Un weekend frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Curtile manastirilor sunt impecabile, minunate si colorate in orice anotimp.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si iata un mic colt de rai care merita tot efortul de a fi vizitat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Superba locație! Și, Doamne, cât s-a transformat! Ultima data am vizitat-o în data 2012...

    RăspundețiȘtergere
  6. Un cold de rai! Recunosc, nu am avut ocazia sa vizitez Dobrogea. Am fost doar la mare dar asta nu se pune. Sper ca anul viitor sa fie alte vremuri, mai prielnice calatoriilor si sa ajung in zona.

    RăspundețiȘtergere
  7. Un veritabil colț de Rai este acolo, din câte pot observa din fotografiile pe care ni le-ai pus la dispoziție! :) Mă bucur că în această perioadă am ocazia de a vizita virtual colțuri din țară despre a căror existență nu știam.

    RăspundețiȘtergere
  8. Chiar ca un mic Rai arată, dragă Coco! Mulțumesc că împarți cu noi frumusețile pe care le vezi!

    Sănătate și numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Imi plac tare mult curtile manastirilor si arhitectura acestora. Nici nu am auzit de aceasta manastire

    RăspundețiȘtergere