Un obiectiv mai puțin cunoscut, Piatra Albă ''La Grunj'', monument al naturii din rezervația geologică a comunei Mânzălești, formată din tuf dacitic- marne albe, de unde și frumoasa culoare. S-a format în urmă cu 16 milioane de ani, sculptat de natură, de vânt de ploi și este emblema locului. Aici a fost fundul mării Tetis și acesta a fost un vulcan subteran iar din cenușa lui vulcanică s-a format această piatra. Piatra albă, înaltă de 18-20 metri, o găsești pe marginea drumului și a apei, la confluența rîurilor Slanic cu Jgheab, cam 50 de metri depărtare de Muzeul Timpul Omului.
Un lucru foarte ciudat este faptul că din micuțul munte izvorăște un fir de saramură pe care locuitorii din imprejurimi o prețuiesc și folosesc din generație în generație la muraturi și chiar au niște rețete foarte gustoase. Si carnea merge conservată cu această saramură și este folosită cu succes. Chiar am găsit în Muzeul Timpul Omului acestă rețetă.
Este un loc unic în țara noastră și merită vizitat!
Chiar nu stiam aceste informatii. Interesant!
RăspundețiȘtergereOau, ce interesant arată, nu știam de acest loc. <3
RăspundețiȘtergereÎți mulțumesc că mi-ai oferit ocazia sa călătoresc, chiar și numai virtual, și sa îmi îmbogățesc bagajul cultural aflând despre acest loc! Uite cum vizitam împrejurimile dar niciodată nu le putem vedea/ști pe toate!
RăspundețiȘtergereUau, ce de locuri faine vizitezi! Despre existența unora dintre ele habar nu aveam.
RăspundețiȘtergereArata interesant locatia. Mereu descopar locuri noi cu tine
RăspundețiȘtergereUn loc nou despre care am aflat datorita tie, multumesc.
RăspundețiȘtergereFoarte frumoase imaginile. Nu stiam de acest loc
RăspundețiȘtergere