Totalul afișărilor de pagină

joi, 2 ianuarie 2020

Expo telefoane- invenția de care nu ne putem lipsi


           Un articol simpatic, așa de început de an, să ne revenim și amuzăm!
       Denumirea de telefon vine din limba greacă și înseamnă un dispozitiv de telecomunicație ce transmite la distanță receptarea sunetelor. Are un microfon și un receptor ce reproduc identic mesajul transmis de la celalalt capăt. Cu sigurantă, invenția secolului cînd a apărut, devenind unul dintre cele mai celebre aparate din lume. Pe măsură ce mijloacele de comunicare au evoluat continuu, de la rotocoalele de fum la gorniști, de la tobe la scrisori trimise prin porumbei voiajori, telefonul a căpătat atenția și interesul imediat și în timp și-a schimbat mereu înfățișarea și mărimea. La început microfonul și receptorul erau 2 piese separate, gandiți-vă numai... greu tare! Vă las mai jos imagini de colecție să vă delectați și să apreciați... sigur o faceți... ce aveți acum!
































       Cred că vă amuzați copios și unii din voi recunoașteți și unele piese, cel puțin eu am avut, pe rînd, cîteva din aceste telefoane mobile, unul cred ca îl am încă :)
       Un nou an cu bine și multe realizări!






9 comentarii:

  1. eu as vrea ca generatia dupa 2000, chiar 2010, sa primeasca un telefon fix din acela cu rotita. sunt curioasa cati ar sti sa il foloseasca :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Prefer telefonul vechi sincer, deja lumea a cam luat-o razna. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoase toate modelel , imi aduc aminte cu nostalgie si sincer nu imi mai aduc aminte cum am putut traii atunci fara telefoane :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce evoluție! Cine știe la ce se va ajunge în viitor :))

    RăspundețiȘtergere
  5. La mulți ani!
    Sigur mi le amintesc pe unele dintre ele iar unul foarte frumos, făcut după modelul celui cu picior a fost o perioadă "piesa de rezistență" a casei. Acu, nici nu mai folosim telefonul fix.

    RăspundețiȘtergere
  6. Evident ca telefoanele sunt unele dintre cele mai mari inventii si totusi ... apreciez si mai mult telefoanele mobile si unde a putut ajunge era tehnologiei

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte faine modelele ! Mi-ar placea si mie un model ca decor 😀

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce faina expozitie! :) Am avut si doua (difera culorile) dintre cele cu disc. Ce rau imi pare ca am aruncat telefonul cu disc! :) Il inscriam in "colectia de vechituri".

    RăspundețiȘtergere