In mijlocul unei gradini, chiar in fata podgoriei, Le Clos des Colombes reflecta stilul de viata frantuzesc. Un amestec de modern si rustic, un loc ideal pentru o seara reusita, unde sigur iti doresti sa revii. Am vizita crama, utilajele folosite la fabricarea vinului, nu mult diferite de cele folosite de bunicii nostrii, am degustat apoi din minunate licori...ce dezleaga limbile :)
vinuri pastrate si anterior imbutelierii invechite in butoaie de stejar, gustoase si aromate, vinuri bio premiate si vandute chiar si in Canada, vinuri ce merita descoperite de un public cat mai larg.
Pivnita a fost sapata in stanca, am inteles ca munca depusa pentru aceasta, a fost extraordinat de grea, in pivnita acum diferenta de temperatura dintre vara si iarna, nefiind prea mare.
Anne Marie, ne-a pregatit o specialitate inventata de ea, umpluta cu diverse: cu carne de vita, de pui, cu peste si unele minunate cu ciocolata si fructe de padure, o specialitate ce pune in valoare vinurile, gustul lor, mireama. Specialitatea a numit-o: Chapeau- chapeau... ceva de genul... arunci cu palaria :)
Daca treceti prin zona, nu ocoliti podgoria si profitati si de ospitalitatea gazdei, am inteles ca are si o bucatarie excelenta. Nu are numai o lunga experienta de producator de vinuri, are si o pasiune pentru gastronomie, iar locul este extrem de frumos pentru relaxare, cu o priveliste spre podgorie. Si ce mi-a placut teribil de mult?... la un moment dat, povestind, Anne Marie a spus... in România, la noi... cu asta dovedind ca a hotarat de cine apartine de acum incolo...
Foarte frumos, imi place sa vad ca romanca noastra este apreciata, dar mai ales ca ea apreciaza Romania.
RăspundețiȘtergerefelicitări pentru excursia efectuată şi minunatele fotografii ce au prezentat frumoasa proprietate !
RăspundețiȘtergerejos pălăria !
pupic !
Excelent! Noi când o să copiem ceva bun de la alții? Oare de ce ei pot și noi doar dăm din gură, ca experții, însă fără să avem măcar habar de nimic? Mă rog... nu m-am trezit cu fața la cearceaf azi, dar mi se pare că am dreptate, fie și cât de puțin...
RăspundețiȘtergereTot vinul roşu de la sfârşit m-a încântat! :)
RăspundețiȘtergereO idee excelenta! Cu siguranta voi vizita si eu aceste locuri minunate si pline de savoare!
RăspundețiȘtergereExcelentă postare! Fotografii de nota 10 cu felicitări! Cred că ești mulțumită de excursia asta! Bravo!
RăspundețiȘtergereCate lucruri se pot face cu voința!! Mult succes sa aibă!
RăspundețiȘtergereSi eu tot cu vinul dulcel ;)
Te plimbi, nu gluma! Frumos, frumos, draga Coco. Multumim pentru imagini si informatii.
RăspundețiȘtergereWow ce frumos! E ca o plimbare prin Franta; o savuroasa intalnire cu un cele mai rafinate placeri frantuzesti. Vreau si eu!
RăspundețiȘtergereO pasiune inedita pentru o femeie, dar constituie un exemplu pentru multi. Vinul ca vinul, dar salivez la palariile alea pe care mi le-as dori cu branza :))
RăspundețiȘtergereChiar interesant. Imi pare bine ca am aflat asa ceva.
RăspundețiȘtergereIar fotografiile sunt super!
E bine de stiut, cand vom ajunge prin zona.
Cred ca a fost o experienta minunata.
Multumesc, draga Coco! Si la cat mai multe astfel de vizite!
Ce-mi plac povestile astea de succes! Ne-a dat o lectie frumoasa frantuzoaica... Si ce sete mi s-a facut brusc!
RăspundețiȘtergereN-am ajuns, am vazut un reportaj la televizor. Am o curiozitate: vinurile sunt frantuzesti sau romanesti?
RăspundețiȘtergereCat de interesant! Si ce femeie curajoasa! Chiar o admir pentru ca si-a urmat visul si a realizat o asemenea crama. Si eu mi-as dori sa o vizitez :)
RăspundețiȘtergereEu am notat datele de contact, poate vom face o descindere in forta acolo in aceasta vara.
RăspundețiȘtergereO experienta interesanta. Mi-as dori sa ajung si eu intr-o crama
RăspundețiȘtergerefrumos! ma bucur sa citesc despre oameni de succes care stiu ce sa faca cu frumusetile patriei!
RăspundețiȘtergeream facut si eu la un moment dat un interviu cu frantuzoaica de la clos de colombes :), foarte faaain acolo!
RăspundețiȘtergere