Totalul afișărilor de pagină

vineri, 27 noiembrie 2020

Grunjul de cenușă vulcanică de la Mânzălești, Buzău


              Un obiectiv mai puțin cunoscut, Piatra Albă ''La Grunj'', monument al naturii din rezervația geologică a comunei Mânzălești, formată din tuf dacitic- marne albe, de unde și frumoasa culoare. S-a format în urmă cu 16 milioane de ani, sculptat de natură, de vânt de ploi și este emblema locului. Aici a fost fundul mării Tetis și acesta a fost un vulcan subteran iar din cenușa lui vulcanică s-a format această piatra. Piatra albă, înaltă de 18-20 metri, o găsești pe marginea drumului și a apei, la confluența rîurilor Slanic cu Jgheab, cam 50 de metri depărtare de Muzeul Timpul Omului.

                 Un lucru foarte ciudat este faptul că din micuțul munte izvorăște un fir de saramură pe care locuitorii din imprejurimi o prețuiesc și folosesc din generație în generație la muraturi și chiar au niște rețete foarte gustoase. Si carnea merge conservată cu această saramură și este folosită cu succes. Chiar am găsit în Muzeul Timpul Omului acestă rețetă.

           Este un loc unic în țara noastră și merită vizitat!
7 comentarii:

 1. Chiar nu stiam aceste informatii. Interesant!

  RăspundețiȘtergere
 2. Oau, ce interesant arată, nu știam de acest loc. <3

  RăspundețiȘtergere
 3. Îți mulțumesc că mi-ai oferit ocazia sa călătoresc, chiar și numai virtual, și sa îmi îmbogățesc bagajul cultural aflând despre acest loc! Uite cum vizitam împrejurimile dar niciodată nu le putem vedea/ști pe toate!

  RăspundețiȘtergere
 4. Uau, ce de locuri faine vizitezi! Despre existența unora dintre ele habar nu aveam.

  RăspundețiȘtergere
 5. Arata interesant locatia. Mereu descopar locuri noi cu tine

  RăspundețiȘtergere
 6. Un loc nou despre care am aflat datorita tie, multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 7. Foarte frumoase imaginile. Nu stiam de acest loc

  RăspundețiȘtergere