Am avut deosebita placere sa fiu invitata la o degustare de vinuri organice, cam des ma indeletnicesc cu asta in ultima vreme :), impreuna cu alti colegi bloggeri constanteni. Crama Delta Dunarii ne-a delectat cu 8 vinuri albe, rose si rosii, toate provenind din aceasta crama si toate certificate bio si prelucrate mecanic cat mai putin posibil.
România este o tara cu o puternica traditie a vinificatiei, iar zona Deltei Dunarii este o zona in care uniunea dintre fiintele umane, vita de vie si peisaj a ajuns la un echilibru unic in lume. Crama Delta Dunarii din localitatea Somova, jud. Tulcea are 20 de hectare si o crama de 300 mp. Soiurile de vita de vie , sunt pentru cel alb: Feteasca Regala, Rkatiteli, Riesling, Sauvignon, Muscat Ottonel si pentru cel rosu: Merlot, Babeasca, Blauer, Sangiovese. Domnul Roberto Pieroni, un impatimit al vinului, este incantat de perspectiva de a produce vin de calitate intro tara care este a 2-a lui patrie. Ne-a organizat o degustare de vinuri intr-un cadru forte frumos, la Curtea Brancoveneasca, ne-a asteptat cu tot felul de preparate ce pun in valoare gustul vinului, ne-a povestit de unde vine denumirea La Sapata, cum se lucreaza via cu caii si cu cosul de nuiele, cum au ales sigla sticlelor si ne-a invatat ce trebuie sa stim despre vinuri. A fost o intalnire foarte interesanta si am primit si invitatia de a merge la cules cand va veni vremea culesului, pentru a vedea cu ochii nostrii procedeul.
Preferatul meu a fost Babeasca Neagra, un vin excelent, cu note fine de fructe si de cires, merge excelent cu peste, carne, branza. Chiar daca eu prefer vinurile foarte dulci, mi-a placut si acesta tare mult si chiar va invit sa cautati si degustati aceste vinuri de la Crama Delta Dunarii. Nici Triunghiul Manastirilor, un Chardonnay alb si sec cu o culoare superba, nu mi-a fost indiferent si l-am luat si acasa... sa aprofundez :). Mai au si Prosecco si Lambrusco am inteles, trebuiesc si acelea aprofundate neaparat!
Si promitem ca vom merge neaparat la culesul strugurilor si noi! A fost o intalnire reusita si ne dorim inca o intalnire cu domnul Roberto.
Mmmm!
RăspundețiȘtergereHabar n-aveam ca asa se numeste: vin biologic!! Multumesc pentru recomandare! :*
RăspundețiȘtergereDegustare de vinuri! Ce rafinat!
RăspundețiȘtergereImi place ca aveti o comunitate de bloggeri foarte frumoasa in zona! Sunt sigura ca v-ati distrat de minune!
RăspundețiȘtergereDaca nu te plimbi, esti la degustari de vinuri. Ce viata frumoasa si plina de evenimente unice poti avea. Felicitari!
RăspundețiȘtergerebeau destul de rar vin dar mia-i facut pofta cu pozele astea
RăspundețiȘtergerefrumos grup aveţi şi este fantastic că puteţi răspunde ''prezent'' la o invitaţie ca aceasta ! felicitări pentru fotografii şi prezentarea vinurilor ! de-abia aştept să postezi şi fotografiile de la culesul strugurilor, în toamnă!
RăspundețiȘtergerepupic ! multă sănătate !
Ce tare!!! Trebuie încercat sa văd dacă rămân la vinurile de Transilvania sau nu! Merci de pont!!!!
RăspundețiȘtergereFrumoase fotografii,ca și tine îmi place să gust vin dulce!
RăspundețiȘtergereO săptămână frumoasă îți doresc,Coco!
Pupici și îmbrățișări!
Felicitari, remarc ca participi foarte des la astfel de evenimente.
RăspundețiȘtergereBăbeasca mi-a plăcut foarte mult!
RăspundețiȘtergereDezmat mare acolo, dupa cum se vede!
RăspundețiȘtergereIar esti in Delta? Vinul ca vinul, eu in platourile alea m-as fi infipt! Se vede cumva ca-mi este foame?
RăspundețiȘtergere