Totalul afișărilor de pagină

luni, 6 iulie 2015

Fantana Dragonului- floarea de lotus

                         Cea mai mare fantana arteziana  din Europa la vremea ei, una din marile rusini ale orasului meu :(, un edificiu de 41 metri lungime si 17 metri latime, grandios, impunator, cu detaliile arhitecturale distruse de vreme, plina de gunoaie, va ramane, probabil pentru totdeauna, o pata pe obrazul edililor orasului de la malul marii. Fantana are 4 bazine, asezate in trepte, practic nu mai exista decat 2, celelalte fiind acoperite cu beton, pazite de cateva statui  dragon, ceva intre pesti si dragon de fapt, iar foarte aproape de ea se afla construit un bloc, ceea ce ar face imposibil de functionat fantana. Vinovatii nu-i stim, ii banuim doar, iar sperante sa vedem fantana functionand, chiar nu sunt.









                  A fost proiectata si construita de acelasi arhitect care a proiectat stadionul Farul, Spitalul Judetean din Constanta, Spitalul Municipal Medgidia, statiunea Venus...si Fantana cu dragoni, care fantana nu a avut norocul sa supravietuiasca, am inteles ca a functionat pentru putin timp si ca  nu mai exista ce tine de partea tehnica. Desi mi-ar placea tare mult sa o vad functionand, stiu ca practic este imposibil, jetul de apa care s-ar fi ridicat la 20-30 de metri ar intra in apartamentele blocului construit la baza fantanii. Ma gandeam doar, cum stiu unii sa aiba grija de ce au si cum altii distrug minunatii. Asta ca sa nu aduc iar discutia cu Cazino Constanta si cei 105 de ani de istorie :(
          Cu tristete, Coco


16 comentarii:

  1. Cam pe unde mergi ,in orasele noastre,sunt o multime de monumente,cladiri vechi,lasate in paragina si te apuca tristetea cand vezi cata frumusete se prapadeste sub nesimtirea celor in drept.Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Această fântână desfigureaza acum orașul, iar ea le-ar putea decora frumos dacă era deschisă. Salutări.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai nu tu comision, nu tu spaga, ce ne mai trebuie, Iar cu blocurile alea pe fundal arata si mai si:(.

    RăspundețiȘtergere
  4. iti inteleg tristetea, furia si neputinta...inca trebuie sa invatam sa pretuim ce avem deosebit...
    Cazinoul...da...dureroas de nedrept, strigator la cer de nedrept...

    RăspundețiȘtergere
  5. hai ca mai descopar ceva nou cu tine. Am fost la cazino ,arata deplorabil, atatea bani fura ca nu se satura si nu fac nimic pentru istorie. tiganie mare in zona aia. scuze, dar asa mi-a lasat impresia.pupiii

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-e rusine de tara asta. Salarii taiate la profesori in timp ce unii fura tot ce apuca, apoi sunt arestati preventiv de ochii lumi si eliberati, ca "nu exista dovezi", dar banii furati nu se confisca niciodata, raman sa le ingrase conturile. Padurile se tot subtiaza, taiem ca inecatii... Unde e fantana asta?

    http://the-may-day.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere
  7. Fantana este pe strada Primaverii, in spatele blocului unde se plateste lumina, nu se vede din cauza blocurilor.
    chiar la capatul dinpre oras al stadionului!

    RăspundețiȘtergere
  8. S-au bagat bani in tot felul de proiecte inutile si paguboase, nu inteleg cum se pot pierde asemenea valori! In mod normal fantana aceea trebuia sa fie centrul de atractie al unei zone de plimbare, sa se bucure oamenii de apa!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat de ea. Ar putea fi scena unui film sau a unei piese de teatru.

    RăspundețiȘtergere
  10. Tot ce simt cand vad ceva de genul acesta este tristete si neputinta ... tristete pentru valorile distruse de ignoranta celor sus pusi si neputinta pentru ca nu stiu ce-am putea face noi, oamenii de rand ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Macar sa fie renovata si cumva umpluta cu apa, chiar si fara jeturi. Decat in paragina.

    RăspundețiȘtergere
  12. Mare păcat... ne barbarizăm pe zi ce trece, în loc să ne civilizăm !

    RăspundețiȘtergere
  13. Pacat, foarte pacat! am vazut si eu cazinoul in urma cu vreo 3 ani, m-a durut inima!

    RăspundețiȘtergere
  14. uneori mi-e atat de teama ca "acasa"nu o sa se schimbe niciodata!...

    RăspundețiȘtergere
  15. Bolsevicii au fost blestemati sa construiasca mult si fara spor. Pata de rusine ramâne pe obrazul lor, pentru ca oricine sa-si aminteasca zadarnicia cauzei lor, diabolice daca mai trebuie amintit acest detaliu.

    RăspundețiȘtergere