Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 iulie 2018

Plimbare prin Genova- mici ponturi pentru vizitatorii orasului

             Genova- in dialectul genovez o sa vedeti peste tot scris Zena- este un oras port in Italia de Nord, capitala provinciei Liguria si principal port de deservire al insulelor Corsica si Sardinia. Se intinde din est spre vest pe aproximativ 15 kilometri si din nord spre sud pe mai putin de 3 kilometri intre munte si mare. Un oras foarte frumos pe care am incercat sa-l batem la pas in 2 zile din 4- pentru ca 2 am fost in rai, va povestesc alta data :)-, sunt sigura ca nu am reusit sa vedem tot, deci trebuie neaparat sa revenim!
           Aeroportul Cristofor Columb este destul de aproape de oras, cam la 6,5 kilometri, sunt autobuze multe chiar in fata care te duc pentru un bilet de 6 euro pe care il poti cumpara de la ziare sau direct de la sofer, in oras, in statia Brignolo, de unde poti lua autobuze pentru orice colt al orasului. Sa aveti doar grija, unele autobuze au un anumit numar pana la ora 20, apoi circula pe acelasi traseu cu alt numar, in orice caz, tabelele din statii sunt foarte usor de descifrat. Genovezii sunt foarte draguti, vorbareti si iti dau indicatii imediat, in engleza, dialect, italiana gramaticala sau pur si simplu limba gimnastica, nu se poate sa nu va intelegeti.


           In primul rand este multa verdeata, multe palate spectaculoase, celebrele stradute italiene inguste, decorate aproape toate cu umbrelute albe sau frumos colorate, stradute ce devin abrupte de cum parasiti zona portuara si urcati spre munti.









 



 Piazza De Ferrari, un punct central al orasului, cu o extraordinara fantana in mijloc si inconjurata de cladiri impresionante. De aici incepe centrul vechi al orasului, mergeti neaparat pe jos pe stradutele mici, acolo o sa puteti admira cladiri apartinand stilului Art Nouveau si puteti savura inghetata italiana celebra. Sau inghetatele...2-3-4 :)




 pe autobuzele din Genova puteti calatori cu bilet cumparat de la chioscurile speciale sau de ziare, costa 1,5 euro si puteti merge cu orice autobuz timp de 100 de minute dupa ce a fost compostat. Exista bilete pentru 4 persoane care pot fi folosite timp de 24 de ore de la validare, un pret excelent. Cu acest bilet puteti merge si cu funicularul de cate ori doriti, puteti cobora si urca in orice statie doriti sa admirati peisajul.









 aceasta frumoasa cascada se afla intr-un parc comunal, sunt multe parcuri inconjurate cu garduri in care se poate intra intre anumite ore, cam toata ziua, sunt ingrijite si curate. Cascada a fost construita si dedicata unui conducator amerindian Sioux care si-a dedicat si sacrificat viata poporului sau, sugereaza viziunea libertatii, a respectului pentru toate culturile, spiritul sau continuind sa curga precum aceasta cascada.















           Plaja din Genova este destul de lunga, in schimb cam peste tot este particulara, gasesti si locuri frumoase unde nu trebuie sa platesti intrare, chiar mai frumoase, salbatice dar fara nisip, cu pietre si apa de culoarea turcoaz. Te poti plimba pe faleza si alege locul in care doresti sa faci plaja.








 trebuie sa va spun ca limba soacrei m-a insotit pretutindeni in acest oras, de dimensiuni foarte mari- cat sa ma ajunga si la Genova :))),  dar cu flori minunate


 plimbare pe minunate stradute din jurul plajei








 











        Un templu al Artemisei in gradina Sant Andrea, o minunata gradina situata langa Manastirea Sant Andrea.

 
Porta Soprana, 2 turnuri foarte bine conservate ce fac parte din zidurile orasului care multa vreme au separat orasul Genova in doua, apartine vechiului oras medieval, construita in 1155.















 Portul Genova se intinde pe multi kilometri si este unul din cele mai mari porturi la Marea Mediterana. Porto Vechio- Portul Vechi gazduieste Muzeul Maritim si Aquariumul, unul din cele mai mari din Europa. Aici nu te plictisesti nicicum, oricat ai sta, noi am ajuns de ziua Sf. Ioan Botezatorul si am asistat la tot felul de slujbe, procesiuni, etc







          O corabie antica de lupta, pastrata foarte bine, se poate vizita de obicei si chiar m-ar fi interesat, dar in acea zi, fiind foarte mare sarbatoare si procesiune era inchis.



 Costumul nostru popular l-am gasit si aici, o draguta doamna din zona Sibiului ce locuia in Torino si purta cu drag ia noastra româneasca, Sf Ioan Botezatorul se sarbatoreste si la catolici si la ortodoxi, ziua de Sanziene.








 peste tot, aceste minunate si vesele umbrelute, mai mare dragul!












 funicularul care urca tocmai sus si de unde poti vedea orasul si te poti pierde prin niste minunate paduri de conifere si foioase, vorba vine, sunt stradute pavate si este superb sus. Leaga marginea centrului istoric prin mai multe statii de panta dealului Righi din 1895, in 1990 a fost reconstruit cu trenuri si platforme largi. Merita sa vizitati toate statiile, mai ales ca puteti folosi biletul de la autobuze. 













       Palazzo Rosso






      Una peste alta, in 4 zile nu am reusit decat putine lucruri sa vedem dar sigur voi reveni candva sa admir interioarele palatelor, muzeele, mai ales Muzeul Culturilor Lumii, pe care nu am vrut sa-l frunzaresc doar, vreau sa-l vizitez pe indelete! A trebuit sa parasesc orasul pentru a reveni acasa, dar Ernest Airlines ne va aduce iar in acest minunat oras!


19 comentarii:

  1. Multumesc pentru incursiune. :)
    Si-am mai aflat ceva: un sioux cinstit in Italia.
    *
    La noi, biletul de autobuz e valabil numai 50 de minute si numai pentru autobuze/troleibuze ale "regiei" orasului (indiferent de traseu).

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul acesta am vizitat Italia, Verona, Veneția, Trento, Lago di Gara.Am ramas impresionata de tot ce inseamna Italia

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce frumos trebuie sa fie acolo, si noi ne dorim să ajungem.

    RăspundețiȘtergere
  4. O locatie de poveste! Nu am ajuns inca acolo, insa am in plan sa o fac. Superbe poze!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca realizezi ca nu mi-am putut dezlipi privirea de ecran de la inceputul si pana la sfarsitul articolului.
    Imi facusem la un moment dat si lista (porneam d ela a doua poza - cu acea cladire interesanta ce pare a fi formata din doua blocuri din povesti diferite.. hahaha)... dar pe drum efectiv am renuntat la ea.

    Cate lucruri interesante ai vazut!! La un moment dat era si un submarin in poveste .. ahh si mi-a placut mult funicularul (si pe dinafara si pe dinauntru ;P).

    Si apoi cascada, stradutele, "orasele" vechi (am zis sa folosesc pluralul pentru ca vorbim de mai multe etape si timpuri :P).

    Fascinant si ametitor ;)).
    Multumesc ca ne-ai luat si pe noi in excursie :D. hihi.

    pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  6. e de-a dreptul impresionant! nu ma gandeam ca italia e asa frumoasa! n-am ajuns inca, dar sa stii ca am trecut destinatia pe lista

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu am fost in Italia dar nu am ajuns laGenova asa ca ar trebui sa ma intorc acolo fiindca din ce am vazut in poze locul e superb.

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca nu mi-am dat seama daca plaja este cu nisip sau cu pietre, oricum este o destinatie foarte frumoasa. Ce ai mancat cat ai stat pe acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cu pietre toate plajele, doar aproape de mal un fel de nisip tot din pietre foarte mici!

      Ștergere
    2. ... inghetata :)...si pizza!

      Ștergere
  9. O destinatie de vacanta pe care si-ar dori-o oricine. Pozele sunt spectaculoase, locuri interesante care iti ofera cunoastere, relazare si disstractie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce oras frumos! Si ce de poze ai facut! Nu mai trebuie sa ma duc la Genova, am vazut tot. :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Sper în aceasta viață, să avem suficient timp pentru a vizita toata Italia, este tara mea preferata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ce frumos e in Genova, chiar as vrea si eu intr-o mini vacanta

    RăspundețiȘtergere
  13. Tot in Italia îmi fac și eu concediul anul asta. Ți-am admirat pozele și sunt convinsă ca te-ai distrat pe cinste

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce superba e Genova! Am ramas si noi extrem de impresionati de Italia, cand am fost la Roma.

    RăspundețiȘtergere
  15. Italia e o minunatie! foarte multumi de poze!

    RăspundețiȘtergere
  16. Minunat oras! Inspira liniste si civilizatie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Multe şi frumoase fotografii ! Ai avut o excursie minunată ! Se vedea pe fața ta că te simțeai bine!
    Și eu îți mulțumesc pentru plimbarea prin Geneva, prin intermediul fotografiilor tale și a celor povestite de tine ! Glumeață ca de obicei (limba soacrei...)
    Îți doresc un weekend liniştit ! Pupic !

    RăspundețiȘtergere