Totalul afișărilor de pagină

joi, 18 octombrie 2018

Ghid de turism modul 6

            Modulul numarul 6 al ghidului de turism Eurocor ne invata lucruri noi si folositoare. Ne introduce in baza tehnico-materiala specifica turismului, capacitatea si formele de cazare, clasificare si particularitati.


           Turismul rural- agroturismul- se practica de multa vreme, in mod sporadic si neoficial in tara noastra. Din 1972, Centrul de Cercetari pentru Promovarea Turismului International, a trecut la identificarea unor localitati rurale reprezentative pentrul satul romanesc, cu scopul de a fi lansate si promovate in turism. Au fost introduse in turismul intern si international circa 118 localitati rurale. Dupa 1990 a fost infiintata ANTREC- Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, organizatie neguvernamentala, apolitica, non-profit, membra a Federatiei Europene de Turism Rural, cu peste 30 de filiale. Binecunoscutul patrimoniu natural si cultural al Romaniei, impreuna cu ospitalitatea traditionala, sunt atuuri principale in dezvoltarea acestui tip de turism. Printr-o campanie eficienta, ANTREC a reusit sa implice un numar mare din randul membrilor sai sa realizeze programe turistice apreciate atat pe plan intern cat si pe plan extern.



        Un exemplu mic de studiu de caz: - pentru Bran, turismul rural inseamna si probleme edilitare. Taranul a inteles ca turismul nu inseamna sa iei banii omului si apoi sa-i dai papucii, trebuie sa ii oferi confort. Doamnele sunt bune gospodine, mancarea traditionala excelenta, pensiunile arata impecabil, s-au dezvoltat vechile meserii- se poate constata cu usurinta de ce turismul clasic a pierdut partida la Bran. Ospitalitatea are radacini vechi de cand omul si-a infiripat primele legaturi sociale ale existentei umane.




         In concluzie, cursul numarul 6 pentru meseria ghid de turism este foarte bine prezentat si pe intelesul tuturor. La sfarsitul lui este un indrumar pentru rezolvarea temei ce permite rezolvarea lor in ritmul propus. Eurocor ofera posibilitatea de a le trimite spre corectare inca un an dupa absolvirea cursului.


            La Eurocor gasiti multe cursuri interesante, chiar merita sa va imbunatatiti cunostintele cu unul din hobby-urile dumneavoastra!

29 de comentarii:

  1. Par foarte interesante, utile si practice aceste cursuri! Sunt pline de informatii si curiozitati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte fain acest modul :).
    Daca prin agroturism s-ar relua obiceiurile vechi si s-ar revigora traditiile... ah ce bine ar fi. Multe s-au pierdut fiind considerate ca .. demodate si vechi. Si acum revin unele prin imprumut (nu stiu daca sa rad, sau altceva - cum sa se invete lucruri traditionale romanesti de la straini, sa nu mai avem noi in tara cum erau pe vremuri mici cooperative, cu sezatori - bine ca in ultimul timp vad ca au reaparat si asa mult ma bucur <3).
    Da la Bran cat de cat a supravietuit traditia :). Desi iti zic ca ... nu se mai fac preparate ca pe vremuri. sau poate na, nu toti se pricep asa bine. Era o casuta in forma de patrat (cu o curte la interior) verde. Acolo statea Bunicul (asa ii spuneam noi). In viata mea nu am mai mancat branza ca aceea pe care o pregatea el. Si copiii lui erau oieri si faceau branza bun dar... nu se compara. Ce urda am mancat preparata de acel om bun si bland si cu iubire de ceea ce facea el. Ce branza in coaja de copac.. sau ce branza de buduf.. De telemea nici nu mai zic.
    De cand cu sarea iodata oricum nu mai am sanse eu cu produsele de gen, ca se uita la mine lumea ciudat daca intreb cu ce sare pregatesc :)))). Asa ca imi ramane amintirea acelor minunatii de acum multa vreme si ma bucur ca inca se mai fac.

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cum evolueaza cursul tau. Iar tie in mod cert o sa-ti foloseasca. Rux are mare dreptate in ceea ce spune.
    Depopularea zonelor rurale poate fi stopata temporar cu acest fel de turism. Daca niste oamenii cu neuronii la ei ar face sa mearga snur si trenurile si ar mai face pe ici pe colo niste drumuri mai acatarii. Ca eu cred ca drumurile fac parte si din siguranta tarii, eu cam asa le vad!
    Multumesc de prezentare si spor la invatat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un curs de turism m-ar tenta și pe mine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru informatii! Mult spor in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa stii ca imi doresc sa vizitez Bran foarte mult si acum m-ai convins cumva ca l-ai mentionat 🤗

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant articolul! Chiar cautam sfaturi ca aici. Super. Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte fain ai prezentat Branul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesant cursul. Vei primi diploma dupa finalizarea lui? Poti lua in turism?🤔

    RăspundețiȘtergere
  10. Mi-a placut sa te citesc. A fost ca o lectie placuta

    RăspundețiȘtergere
  11. Mi-a placut sa te citesc. A fost ca o lectie placuta..

    RăspundețiȘtergere
  12. Consider că să fii ghid turistic este una dintre cele mai plăcute meserii din lume, ai ocazia să vizitezi cele mai frumoase locuri, dar să și muncești în același timp.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pare destul de util acest modul!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce tare, apreciez mult ca te documentezi pe un asemenea subiect.

    RăspundețiȘtergere
  15. Oh, mi-a trezit amintiri postarea ta. Cand eram mica imi doream sa devin ghid , ba chiar am aplicat la facultate la Geogra Turism si am intrat insa in cele din urma am ales alta specializare.

    RăspundețiȘtergere
  16. Offf, nici nu știu ce ce să încep.
    Mai bine rezum: felicitări pentru curs și pentru tot ce ți-ai propus să faci după sau cu ajutorul lui.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  17. Ti se ptriveste de minune acest curs, la cat de mult calatoresti. Eu de la Eurocor as vrea sa fac un curs de engleza sau makeup.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ma bucur ca studiezi acest curs si ca iti place turismul. Eu am ales fotografia

    RăspundețiȘtergere
  19. Parerea mea este ca acest curs ti ae potriveste manusa, la cat iti place tie sa calatoresti.

    RăspundețiȘtergere
  20. Foarte fain acest curs de ghid turistic. Mi-ar placea si mie sa il fac, mai ales ca am terminat Geografia.

    RăspundețiȘtergere
  21. Ce frumos! Cred ca sunt tare faine cursurile acestea!

    RăspundețiȘtergere
  22. Este un curs atractiv care si mie imi face cu ochiul. Eu stau in cumpana ce curs sa aleg si nu ma pot hotari pentru ca as vrea sa fac vreo trei deodata si nu stiu daca pot sa le acord suficienta atentie fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  23. Foarte interesant cursul si pe intelesul tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  24. Mă gândeam zilele că m-aș înscrie la un curs. Mi-ai dat o idee bună cu acest ghid de turism. Totodată, mi-au venit în minte și câteva idei de promovare a turismului rurar, însă cu cine să faci echipă? Oamenii nu prea se bagă în astfel de proiecte și, sinceri să fim, doar turiștii străini caută experiențe autentice românești.

    RăspundețiȘtergere
  25. Un curs foarte interesant si util. Momentan nu prea am timp sa urmez nici macar un astfel de curs.

    RăspundețiȘtergere
  26. In vara asta am testat si eu agroturismul in Romania si anume in Maramures.A fost excelent!Sigur n-auch fost ultima data😊

    RăspundețiȘtergere
  27. foarte bun acest curs, plin de informatii si util totodata!

    RăspundețiȘtergere
  28. Wow!Ce idee minunata: un curs de agroturism ar fi folositor oricarui roman! Avem o tara minunata!

    RăspundețiȘtergere