Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 iunie 2016

Vizita la acvariul Tulcea

                                        De cand am citit stirea cu deschiderea unuia din cele mai mari acvarii din Europa, adica cel din Tulcea, am tot cotcodacit ca vreau neaparat sa ajung acolo. Nu zic ca nu este un muzeu frumos, dar dezamagirea mea a fost crunta, nu stiu la ce ma asteptam, dar nu cred ca este asa mare si nici printre cele mai mari...este un pic mai mare ca al nostru, care este foarte vechi si vitregit de soarta datorita gospodarilor nostrii edili...si care am inteles ca a intrat deja in renovare. Intelesesem ceva cu o cupola, ma si vedeam pe sub un tunel cum vazusem la televizor si pestii trecand pe deasupra mea...tunelul este un mic intrand...pe burta...intr-un...mic borcan sa-i zic :)...nu ma intelegeti gresit, asteptarile mele au fost prea mari, este un acvariu nou, ingrijit, cu bazine luminoase si cu un Centru Muzeal Eco-Turistic chiar de exceptie.


 un tub prin care te poti strecura cam greu, dar o idee draguta si amuzanta


















     Cum nu am vazut decat 2 acvarii, pot recunoaste ca este mai frumos ca cel din orasul meu, dar nu este ce credeam eu...asta este vina mea, nu a lui...asa ca daca mergeti in Tulcea, vizitati-l neaparat, chiar merita!!!


       Geneza Deltei pana in prezent, un loc chiar fascinant, minigradina botanica, diorame cu flora si fauna, prezentari de obiecte traditionale, intr-adevar excelent prezentate. A fost locul preferat de vizitare, speciile de pasari si animale specifice zonei Deltei si Dobrogei, peisajele de stepa, habitate din rezervatie, cherhanale si tot felul de expozitii temporare, mai mult decat placut impresionata, efectiv te rupe de realitate!











































                                                Salutari din Delta!

7 comentarii:

  1. Acvariul pare cam mic, l-am vazut pe Nemo si Dory (da da, suntem in faza de Nemo pus pe repeat).
    Dar expozitia aceea temporara mi se pare deosebita! :)
    Multumi de tur! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, merita vizitat, cam asa e si centrul din Greci prezentat de mine cu mult mai putine exponate si fara acvariu insa tare fain.
    xoxo

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ca stiu de existenta lui! Tks!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumosi sunt pestii... Si palaria ta mi-a placut mult, asa de bine iti sta :) Liuba x

    RăspundețiȘtergere
  5. Acvariul nostru e si mai puchinos si nici nu e intr-un spatiu modernizat. Dioramele cu Delta sunt frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce frumos! Nici nu am stiut de asa ceva. Doar acvariul de la Constanta l-am vazut.
    Chiar este un punct de atractie deosebit. Ce bine ca ne-ai spus despre el!
    Zile frumoase sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce frumos! Acum imi dau seama ca n-am fost niciodata la Aquarium din Toronto, trebuie sa merg neaparat. La Zoo din Toronto am fost de doua ori, dar la Aquarium inca nu am ajuns. :)))
    Pupici,

    RăspundețiȘtergere