Il impulsineaza amintirea bunicilor si gustul painii facuta de ei, gust pe care nu vrea sa-l piarda. De la bunici, de la parinti, din copilarie, are ca motto- ''traditie si suflet''. Bunicul ii povestea cum la moara veneau oamenii si pentru a sta de vorba. ''Din dragoste pentru paine'' a venit firesc, painea este mesajul stramosilor pe care vrea sa-l trimita urmasilor, de putin timp, Florin este si tatic.
Painea lui este exact povestea pe care va spuneam ca o povesteste mereu, are forme unice, inspirate din folclorul autentic: ''Potcoava murgului", 'Roata morii" cu crucea Sf. Andrei, 'Cap de bour''-inspirata din cultura locului, sau ''Lupul Dacic'' -inspirata din cultura dacilor, va arat cateva fotografii care nu au nevoie de cuvinte!
Fotografia lui de suflet, o amintire peste ani, cu bunicul, o amintire draga care-l impulsioneaza:
....ce poate fi mai graitor decat rama fotografiei?
Cele 2 vedete: ''Traista Taranului"si ''Traista Bunicii'' sunt create in cinstea bunicilor. Pita bunicului umpluta cu slana, ceapa, branza, cartof, marar si unsa cu vin si busuioc, cea a bunicii cu faina neagra si secara, aromata cu fenicul, umpluta cu nuci si stafide, unsa cu miere si nuci. Sunt sigura ca bunicii lui il vegheaza si sunt plini de mandrie pentru ce iese din mainile lui. Sa stiti ca nu exagerez cu nimic, este o paine desavarsita ce nu mai are nevoie de nimic!!!
cel mai bun salam de biscuiti...si am incercat multe, este unul din dulciurile de casa la mare cinste pentru mine!

Ramane sa mergeti, sa gustati si sa-mi dati dreptate!!! deci...faina, apa, sare, maia si ingredientul secret, nu uitati!
Coco
apreciez oameni talentati! pupp
RăspundețiȘtergereCe idee minunata! Spor sa aibă cat mai mult!! :)ce pofta mi-ai făcut de pâinea calda scoasă din cuptor!
RăspundețiȘtergereCe bine arata locul, te face sa vrei sa cumperi de acolo. :)
RăspundețiȘtergereCe de bunătăţi, mi-au făcut poftă, mă duc la bucătărie să manânc ceva !
RăspundețiȘtergereCe poveste interesanta si ce produse originale si naturale!
RăspundețiȘtergereCe frumos e si ce pofta mi ai facut cu bunatatile!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSuper! Si ce pofta mi s-a facut de salam de biscuiti :D nu am mai facut demult, desi e una dintre putinele prajituri care imi plac. Pupici
RăspundețiȘtergerecine m-o fi pus sa intru aici la ora asta tarzie? Acum imi vine sa dau iama in frigider sa vad ce este acolo. Eu am crescut la tara si stiu ca nimic nu se compara cu gustul si mirosul painii naturale.
RăspundețiȘtergereCe poftă mi-au făcut fotografiile și descrierile... Unde e Cumpăna? Poate când venim la mare dăm o raită și pe acolo...
RăspundețiȘtergereCumpana este o localitate la iesire din Constanta inspre statiuni, imediat in dreapta, practic, un cartier al Constantei in curand!
ȘtergereCe frumos! Ce oameni minuati cei care duc traditiile mai departe! Mi-a plouat in gura la painea aceea umpluta.
RăspundețiȘtergereOaw, ce bine arată Flo... pâine făcută de acest domn.
RăspundețiȘtergereCă nu toată lumea știe că-s o lady :P
E perfect ca se dezvolta afaceri din astea traditionale in zona. Macar de ar aprecia oamenii painea de calitate si s-ar extinde treaba. Ca greu am gasit in Romania paine buna ...
RăspundețiȘtergereSi bravo tie ca il promovezi pe Florin ! Merita !