Totalul afișărilor de pagină

marți, 7 august 2018

Seara de parenting si prezentare de carte



         In cadrul turneului plin de povesti de suflet al cartii ''Asculta-ti copilul'' am petrecut o seara frumoasa in compania unor invitati speciali si cel mai important, a copiilor. Un eveniment frumos care a luat nastere la initiativa instructorului Hand in Hand Parenting din Constanta, psiholog clinician Giorgiana Bucatariu. A fost prezenta si doamna Liliana Tudose, fondatoarea centrului BB Center din Constanta, precum si libraria Dorian Gray cu multe surprize pentru micuti.




               5 instrumente simple pentru provocarile cotidiene ale parintilor ce nu dau gres, testate de sute de mii de parinti din intreaga lume, o mana intinsa de doi specialisti parintilor ocupati si coplesiti de griji din ziua de azi. Cartea scrisa de Patty Wipfler si Tosha Schore, are o metoda revolutionara de parenting care porneste de la faptul ca relatiile din familieinfluenteaza decisiv comportamentul copiilor si capacitatea lor de invatare. Colectia a fost coordonata de Otilia Mantelers, peste 100 de povesti adevarate ale unor parinti care au pus deja la lucru cele 5 instrumente, fac din carte o lectura educativa si foarte agreabila.
            ''Cand pui limite cu umor copilul va dori sa testeze limita respectiva la nesfarsit pentru a se bucura de modul in care este oprit in joaca. Vei invata sa smotocesti, sa fugaresti, sa topai catre cel urmarit, sa ataci in joaca, sa te prefaci ca tragi parturi, sa inventezi amenintari pompoase si sa te dedai la tot felul de harjoneli ca reactie la comportamentul care nu respecta limita. Mesajul pe care il vei transmite este: Stiu ca esti bun, indiferent ce traznaie faci! Tine-te bine! Este un mesaj prin care copiii infloresc.''



          La sfarsitul evenimentului copiii s-au delectat cu ''Secretul monstrului'', cartea Otiliei Mantelers, aparuta anul trecut la Humanitas Junior, o poveste pe care o poti transforma in joaca in familie intr-o poveste sau piesa de teatru. Monstrul verde cu scutec cu gargarite din carte este simbolul fricilor copiilor. Psihicul copiilor transforma fricile mai abstracte- de abandon, de separare- in personaje concrete, pentru ca le este mai usor sa le exprime si sa le dea un sens. Cartea este pentru toti copiii- nu doar pentru cei care se tem de monstrii. Lupta cu lighioanele alaturi de parinti si astfel empatia primita de la mama si tata pentru lumea interioara a copilului sunt vindecatoare!





          Multumiri invitatelor pentru prezentari, Cofetariei Rebeca pentru dulciuri si Clubului Yves Rocher Constanta pentru sustinerea neconditionata la evenimentele din oras.

13 comentarii:

  1. .... vai... dar vai ce de caaarti sunt acolo in poze :O. Si ce eveniment interesant! [ati rezistat eroic sau ati plecat cu bratele pline de carti ? :D]
    Eu tocmai ce am comandat (si primit si povestit despre) inca o runda de carticele pentru nepoteii mei dragalasi ;))).
    Abia astept sa le descoperim impreuna (pe astea intentionez sa le pastrez pana vin, desi e posibil sa nu reusesc pentru ca cele micute li se par foarte interesante.. asa ca o sa le fac poze ca atunci cand ne vedem pe laptop sa stiu despre ce e vorba in fiecare carticica .. haha)

    Foarte faina activitate :D.

    pupici!!


    ps: da, parintii trebuie sa ii sustina pe cei mici, sa nu le taie aripile, sa ii ajuta sa descopere care le e menirea (fara a le impune anumite lucruri)... ce lume frumoasa si fericita ar fi :P.

    Pupic

    RăspundețiȘtergere
  2. Stii incep sa devin invidioasa pe tine ... vreau si eu la evenimente asa frumoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce de carti minunate acolo! Sesiuni de parenting se tot fac, dar parintii se aduna tare greu.

    RăspundețiȘtergere
  4. o idee foarte frumoasa, mi-as dori si la noi evenimente care sa implice carti de orice fel!

    RăspundețiȘtergere
  5. Interesantă experiență pentru toți! Mereu m-a preocupat relația părinte copil și cum să fac să-l înțeleg cât mai bine, să mă ”cultiv”.
    Felicitări tuturor pentru eveniment, acțiune!

    RăspundețiȘtergere
  6. Fain moment! Nemaipomenite astfel de prezentari pentru parinti, ca doar nimeni nu se naste invatat!
    Bine te-am regasit, draga Carmen, in aceasta frumoasa atmosfera!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce mod frumos de a te intalni cu oameni de la care poti invata ceva!

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte interesant evenimentul. Chiar as avea multe de invatat ca părinte.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce eveniment frumos! Oricand particip cu drag la astfel de evenimente.

    RăspundețiȘtergere
  10. Deja 'te urasc'! Glumesc! Cred ca a fost un eveniment extraordinar si sunt 'putin invidioasa' pe tine. Se pare ca totul a fost realizat intr-un stil extraordinar de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce norocoasa, noi nu avem chestii de genul in oras, iar eu ador cartile.

    RăspundețiȘtergere
  12. Iubesc carticelele de copii si daca as putea as lua un brat de carti. Imi doresc ca si fetita mea sa prinda aceasta pasiune pentru carti

    RăspundețiȘtergere
  13. Azi trec pe la librarie ca mi-ai dat idei ;)

    RăspundețiȘtergere