Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 aprilie 2019

Gusturi dobrogene- lansare de produs, brînza de capre de la Stejaru


                     O nouă experiență dobrogeană autentică, ''venirea satului la oraș'', lansarea unui produs atestat tradițional, brînza de capre de la Stejaru. Evenimentul a avut loc la Hotel Parc Mamaia, la etajul 14, în sala de evenimente Sky View și a fost întampinat cu multă căldură de participanți. Prin proiectul ''Experiențe Dobrogene'', susținem acest demers de atestare ca produs tradițional, a unui fel de brînză de capre unică in felul său, de valorificare a tradițiilor și produselor locale, promovînd oameni si locuri, povești și bucate. Mirabela, fata cu capre, fiica picurarlui (păstor) de la Stejaru promovează cu mîndrie tradițiile armânești si românești, aceasta reflectandu-se și în produsele pe care ea si părinții le pregătesc în gospodaria lor.




                     Inițiatorii proiectului, Laura Stroe-președinte Asociația Culturală Wild Art, Stănică Enache-președinte Inomar Cluster, și- nu pot să nu mă laud- un pic de ajutor și din partea mea, sunt convinși ca Dobrogea este un ținut captivant al diversitătii, plin de povești, tradiții si experiențe inedite si pitoresti. Iar una dintre acestea este și povestea Picurarlui din Stejaru, pe numele său Nicolae Migit, alături de soția Elena si fiica Mirabela.
                  ''Este o victorie pentru Dobrogea să aibă atestată tradițional primul fel de branză din regiune. Sînt onorat că în calitate de consultant am reușit alături de familia Migit să contribuim la promovarea regiunii'' spune Bogdan Oancea, director general al Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.



               Brînza de lapte de capră atestată de la Stejaru a fost însoțită de alte brînzeturi meștesugite de Mirabela si mama ei, branză cu legume, branză maturată în ulei de masline, iaurt, si pentru prima dată, brînză dulce cu ciocolată si brînză cu nuci, asa, pentru rasfatul papilelor gustative. Pe langă, sa întregească gustul, pîinică de casă plămădită la ''Pofta de pîine", o dulceață de trandafiri de care o să mai auziți cu siguranță, făcută dintr-un soi unic de trandafiri pe o plantație din Cobadin a familie Dumbrava, vinuri de la Crama Hamangia, a fost prezent și Ansamblul de Dansuri Tradiționale Armânești ''Vanghilizmo'' de la Mihail Kogălniceanu.





              Vă poftim sa degustați și Dvs. din produsele noastre dobrogene, care au început sa devină din ce in ce mai cunoscute! Oaspeții noștri au apreciat la justa valoare toate preparatele iar sala a fost plină pînă la refuz, semn ca evenimentul a fost de bun augur.

23 de comentarii:

  1. Arată foarte delicios. Le vom încerca 😍

    RăspundețiȘtergere
  2. Mă bucur că se întâmplă și astfel de lucruri frumoase în țara asta! Sper să pot testa curând

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo... Ma atrage tot ce tine de traditional, pentru ca-s facute cu drag si in tihna.Oare se gasesc produsele lor si in Bucuresti?

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu recunosc ca nu sunt mare amatoare de branzeturi, insa sortimentele din imagine ma atrag si parca as gusta din ele. :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Uh, ce deliciooooooooos.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Si este buna branza ... mi-ai facut o pofta... :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt convinsă că toate au fost tot atât de bune pe cât de frumos au arătat!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te invidiez ptr toate evenimentele dragute la care iei parte! Platourile acelea sunt ceva de senzatie! Iar branza cu siguranta e pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  9. Mulțumesc de invitație, dar de unde să le degustăm? Unde se găsesc aceste minunății? Doamne, m-ai făcut să înghit în sec!

    RăspundețiȘtergere
  10. Super eveniment, brânzica de capre e minunata !

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata absolut delicios. Deja imi e pofta.

    RăspundețiȘtergere
  12. branza de capra e printre preferatele mele, ba chiar as putea s-o pun lejer pe primul loc! yummy!

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte bine! Cred ca are un gust foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce de bunatati acolo! Imi ploua efectiv in gura, de pofta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu sunt adepta branzeturilor dar ma bucur ca mai avem ceva care e “al nostru” si atat!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata delicios si sunt sigura ca asa si este. :D

    RăspundețiȘtergere
  17. oau ce bunatati pe acolo, se pare ca afost un eveniment foarte bine asezonat. Imi plu schiar imi place mult branza de capra.

    RăspundețiȘtergere
  18. Oh, pozele acestea mi-au facut o pofta iremediabila! Totul arata extrem de gustos!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt absolut apetisante aceste sortimente de branza si mi-as dori sa le pot gasi si in zona mea ca sa le cumpar

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi-a lăsat gura apă la poze și nu sunt fan branzeturi. Dar de autenticele noastre mi-e dor

    RăspundețiȘtergere
  21. Îmi plac tare brânzeturile, dar de capră nu am mai mulat de ceva timp. Mi-ai făcut poftă.

    RăspundețiȘtergere
  22. Omg mi.ai facut o pofta.....Si ce costume frumoase

    RăspundețiȘtergere