Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 octombrie 2018

O zi in tara lui Calin, file din povestile Malinei

               Am sa va intreb acum cui nu-i place sa se smulga din agitatia cotidiana si sa petreaca o frumoasa zi la tara. Daca raspunsul este afirmativ, va invit in comuna Targusor, la 35 de kilometri de Constanta, la ferma de migdali a familiei Paun, adica in tara lui Calin, file din povestile Malinei.









             Idea unei plantatii de migdali a fost a Georgianei, sotia lui Florin Paun in 2014 cand au achizitionat un teren de 18,5 hectare in vecinatatea rezervatiei Cheile Dobrogei. Initial livada trebuia sa fie de nuci dar cum nu au gasit material saditor, s-au reorientat spre migdal. Livada a fost plantata in toamna lui 2015 pe aproape 15 hectare. Restul este un minunat loc de petrecere a timpului liber dedicat parintilor si copiilor. Exista un loc de joaca de aproximativ 1 hectar, urmeaza o mica pensiune agroturistica. Acum trebuie sa va arat neaparat imagini de acolo, ne-am distrat pe cinste o zi intreaga, am servit o tocana de iepure taraneasca si o placinta de dovleac facuta la un cuptor traditional si am participat la o plimbare off-road cu descoperirea unei pesteri cu lilieci.
                   Trebuie sa zic mai mult? Priviti putin si mai discutam :)


















       La intoarcerea din expeditia noastra, gazdele ne-au intampinat cu o delicioasa tocanita taraneasca de iepure si o placinta de dovleac. Ambele au disparut instant :). Copiii, in asteptarea noastra, au avut parte de o lectie de facut turte, lectie predata de insusi Malina, fiica cea mare a gazdelor. Am inteles ca au fost cele mai bune turte pe care le-au mancat, doar fusesera mesterite de ei, nu?






      O zi deosebita in care ne-am simtit minunat atat noi cat si copiii, nici nu am bagat de seama cand s-a facut seara si a trebuit sa plecam, nu ne mai lasam dusi de acolo. Daca doriti sa petreceti o astfel de zi, sunati gazdele si faceti planul, va vor pregati o aventura de neuitat. Nu am vrut sa dezvalui prea mult din surprizele pe care le puteti gasi aici, nu va pot fura din bucuria aceasta.
     Contact: 0758 877 679, excursii eco in comuna Targusor
.


        La plecare, copiii au plantat un pom, un mar de data aceasta... au promis ca revin aici an de an sa vada pomisorul si sa se distreze la aer curat si mancare sanatoasa! Livada de migdali din Targusor va asteapta cu drag!

32 de comentarii:

  1. Un loc absolut minunat! Am sa il trec pe lista pentru anul viitor :D. Iti multumesc pentru recomandare draga mea, ma bucur de fiecare data cand descopar astfel de proiecte pe la noi :).
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi plac lucrurile noi pe care le descopar la tine!
    Ma tii in priza! :D O zona excelenta de vizitat!

    Zile frumoase si pline de tot felul de activitati placute!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce frumooooos. Eva ta a fost la fel de fericita ca tine, cu siguranta te ai bucurat ca un copil. La cat mai multe asemenea actiuni, draga Coco.

    RăspundețiȘtergere
  4. Din fericire am copilarit la tara, asa ca nu am fost privata de astfel de activitati minunate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Frumos loc si frumos mod de a trai din viata la tara! Bravo lor!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super, o zi la țara, in natura este tot ce are nevoie omul, pentru a mai scapă de stresul continuu din oraș.

    RăspundețiȘtergere
  7. Se vede ca a fost o zi plina cu peripetii si distractie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumoase pozele! Si eu iubesc animalutele si m-as juca c ele toate ziua.

    RăspundețiȘtergere
  9. Aer curat, liniște și relaxare. Asta înseamnă la tara, pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Adevarat safari fotografic, as zice!
    Zona este superba, dupa cum vad in pozele tale si sunt convinsa ca numai cine face pe nebunu' :) ar putea zice ca se plictiseste acolo. :)
    Animalute - zburatoare sau nu :) - papa bun, gazde primitoare, migdali, aer curat...! Oooofff! :) Te cred ca nu-ti mai vine sa pleci.
    Multumesc pentru info!
    Zile senine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. Din nefericire mult prea putini copii cunosc detalii de acest gen. Nu prea au vazut ei cum stau animalele la tara si o astfel de excursie este perfecta

    RăspundețiȘtergere
  12. Superb locul, iar mancarea arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  13. TREBUIE SA RECUNOSC CA ESTI ARTISTA LA A DESCOPERI LOCURI INEDITE, OAMENI DEOSEBITI, ACTIVITATI CUM NICI PRIN CAP NU TI TREC, TE INTRECI PE TINE CU FIECARE EXPERIENTA TRAITA LA MAXIM SI DARUITA PRIN FOTOGRAFII MINUNATE SI COMENTARII ASEMENEA SI NOUA BRAVO DRAGA MEA PRIETENA!

    RăspundețiȘtergere
  14. TREBUIE SA RECUNOSC CA ESTI ARTISTA LA A DESCOPERI LOCURI INEDITE, OAMENI DEOSEBITI, ACTIVITATI CUM NICI PRIN CAP NU TI TREC, TE INTRECI PE TINE CU FIECARE EXPERIENTA TRAITA LA MAXIM SI DARUITA PRIN FOTOGRAFII MINUNATE SI COMENTARII ASEMENEA SI NOUA BRAVO DRAGA MEA PRIETENA!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce loc frumos, se poate merge oricand sau trebuie sunat inainte?

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce bine arata iepurele, chiar îmi place viața la tara.

    RăspundețiȘtergere
  17. Wow cred ca a fost o expeditie tare interesanta

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce loc frumos! Copiii nu au cum sa fie altfel decat incantati intr-un astfel de loc. O sa le face si noi o vizita, cand ajungem prin zona.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai ce dragut, cred ca as avea si eu nevoie de o astfel de zi de relaxare.

    RăspundețiȘtergere
  20. Pentru niste copii crescuti in mediul sec, urban o astfel de iesire este la propriu si la figurat, o gura de aer proaspat.

    RăspundețiȘtergere
  21. Un loc superb! Povesti frumoase in locuri de vis!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce locuri frumoase avem in Romania! Iar dupa o asemenea plimbare placinta de dovleac cred ca a mers la fix. Si uite asa pozele cu ea mi-au amintit de bunica mea care facea o placinta de dovleac absolut geniala. Te lingeai pe degete nu alta!

    RăspundețiȘtergere
  23. Ce experienta frumoasa! Sunt atat de frumusei acei caluti’💛

    RăspundețiȘtergere
  24. vai, ce loc minunat!!!
    si peisajele, si animalutele!
    mi as dori sa ajung si eu aici

    RăspundețiȘtergere
  25. ”Viața la țară” este la propriu viață adevărată. Într-un loc ca acesta, cu oameni ca familia păun, totul pare o poveste de trăit și revenit mereu.
    Felicitări tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  26. M-ai făcut să-mi fie așa de dor de căsuța mea de la țară! Chiar frumos articol!

    RăspundețiȘtergere
  27. Peisajul este de vis. Eu am avut bunici la rară și m-am bucurat de aceste minunății! Ar fi frumos ca fiecare copil sa poată ajunge intr-un astfel de loc

    RăspundețiȘtergere
  28. O experiență foarte frumoasă și cu gust. Mulțumesc că ai împărtășit cu noi!

    RăspundețiȘtergere
  29. Mi se pare vacanta perfecta pentru copii. Are si o parte educativa, in opinia mea.
    Cred ca v-ati distrat pe cinste.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nici nu stiam ca avem o astfel de livada in Romania! Interesant locul, imi place ca ai ce activitati sa faci in zona, ideal pentru un weekend mai altfel :)

    RăspundețiȘtergere
  31. Trebuie sa recunosc ca este de vis acolo! Ati avut o experienta minunata! Este perfect pentru copii, dar si pentru oameni mari deopotriva!

    RăspundețiȘtergere