''Ghiudem, sugiuc, giugiuc'' reprezinta un alt eveniment din seria Experientelor Dobrogene dedicat tatarilor dobrogeni si nu numai, povestilor nomade si bucatelor cu istorie veche. De aceasta data, ghiudemul si sugiucul ne vor purta intr-o lume veche care a patruns si in Dobrogea noastra.
..de toate!!!!!..alandala...cum imi trec prin minte..si cum am chef..incercate pe pielea mea..
Totalul afișărilor de pagină
joi, 9 august 2018
Ghiudem, sugiuc, giugiuc
Pentru inceput se cere sa va dezvaluim aceste cuvinte pe care noi, dobrogenii, le stim si apreciem. Sunt cuvinte de origine turceasca si inseamna, in ordine, un mezel crud-uscat, un desert cu nuca si serbet de struguri iar ultimul inseamna dragut, placut, frumos.
''Ghiudem, sugiuc, giugiuc'' reprezinta un alt eveniment din seria Experientelor Dobrogene dedicat tatarilor dobrogeni si nu numai, povestilor nomade si bucatelor cu istorie veche. De aceasta data, ghiudemul si sugiucul ne vor purta intr-o lume veche care a patruns si in Dobrogea noastra.
Doamna Enise, gazda noastra, impreuna cu un producator local, dl. Sunai Cadir ne-au primit intr-un cadru incantator la Cafeneaua Jade din Constanta- loc pe care va sfatuiesc sa il vizitati cand ajungeti in oras neaparat- si ne-au incantat papilele gustative cu cateva preparate traditionale tataresti. Am degustat din ghiudemul cu gust puternic dar nu agresiv, realizat din carne de oaie si pulpa de vita- sunt convinsa ca toti ati mancat si apreciati acest preparat-, placinte tataresti exceptionale, carnaciori traditionali. Bucatele au fost insotite de istoriile prof. univ. dr. Nuredim Ibram, alaturi de Stanica Enache, presedinte Inomar si dr. in istorie Laura Stroe.
Un eveniment menit sa promoveze Dobrogea multiculturala, multietnica, savuroasa, cu povesti felurite si oameni interesanti!
''Ghiudem, sugiuc, giugiuc'' reprezinta un alt eveniment din seria Experientelor Dobrogene dedicat tatarilor dobrogeni si nu numai, povestilor nomade si bucatelor cu istorie veche. De aceasta data, ghiudemul si sugiucul ne vor purta intr-o lume veche care a patruns si in Dobrogea noastra.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Dobrogea este o zona preazonă prea puțin explorata de români. Are potențial turistic enorm. Îmi doresc in viitorul apropiat sa explorez zona dobrogei.
RăspundețiȘtergereCat de mult imi place zona vostra! Nicaieri nu e o asa diversitate etnica! Si multe bunatati culinare, luate de la fiecare
RăspundețiȘtergereCe eveniment frumos - ca o punte peste timp :)!!
RăspundețiȘtergereMinunat si savuros ;)
Ce frumos!!! As incepe acum cu o cafea turceasca.....
RăspundețiȘtergereSuperbe fotografii,mi-a rămas gândul la plăcinte!
RăspundețiȘtergereWeekend plăcut să ai,dragă Coco!
Pupici.
Ce fain e acolo, as vrea sa stau si eu cateva luni sa ma pot bucura din plin de frumusetile din zona.
RăspundețiȘtergerePe ultimul îl știam și eu, „giugiuc”. Cineva din cercul meu folosea, cândva, de mult, expresia „ce băiat giugiuc” dar nu-mi amintesc cine. 😊
RăspundețiȘtergereMi-a rămas inima la cârnații ăia...
O Duminică faină!
Imi plac traditiile lor. Sa nu mai vorbesc despre acele bunatati care le-as savura
RăspundețiȘtergereDe giuciuc auzisem! Cate lucruri frumoase aveti! Mi se pare mie sau seamana putin cu cele din cultura armeneasca?
RăspundețiȘtergere